Programok

Royal Opera House - Bohémélet


Royal Opera House - Bohémélet (2018.03.04 17:00 - 19:30)

A sorozat harmadik vetítésén Puccini: Bohémélet című művét tekinthetik meg az opera rajongók március 4-én vasárnap 17 órakor. Bővebben Rövidebben

Az időben csúsztatott közvetítést angol felirattal sugározzák.

Puccini szenvedélyes operáját Antonio Pappano vezényli. A jelentős szerepeket Richard Jones új rendezésében olyan ifjú titánok kapták, mint Nicole Car, Michael Fabiano vagy Mariusz Kwiecień - Közvetítés a londoni Royal Operaházból.

Amikor Rodolphe, a nincstelen költő először találkozik Mimìvel, a hímzőlánnyal, azonnal egymásba szeretnek. Kapcsolatukat beárnyékolja, hogy Rodolphe rájön, Mimì súlyos beteg. Az elismert rendező, Richard Jones (Borisz Godunov, Triptichon) rendezi a Bohémélet új színrevitelét. Az opera, amely ellenálhatatlan keveréke a heves, maró gúnynak és a tragédiának, fiatal művészek egy csoportjának életére koncentrál, akik a 19. század fővárosában, Párizsban, annak is a bohém negyedében nyomorognak.

Jones rá jellemzően, részletgazdagon bontja ki ezt a klasszikus történetet, míg Stewart Laing szemet gyönyörködtető, az 1850-es éveket idéző díszletbe helyezi. Azzal, hogy Puccini romantikusan ábrázolta a bohémek Párizsát és ilyen melodikus zenét írt, szerelmi szálát pedig a mindennapokból kölcsönözte, azonnal meghódította a közönség szívét szerte a világon: a Bohémélet az egyik legnépszrűbb operává vált. A Covent Gardenben először 1897-ben mutatták be, és azóta több mint ötszáz előadást megért.

Mimì: Nicole Car
Rodolphe: Michael Fabiano
Marcel: Mariusz Kwiecień

Jegyár: 3.000,- Ft.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Esemény időpontja:2018.03.04 17:00 - 19:30
Szervező neve: Veszprém Város Vegyeskara