Aktualitások

Változatos évaddal jelentkezik a Pannon Várszínház


A Pannon Várszínház nyári színházi előadásai

A Pannon Várszínház júliusban és augusztusban is színvonalas előadásokkal várja a látogatókat! Tekintse meg az aktuális programkínálatot! Bővebben Rövidebben

Programok:

Időpont:

  • 07.04. 19:00 Hangvilla - előbemutató
  • 07.26. 20:00 Vár - (Esőnap - 07.28. 20:00)

Egy világhírű produkció, méltán híres zenékkel, amely kiválóan éneklő és táncoló színészekből álló nagylétszámú társulatot igényel. Vándorfi László elmondta, hogy a történet szempontjából fontos a létszám és a korosztály, ezért nem terveztek változtatni: “több mint harmincan lesznek a színpadon és szinte mindannyian harminc év alatti színészek.” A fiatal színészek közül többen most először lépnek a Pannon Várszínház színpadára, bemutatkozva a veszprémi közönségnek.

A színházigazgató elmondta, hogy a musical több szereposztásban előadva, élő zenei kísérettel és új magyar fordításban kerül a színpadra: Likó Marcellhez és Marton Líviához fűződnek a dalszövegek fordításai, az új szövegkönyv pedig Vándorfi László munkája.

- Egy olyan szövegkönyvet próbáltunk létrehozni, amely történetet mesél el, ugyanakkor tartalmazza azt a magatartást, ami az identitás kereső fiatalokat jellemzi - fogalmazott az igazgató.

Vándorfi László előzetesen elmondta, hogy a közönség készülhet sok meglepetésre és csavarra, amelyekről július 4-én este hét órakor az előbemutatón lehullik a lepel.

Helyszín: Vár

Esőnap: 07.28. 20:00 

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásuk és közbeszédük része lett a grund, amely az övüké, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők. Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért. Költészettel és emlékekkel teli hívószavak ezek, amelyeket minden generáció újra-és újra felfedez magának.

Helyszín: Vár

Esőhelyszín: Hangvilla

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Mindenféle csinibabák és gézengúzok jelentkezni akarnak, hogy megmutassák, ők mit tudnak. A nyertesek kiutazhatnak a Helsinki VIT-re is, és az ugyebár már nyugat. Itt az alkalom, hogy az ’56-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attilának meg kell nyernie valamilyen kategóriát, hogy az Amerikában élő Katinkájához kijusson. Mivel ő és barátai a csajozáson kívül máshoz nem értenek, ezért tánczenekart alapítanak.

Helyszín: Vár

Esőhelyszín: Hangvilla

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

 

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.