Helyek

Pannon Várszínház


Pannon Várszínház

Az ország első és máig is egyetlen regionális színháza a Pannon Várszínház. Székhelye Veszprém; alapítója, színidirektora, egyben főrendezője Vándorfi László, aki évekig vezette a veszprémi Petőfi Színházat. Bővebben Rövidebben

A PANNON VÁRSZÍNHÁZ KÖZLEMÉNYE:


"Tisztelt Nézőink, kedves Bérletesek, Jegyvásárlók!
A mai kormányfői bejelentés alapján értesítjük Önöket, hogy 2020. november 10-e éjféltől elrendelték többek között a szabadidős létesítmények, így a színházak bezárását is. Ennek következményeként - határozatlan ideig - nem tudunk az Önök rendelkezésére állni.
Ahogy a tavaszi zárás után is teljesítettük ígértünket az előadások maradéktalan pótlását illetően, így ezt tesszük most is. Valamennyi, az évadra tervezett bérletes és bérleten kívüli előadásunkat megtartjuk, melyek módosult időpontjáról a zárások feloldását követően azonnal értesítjük Önöket.
A legnagyobb tisztelettel köszönjük eddigi megértésüket és méltányosságukat.
A Hangvilla zárt falai között, a megengedett létszámban tovább próbálunk, dolgozunk, teljesítve hivatásunkat.
Önök a rendkívüli helyzetben sem maradnak színház nélkül, ennek körülményeiről, időpontjairól, technikai feltételeiről rövidesen tájékoztatjuk Önöket. Addig is fogadják szeretettel néhány napja indított online színházi újságunkat, melynek üzenetei most még
aktuálisabbak.
https://pannonline.blogspot.com
Jegypénztárunk a 889-182-es telefonszámon ezen a héten 09.00 – 16.00-ig, pénteken 09.00 – 15.00-ig,
november 16-tól az alábbi ügyeleti rendben lesz elérhető:
hétfői és csütörtöki napokon 10.00 – 17.00-ig
Jó egészséget kívánunk és bízunk a színház iránti töretlen szeretetükben.
Veszprém, 2020. november 9.
Üdvözlettel
Vándorfi László és a Pannon Várszínház Társulata" 

A színház elsősorban  több művészeti ágat is alkalmazó kortárs darabokat tűz műsorára.

Egy veszprémi séta után mi lehetne kellemesebb esti program, mint egy színházi előadás, hisz Shakespeare óta tudjuk, hogy "színház az egész világ; és színész benne minden férfi és nő"...

A királynék városának változatos és színvonalas kulturális értékeit sorolva nem mehetünk el szó nélkül a világot jelentő deszkák mellett. Veszprém abban a ritka helyzetben van, hogy három teátrummal is büszkélkedhet.

Az ország első és máig is egyetlen regionális színháza a Pannon Várszínház. Székhelye Veszprém; alapítója, színidirektora, egyben főrendezője Vándorfi László, aki évekig vezette a veszprémi Petőfi Színházat. 

A Pannon Várszínház 2011-ben ünnepelte 10. születésnapját. Bérletes és bérleten kívüli előadásaikat Veszprémben, az új Hangvilla épületében játsszák. Széles műfaji skálán mozgó nívós produkciókat élvezhet a közönség Balatonfüreden, Sümegen, Alsóörsön, Ajkán és Balatonfűzfőn vagy más dunántúli helyszíneken.

A Pannon Várszínház 2009 novembere óta az Inotai RETRO Színházban idézi meg a színház- és táncművészet remekeivel a 60-70-80-as ével életérzését. A RETRO Színház saját játszóhelyként és befogadó színházként is működik.

 A színház 2013-ban új tagozattal bővült. Ladányi Andrea és Krámer György vezetésével megalakult a Veszprémi Táncműhely, melynek első nagysikerű bemutatója  a Porcelán címet viseli. A stúdió- és kamaraszínházi előadásokat bemutató Pannon Játékszín minden eddiginél kiemelkedőbb programmal gazdagítja a teátrum arculatát. A teátrum hitvallása, hogy a szórakoztatás, az öröm pillanatait értékek mentén kívánja megteremteni.

Jegyek vásárolhatók még a Tourinform Veszprém irodájában, a Ticketportal országos jegyiroda hálózatában és a www.ticketportal.hu oldalon is.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
E-mail: pannonjegy@infornax.hu
Telefonszám: +36 88 563 200
Honlap: http://www.pannonvarszinhaz.hu
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Erzsébet-utalvány
  • Kultúra utalvány
  • Széchenyi Pihenőkártya

Pannon Várszínház jegypénztárának nyitva tartása: hétfő - csütörtök 9.00 - 16.00, péntek 9.00 - 15.00