Helyek

Parkolási tájékoztató a különjárati autóbusszal érkezőknek


Parkolási tájékoztató a különjárati autóbusszal érkezőknek

Az alábbiakban olvashatnak néhány hasznos információt, ha utazásukat különjárati autóbusszal tervezik Veszprémbe. Bővebben Rövidebben

A különjárati autóbusz az utasok le- és felszállásának idejére (max. 5 perc) ideiglenesen várakozhat a Vörösmarty Mihály téren található megállóhelyen (felfestett sárga útburkolati jel, buszmegálló táblával jelölve, GPS koordináták: Szél.: 47° 5' 25.5" N / Hossz.: 17° 54' 46.9" E).

A sofőr a különjárati autóbusszal a csoport veszprémi programjának időtartama alatt a Veszprém Aréna parkolójában ingyenesen várakozhat (Külső Kádártai út, GPS koordináták: Szél.: 47° 06' 20.00" N | Hossz.: 17° 55' 58.00" E). Ez a parkolási lehetőség csak napközben, korlátozott időtartamra* vonatkozik.

*Kérjük, szíveskedjenek tájékozódni a csoport Veszprémbe történő érkezése előtt a Veszprém Aréna aktuális napi rendezvényeiről (http://www.veszpremarena.hu/hu/Rendezvenynaptar). Rendezvénynapokon kérjük, hogy a sofőrök az autóbuszukkal a parkolót két órával a program megkezdése előtt elhagyni szíveskedjenek. Éjszakai parkolásra nincs lehetőség, valamint az autóbuszok nem maradhatnak őrizetlenül a várakozás ideje alatt.

A Vörösmarty tértől rövid sétával (10 perc) alatt elérthető a történelmi városrész. Haladjon ÉNY-i irányába a kereszteződés felé. A kereszteződés előtti zebrán térjen át a bal oldalra. A saroképületet jobbról megkerülve keljen át a zebrán a Károly templom irányába. A templom sarkánál lévő zebrán jobb oldalon keljen át és haladjon a gyorsétterem előtt ÉNY-i irányba a Brusznyai Árpád utcán lefelé a Hangvilláig**. A Hangvilla előtt elhaladva keljen át az utca alján található zebrán a Mackó Cukrászda irányába. A cukrászdánál keljen át jobbra a zebrán a Szabadság tér irányába. A téren keresztül haladva egyenes menjen tovább a Rákóczi Ferenc utcán az Óváros tér felé, ahonnan a Tűztorony irányába egyenes út vezet fel a Várba.

A különjárati autóbusszal érkezők számára, szabad kapacitás* függvényében busszal való érkezés esetén továbbá ajánljuk a Köd utcai buszparkolót megjelölni, mint találkozási helyszínt, melytől 10 perces sétára található az óváros és a Vár. 

A parkolóból sétával 10 perc alatt elérthető a történelmi városrész. A Cserhát utcán felfelé, majd a Bagolyvári úton jobbra fordulva haladjon egyenesen (a Lovassy László Gimnázium előtt), majd az út végén a Szabadság téri körforgalomban a második lehetőséget választva menjen tovább a Rákóczi utcán az Óváros tér felé, ahonnan a Tűztorony irányába egyenes út vezet fel a Várba.

Egyéb hasznos információk:

**Mellékhelyiségek (akadálymentesített is) a le- és felszállóhelytől 3 perces sétára találhatók a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér épületében, naponta 8.00-18.00h között kizárólag a földszinti mosdókban (Brusznyai Árpád u. 2., GPS koordináták: Szél.: 47° 5' 32.3" N / Hossz.: 17° 54' 32.1" E). A szolgáltatás díja bruttó 2000 Ft /csoport buszos csoportok részére (10 – 50 főig), melyről készpénzes számla kérhető a Hangvilla recepcióján. A mosdóhasználatot és számlaigényüket kérjük, előre jelezni szíveskedjenek a 06-88/889-180-as elérhetőségen.

A Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér bizonyos ünnepnapokon és zártkörű rendezvények ideje alatt zárva tart, erről legyenek szívesek a 06-88/889-180-as elérhetőségen előre tájékozódni.

További lehetőség van akadálymentesített, nyilvános mellékhelyiség használatára a le- és felszállóhelytől 15 percre a Hősök Kapujánál (Vár utca 2.), melynek díja 200 Ft/fő

Egyéb hasznos információk:

Akadálymentesített, nyilvános mellékhelyiségek használatára van lehetőség a parkolótól 15 percre a Hősök Kapujánál (Vár utca 2.), melynek díja 200 Ft/fő.

A Köd utcai helyszínen  mobil köztéri mellékhelyiség áll rendelkezésre korlátozott nyitva tartással (06.01-10.31. 9.00-17.00) és számban (1 női, 1 férfi, 1 akadálymentesített). Díja: 100 Ft.

Cím: 8200 Veszprém
Fizetési lehetőségek:
  • Csak készpénzfizetési lehetőség