Helyek

Pannon Egyetem


Pannon Egyetem

A veszprémi Universitas az alapítás óta eltelt több mint 60 esztendőben a közép-dunántúli régió meghatározó felsőoktatási intézménye lett. Az egyetem ma már öt karral rendelkezik, de vidéki telephelyeivel és kihelyezett képzési központjaival több megyében jelen van. Bővebben Rövidebben

Három kampuszának hallgatói létszáma meghaladja a tízezret; hét akkreditált doktori iskolájának növendékei nemzetközi hírű kutatások révén öregbítik az egyetem és a város hírnevét a világ minden táján.

A Pannon Egyetem évente szélesíti s ezáltal mind színesebbé teszi képzési spektrumát, korszerű, mindig megújuló ismeretanyagot biztosít hallgatóinak az agrár-, bölcsész-, közgazdaság-, nevelés- és társadalom-, természet-, és a műszaki tudományok területén.

A felsőoktatási intézmény neves oktatói nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai és tudományos tevékenységre is. Kutatóegyetemként, a gazdasági fejlesztés egyik kulcsszereplője helyi és országos viszonylatban egyaránt. A Pannon Egyetem szürkeállományára, az itt végzett szakemberek tudására épít számos Veszprémben megtelepedett hazai és nemzetközi cég, nagyvállalat is. Partneri együttműködés keretében gyakorlati helyet biztosítanak a hallgatóknak vagy közösen vesznek részt különféle kutatási és fejlesztési programokban annak érdekében, hogy az eredmények mihamarabb beépüljenek az ipari termelés mindennapjaiba.

A Pannon Egyetem minőséget formál, kultúrát őriz és közvetít, tudományt ápol és teremt, hidat képez a tudományos és az üzleti élet szereplői között valamint az innováció jegyében folyamatosan fejleszt; jelentős, az országban szinte egyedülálló fejlődést mutat.

Sikeres pályázatainak köszönhetően, európai uniós támogatások felhasználásával alapozza a jövőt, milliárdos nagyságrendű projekteket valósít meg napjainkban is.  Ennek keretében a veszprémi kampuszon tudásközpont, kutató-fejlesztő és hallgatói szolgáltató valamint technológiai kísérleti központ létesül. Emellett bioinnovációs központot alakítanak ki illetve informatikai- és eszközfejlesztéseket valósítanak meg. További források állnak rendelkezésre szolgáltatásfejlesztésre, bioinnováció és zöld technológiák kutatására, tananyagfejlesztésre valamint kutatóhálózat kialakítására.

A Pannon Egyetem Pannónia tudásközpontja, szellemi fellegvára. Ezek után mondja valaki, hogy a tudás nem hatalom…

A veszprémi gólya minden év szeptemberében költözik városunkba. Különös ismertetőjele, hogy tarka ruhákban, hátizsákkal, jegyzetekkel sétál a dimbes-dombos utcácskákban, vagy árnyas fák alatt üldögél vastag lexikonok mögé rejtőzve. Főbb lelőhelyei között említhetjük a Pannon Egyetem auláját, előadótermeit, a Diákcentrumot és a forgalmas vendéglátóegységeket. Számukra biztosít a Pannon Egyetem kiváló szakmai hátteret ahhoz, hogy a tudás szárnyán repülhessenek tovább és valóra válthassák álmaikat.

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
E-mail: pr@uni-pannon.hu
Telefonszám: +36 88 624 000
Honlap: http://www.uni-pannon.hu