Aktualitások

 Polgármesteri közlemény a fokozott fertőzésveszélyről


Polgármesteri közlemény segítségnyújtásról

Az önkormányzat az alábbiakban megtalálható telefonszámokon, email címeken és témákban tud segítséget nyújtani akinek iránymutatásra lenne szüksége a kialakul helyzettel kapcsolatban. Bővebben Rövidebben

Veszprém MJV polgármesterének, Porga Gyulának a közleménye olvasható:

"A helyzet folyamatosan változik, így a gyors, pontos és hiteles információ átadás érdekében szeretnénk segítséget nyújtani, hogy felmerülő kérdéseikre mielőbb választ kapjanak, hogy problémáikat mind gyorsabban orvosolhassák, ezért több kommunikációs felületet hoztunk létre, különös tekintettel az idősek ellátásra.

Az önkormányzat az alábbi telefonszámokon, email címeken és témákban nyújt segítséget:

1. A nehéz helyzetben a bizonytalanság a legrosszabb, ezért, ha segítségre, információra, iránymutatásra van szüksége, írjon a vigyazzunkegymasra@gov.veszprem.hu címre, vagy hívja a +36 20/279 79 22 vagy a +36 20/271 82 21-es számot.

2. Az idősek a legveszélyeztetettebbek, ezért arra kérem őket, hogy ne hagyják el otthonaikat! Kérem, ha Ön időskorú és ellátása nem megoldott, jelentkezzen és segítünk! Ha Önnek időskorú rokona, szomszédja van, figyeljen rá, segítse őt, vásároljon be neki, szerezze be a gyógyszerét, illetve elfoglaltsága esetén ajánlja a figyelmébe a +36 20/432 58 45 vagy +36 20/432 41 70-es telefonszámot, vagy az osszefogas@gov.veszprem.hu címet, amelyek révén fogadjuk a kéréseket, és gondoskodunk a segítségről!

3. A bajban jó érzés megtapasztalni, hogy összefognak az emberek, sok felajánlás érkezik a koronavírus okozta új feladatok megoldásában. Amennyiben úgy érzi, szívesen segítene az idősek mindennapi ellátásban, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, vagy bármilyen egyéb segítségnyújtásban úgy jelentkezzen önkéntesnek, a segitek@gov.veszprem.hu címen, vagy hívjon minket a +36 20/432 64 90 vagy a +36 20 432 61 45-es számon.

Továbbá a járvánnyal kapcsolatos helyi információkról a https://www.veszprem.hu/veszpremie…/hirdetmenyek/koronavirus fül alatt olvashatnak.

Ha koronavírus megbetegedésre gyanakszik, konzultáljon telefonon háziorvosával, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06 80/277-455, illetve a 06 80/277-456 zöldszámon, vagy tájékozódjon a www.koronavirus.gov.hu weboldalon."

Cím: Veszprém