Aktualitások

„Közös érintés” - Rekordot döntöttek a Lovassy Gimnázium diákjai


„Közös érintés” - Rekordot döntöttek a Lovassy Gimnázium diákjai

Rekordot döntöttek a Lovassy Gimnázium diákjai Veszprém EKF 2023-pályázatának sikeréért Bővebben Rövidebben

Összesen száznyolcvannyolcan tenyereltek szombat délben színes festékbe mártott kezekkel egyidőben a #Veszprém2023 feliratra a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban, megdöntve ezzel „a legtöbb személy által egyszerre, egy időben adott tenyérlenyomat magyar rekordját”. A „Közös érintés” címmel megrendezett akció Veszprém Európa Kulturális Fővárosa pályázatához kapcsolódott.

A rekordot a helyszínen Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a magyar rekordok regisztrátora hitelesítette, aki azt is elmondta, körülbelül 130 pár tenyér már elég lett volna a korábbi rekord megdöntéséhez. A veszprémi Méz Rádió és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával megrendezett rekordkísérlettel a Lovassys diákok Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázatát támogatták. A színes tenyerek egy óriási #2023Veszprém feliratot díszítenek.

A rekorddöntésen részt vett Porga Gyula, Veszprém polgármestere is, aki a helyszínen elmondta: biztos abban, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázat két hét múlva esedékes döntésének kihirdetésekor a veszprémi közösség ugyanúgy együtt örülhet a sikernek, mint a mostani eredmény után.