Aktualitások

Példamutató maszkgyártás a Veszprémi Petőfi Színházban


Példamutató maszkgyártás a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház – a színházak közül az országban elsőként - 2020. március 20-án kezdte meg – a Csolnoky Ferenc Kórházzal egyeztetett anyagminőség, forma és előírás alapján – sebészeti maszkok készítését. Bővebben Rövidebben

A jótékony munkába a színház különböző területeiről kapcsolódtak be munkatársaink, a jelmezgyártó-táron túl a művészeti munkatársakon át fodrászok, szervezők, öltöztető, színésznő, karbantartó, színpadmester, művészeti titkárság és a maszkok csomagolásában, eljuttatásában a színház vezetése is napi feladatokat lát el. A „Maszk-csapat” munkáját Mojzes Gabriella, műhelyházvezető koordinálja.

A maszkokat a Csolnoky Ferenc Kórháznak a veszprémi háziorvosi praxisoknak, a fogászati ügyeletnek, a veszprémi mentőknek, a veszprémi idősgondozás szereplőinek, önkénteseknek, a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetnek, az Állami Szívkórháznak, az önkormányzat dolgozóinak, saját dolgozóknak készítettek. 2020. március 31-ig elkészítettek - közel 280 m anyagból és 1800 m gumiból és merevítőből - 2500 db maszkot.

2020. április 1-jétől a gyártókapacitásukat a Veszprém Megyei Jogú Város megbízására fordítják és gőzerővel elkezdték a lakosság részére történő maszkgyártást. A mai napig – hétvégeket is vállalva – 1300 db maszkot készítettek, amely a Polgármesteri Hivatalnak került átadásra. Természetesen tovább folytatják jótékony tevékenységüket, hogy a veszprémi polgárok ellátását segítsék.

A Veszprémi Petőfi Színház a mai napig – április 5-ig – összesen 3800 db speciális, az előírásoknak megfelelő, sebészeti maszkot gyártott!
 

Cím: 8200 Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.