Programok

Online Connector Táncfesztivál


Online Connector Táncfesztivál (2021.03.27.)

Nagyszabású online táncversennyel készülnek a Connector Táncfesztivál szervezői a 2021. március 27-i, egész napos rendezvényre. Bővebben Rövidebben

Tavaly ilyenkor még elképzelni is nehéz lett volna, hogyan lehet online környezetbe helyezni egy annyira jelenlétre építő programot, mint a táncverseny. Idén a 168 beérkezett koreográfia bizonyítja az igényt a közös online táncos programra.

Mindenki mögött nehéz év áll, ami a táncosok életét sem könnyített meg. Minden tánciskolát, táncost, tánctanárt megvisel a közösségi élet felfüggesztése és a távolságtartás. Ebben a helyzetben a Connector Táncfesztivál szervezői sokáig hezitáltak a tavaszi táncverseny megtartásán, de végül a megszervezése mellett döntöttek. A gyerekeknek és a koreográfiáknak szüksége van arra, hogy megmutathassák magukat a megváltozott körülmények között is.
Idén Szlovákiából és Magyarországról 20 csoport és 7 egyéni versenyző vállalkozott, hogy megmérettesse magát az online táncversenyen. A műfajok közt jelen lesz többek közt a művészeti tánc, modern/kortárs, show/látványtánc, balett, hip-hop és fitnesz – a mini (3-6 év) korosztálytól egészen a felnőttekig (16 év felett), amatőr, hobbi és profi kategóriában.

A fesztivál főszervezői, Barbarics Zsófia és Torma-Böhm Nóra remélik, hogy ez a messze nem hagyományos Connector mégis a hagyományos Connector élménnyel tölti meg a képernyők előtti táncosok és nézők lelkét. „Örülünk, hogy velünk lesznek, és láthatjuk őket abban a formában, ahogy a legjobban szeretjük – táncolva” – mondták. A színvonalat pedig igyekeznek a Connectortól hagyományos körülmények közt megszokott szinten biztosítani.

Ezúttal a táncos találkozás helyszíne a Zoom lesz, ahol a résztvevők és a zsűri egyszerre nézhetik majd meg a videóról egymás után levetített koreográfiákat. Akárcsak offline környezetben, a videochat platformon is moderátor konferálja fel a tánciskolák versenyzőit és műsorszámukat. A zsűri valós időben pontozza majd a koreográfiákat, és az eredményekre sem kell sokat várni. Az eredményhirdetés megszokott módon korosztályonként lesz követhető a produkciók után, ahol a szervezők a résztvevők közreműködésére is számítanak majd.

A díjak sem maradnak el: érem jár minden helyezett versenyzőnek és minden minősítést szerzett versenyzőnek, amelyet a verseny után postáznak el a szervezők a táncosoknak. Az okleveleket azonban már az eredményhirdetés után le lehet tölteni a verseny honlapjáról. A különdíjak is korosztályonként járnak, méghozzá a legkreatívabb koreográfiáért és legötletesebb jelmezért.

Az Online Connector Táncfesztivál forgatókönyve a következő:

o 10:00 Verseny nyitása
o 10:00 Megnyitó
o 10:05 Mini és Gyerek kategóriák
o 12:33 Mini és Gyerek kategóriák eredményhirdetése
o 13:33 Junior kategóriák
o 16:06 Junior kategóriák eredményhirdetése
o 17:06 Felnőtt kategóriák
o 18:46 Felnőtt kategóriák eredményhirdetése

 

A Fesztivál főszervezői: Barbarics Zsófia és Torma-Böhm Nóra

Weboldal: https://connector-dance.com/

Instagram: https://www.instagram.com/connectordancefest/

Facebook rajongói oldal: https://www.facebook.com/connectordancefest/

 

Cím: Veszprém
Esemény időpontja:2021.03.27.
Szervező neve: Connector Táncfesztivál: Barbarics Zsófia, Böhm Nóra
Szervező tel.: +36 30 601 8013
Szervező E-mail: connector.dance@gmail.com