Programok

Rozé, Rizling & Jazz Napok - 2020


ROZÉ, RIZLING & JAZZ NAPOK- 2020 (2020.08.16. - 2020.08.23.)

Idén augusztus 16. és 23. között várja vendégeit a veszprémi Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 Bővebben Rövidebben

A Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 keretében augusztus 16. és 23. között ismét a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve naponta 3 koncerttel a hazai jazz élet és a jazzel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók.

Helyszín: Veszprém, Óváros tér

 

Program: 

18:30-19:30 - Bogdán Norbert és zenekara

Bogdán Norbert egyedi zenei világa a balkáni népzene, a magyar és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvessége és megnyerő, közvetlen színpadi jelenléte. Egyedi énekhangja és stílusa az első perctől megragadja a közönséget. Saját szerzeményeit egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné.


20:00-21:30 – Biga Acoustic Live

Heincz Gábor "Biga" napjaink egyik legsokoldalúbb zenésze. 2012-ben Learning to let go című dala az év legjátszottabb rádióslágere volt, 2018-ban Modern Pop/Rock kategóriában Fonogram díjat nyert. Nevéhez fűződik 2019 egyik legnagyobb slágere a Koccintós, ami Dr.BRS és Varga Viktor közreműködésével mára elérte a 11 milliós megtekintést. 2020 májusában debütált legújabb, Madame c. dala, mellyel ismét meghódította a rádióhallgatók szívét. Biga élő koncertjein kivételes tehetségű zenekarával adja elő legjobb dalait.


22:00-23:30 - Little G Weevil Akusztik Trió

Little G Weevil a legismertebb hazai blues muzsikusok egyike. A 2000-es években az Egyesült Államokba költözött, pályafutása során számos komoly szakmai elismerést kapott, többek között International Blues Challange, Blues Music Awards díjakat tudhat magáénak. A Rozé, Rizling, Jazz Napokon akusztikus repertoárját mutatja be a közönségnek.

18:30-19:30 - Nagy Gergő és Czuczor Tamás

Mi lehet a közös a Southern Rock, Blues, Jazz, Hard Rock és British Rock műfajokban? Ha más nem, az a több mint három évtizednyi barátság és örömteli együtt zenélés, ami ezt a két előadót összeköti. Emellett persze nem árt, ha az akusztikus, elektromos gitárok és a szájharmonikák ismerősen fülbemászó hangja, valamint az e műfajokon átívelő, közös stílusjegyek is besegítenek az élmény fokozásába, amelyet végül a közönség lelkesen átszellemült mosolya tesz igazán teljessé – foglalja össze formációjuk, zenei és előadói stílusuk lényegét a duó.


20:00-21:30 - Csopak Demizson Allstars Orchestra

A Csopak Demizson Allstars Orchestra 2010-ben alakult meg ismert session-zenészekből, akik életvitelszerűen kötődnek a Balatonhoz. Repertoárjuk a „zenei ínyenceknek” való, többek között George Benson, Steve Wonder, Chick Corea, Keith Jarret, Chaka Khan feldolgozásokkal és saját szerzeményekkel. A zenekar az elmúlt években számos balatoni és budapesti jazz club vendége volt, ezenkívül rendszeresen hallhatók a különböző jazz rádiókban, valamint számos televíziós műsor rendszeres fellépői. Megjelenésükben kifejezetten a balatoni régiót kívánják reprezentálni, a Rozé, Rizling, Jazz Napokon már sokadik alkalommal lépnek fel. A zenekar első nagylemeze 2021-ben várható.


22:00-23:30 - Ripoff Raskolnikov Band

Ripoff Raskolnikov 18 éves korában nekivágott a világnak és utcazenészként járta Európát. Kezdetekben az európai népzenék foglalkoztatták, majd fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott az amerikai folklórban gyökerező dalszerzői attitüd, ami Bob Dylan, Tom Waits vagy akár a Rolling Stones zenéjét is meghatározza. Ikonikus színpadi megjelenését 1987 novemberében láthatta először a magyar közönség. Azóta számtalan koncertet adott nálunk, sőt immáron Magyarországot tekinti egyik otthonának. Legutóbb 2018-ban jelentkezett albummal, ami a Small World címet viseli. A Ripoff Raskolnikov Band ma ez egyik legkiválóbb produkció a hazai palettán, a tagok egytől egyig a műfaj élmezőnyébe tartozó veteránok.

18:30-19:30 - Kapitány Quartet

A Kapitány Quartet 2014-ben alakult. Az együttes repertoárja a középkori és barokk muzsikától a klasszikusokon át egészen a romantikáig terjed. Emellett a filmzenék, a híres slágerek és a tangók világából is nagy előszeretettel választanak koncertjeik során. Mindezeket akkusztikus előadásban, klasszikus vonóshangszereken szólaltatják meg legtöbb esetben mikrofonok és kihangosítás nélkül.A Kapitány Quartet rendszeresen fellép különböző protokoll jellegű eseményeken, rendezvényeken, esküvőkön, kiállításokon és templomi hangversenyeken is.


20:00-21:30 - Németh Kyra Smallchestra

A Németh Kyra Smallchestra neve sokak számára ismerősen csenghet, hiszen klasszikusokat megidéző produkciójukkal az elmúlt években többször is vendégei voltak már a Rozé Rizling és Jazz Napoknak. A mindig is egyfajta zenei laborként működő kvartett három, oszlopos tagja bővült ki egy fiatal tehetséggel, aki mind basszusgitáros, mind gitáros szerepben is friss szellőt fújt a zenekar szárnyai alá. Megújuló ötleteikkel, harmadik közös fellépésükként szerepeltek Új-Vidéken, a 2019-es Jazz Maraton fesztiválon, ahol is 7 EKF-es város tehetségei léptek színpadra.


22:00-23:30 - Gájer Bálint

Gájer Bálint Fonogram díjas énekes - vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik - "a swing hercege" olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat. A koncert műsorban az eddig megjelent nagylemezeinek dalai kaptak helyet, magyar nyelvű saját dalok és nemzetközi slágerek egyedi feldolgozásai swing, latin és pop stílusban. Gájer Bálint zenekara visszatérő fellépője a Rozé Rizling Jazz Napok programjának. Az idei évben készülőben lévő, 4. albumukról is hoznak majd újdonságokat.

18:30-19:30 – Swing-swing

Veszprém a zene városa, a Swing-swing pedig igazi veszprémi zenekar, amely több, mint 25 éve teremt lehetőséget a klasszikus jazz és tánczenei sztenderdek kedvelőinek, hogy a legjobb zenékkel rendszeresen találkozzanak kellemes kávéházi estéken tánc közben a Hangvillában, vagy éppen a Rozé, Rizling, Jazz Napokon. Az össze nem téveszthető hangszínek, a többszólamúságban rejlő lehetőségek kihasználása, az 1900-as évektől a jelen időkig tartó időszak színvonalas zenéit felölelő változatos repertoár és a veszprémi kötődés egyaránt jellemzik az együttest, amelyet a zene szeretete tart össze szinte változatlan felállásban, a kezdetek óta.


20:00-21:30 - Hajdu Klára Quartet

Hajdu Klára a hazai jazzélet kiemelkedő énekes-dalszerzője, tanára. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű, Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal. 2008-ban megalapította saját kvartettjét, mellyel eddig két, a szakma és a közönség által is nagyra értékelt lemezük jelent meg. A 2013-ban napvilágot látott, Come with me jazz sztenderdeket, népdalfeldolgozásokat és saját szerzeményeket tartalmazott, a 2015-ben megjelent, Plays Standards Dedicated to Chet Baker című lemez pedig tisztelgés a legendás jazztrombitás és énekes előtt. Az albumot 2017 elején "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölték.


22:00-23:30 - Garami Funky Staff

A Garami Funky Staff a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor (Danubius Rádió, Class Fm, Sláger FM) régi nagy álmát váltja valóra: a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágereinek megidézése professzionális hangzásban. A rádiós évtizedek óta zenél, és ezalatt számtalan bandában fordult meg, majd 2010-ben alapította meg saját zenekarát. Első önálló számuk, a Péntek éjszaka sikerén felbuzdulva elkészültek a további „Garamis” dalok. Így 2014-ben megjelent a zenekar első nagylemeze, olyan kiváló művészek vendégszereplésével mint: Veres Mónika Nika, Animal Cannibals, Bebe, Gitano Nagy Laci, Király Viktor, Oláh Gergő. 2017-ben pedig elkészült a második lemez Funky Train címmel Dér Heni, Kollányi Zsuzsi, Veres Mónika Nika, Nagy Laci Gitano, Oláh Gergő és Burai Krisztián közreműködésével. A Garami Funky Staff a karantén után jelentkezett a Kellett már a zene című legújabb dalával, amelyben Veres Mónika Nika, Ferencz Péter (Peet Project), Zolbert, Görögh Dani (GDP) és Csányi István (Sax-O-Funk) közreműködik.

18:30-19:30 - Sofi and the Funktazi

A Sofi and the Funktazi zenekart egy veszprémi zenész házaspár - az énekes-basszusgitáros Cz. Nagy Zsófia és a klarinétos-szaxofonos Ladányi Péter alapította 2019-ben. A formáció egyrészt azzal a céllal jött létre, hogy kedvenc műfajaikon, a jazz és funk zenén keresztül tudják kifejezni saját üzenetüket, másrészt, hogy nagy előadók olykor méltatlanul elfeledett dalait tolmácsolhassák közönségük számára. A zenekar egyik jellegzetessége, hogy az alapítók mindig új vendégzenészekkel állnak színpadra, így az állandóan változó felállás folyamatosan képes új színt vinni a repertoár egyes darabjaiba.


20:00-21:30 - Valami swing

A Valami Swing Django Reinhardt, azaz a gypsy jazz zenei örökségéből kiindulva hozta létre saját zenei világát, melyet a tagok a “hot jazz & cool swing” névvel illetnek legszívesebben. Az együttes tagjai: Kis Katalin, Makk András, Babindák István és Kádár Dávid. Terveik szerint 2020-ban saját szerzeményeiket tartalmazó albumot jelentetnek meg Valami Swing - Go (Dzsassz) címmel.


22:00-23:30 - Muddy Shoes

A zenekart Fekete Jenő, a Palermo Boogie Gang gitáros-énekes frontembere és a blues-berkekben ekkor már jól ismert Nagy Szabolcs alapította 1996-ban. A duóhoz csatlakozott Mezőfi 'Fifi' István a dobokon szintén a PBG-ből és Pengő Csaba nagybőgőn. Az első lemez (The Real Shuffling Hungarians) is ebben az évben készült el. A Muddy Shoes itthon és külföldön egyaránt sok koncertet adott, Európa számos országában megfordult. Olyan blues nagyságokat is kísért, mint Louisiana Red, vagy a Grammy-díjas Sugar Blue. A második lemez 2004-ben 'Cool' címmel jelent meg. A zenekar a blues műfajában igen tág keretek között mozog: a XX. század elejének akusztikus világától a nagyvárosi blues-on át egészen a modernebb hangvételű, saját szerzeményekig. A formáció az elmúlt huszonnégy évben változatlan felállásban játszik.

18:30-19:30 – M.C.S. Blues Band

A zenekar története a 90-es évek közepére nyúlik vissza. A névadó gitáros Csincsi Balázs és az énekes Wágner Balázs közös munkahelyükön már 1996-ban bluesról, saját dalokról, zenekarról álmodoztak. Működő formációról 1998 áprilisa óta beszélhetünk, amikor is csatlakozott hozzájuk Németh Gábor basszusgitáros és Starcsevics András dobos. Még ez év októberében szállt be a közös zenélésbe Peresztegi Csaba szájharmonikás, aki azóta is nélkülözhetetlen színfoltja a zenekar játékának. A mai tagság 2009 óta létezik, amikor csatlakozott a zenekarhoz Pergely István dobos. A zenekar a feldolgozások mellett kezdettől fogva törekedett a saját dalok írására. Az M.C.S Blues Band célja a blues műfajának életben tartása és annak népszerűsítése saját zenei világukon keresztül.


20:00-21:30 - Szűcs Gabi és zenekara

Szűcs Gabi Fonogram-díjas, Emerton-díjas énekesnő. Zenekarával, amely a hazai jazz-élet legkiválóbb zenészeiből áll, a hagyományos swing zene, a klasszikus ’30-as, ’40-es évek szórakoztató muzsikájának egyik legjobb hazai tolmácsolója. A zenekar repertoárján a sztenderdeken kívül átiratok is szerepelnek, a modern műfajokból is csemegézve. A koncertprogramban Ella Fitzgeraldtól Frank Sinatraig a korszak legismertebb, legnépszerűbb dalai is felcsendülnek, egyedi felfogásban. A kiváló műsor számos alkalommal mutatkozott már be nagy fesztiválszínpadokon.


22:00-23:30 - áRON feat. Szakonyi Milán, GNS Brass

A Romhányi Áron vezette kilenc tagú zenekar lendületes, magas energiaszintű előadásmódjával rendszerint elvarázsolja a közönségét, akár új saját dalokat, akár United slágereket, akár feldolgozásokat játszanak. Áron rapelése, Szakonyi Milán egyedi hangszíne, a Group’n’Swing teljes fúvóskara, valamint a minőségi hangszeres szólók egy igényes, és közben táncolható koncertben teljesednek ki.

18:30-19:30 - Just B’Coz

A Just b’coz trió profi zenészek alkotta produkció, a hazai élőzenei produkciók legfrissebb formációja még annál is frissebb dallamokkal. Műsorukban a legkedveltebb pop-szerzemények akusztikus átdolgozásai szerepelnek, mellyel kellemes és könnyed zenei hangulatot varázsolnak. A formáció tagjai: Haddad Henrik (Ricky) ének, Oláh Antal dob- ütőhangszerek, Barta Zsolt gitár.


20:00-21:30 - Dórika és a Rombolók

A Dórika és a Rombolók zenekar a 90-es évek végén alakult, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszakának akkori végzőseiből. A tagok számos stílusban és meghatározó magyarországi jazz,- pop formációban közreműködtek hazai és külföldi színpadokon egyaránt. Az együttes a közelmúltban magyar nyelvű saját anyagot készített, Minden dal címmel, melyet a nyár folyamán az ország számos pontján bemutatnak többek között a Rozé, Rizling, Jazz Napokon is.


22:00-23:30 - Tóth Vera Quartet

Az énekesnő immár több, mint egy évtizede a hazai zenei élet fénylő csillaga. Vadonatúj quartet koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek a közönségnek. Olyan exkluzív zenei ajándékot, amiben Vera bűvkörébe vonva hallgatóságát csodálatos hangjával. Nem lesz ez másként ezen az augusztusi estén sem, ahol 4 szólólemeze és kedvenc előadói dalaiból válogat majd a 2020-as Rozé, Rizling és Jazz Napok közönségének!

18:30-19:30 - Time Out Duo

Fülöp Lídia és Görög Dániel 2013-ban döntöttek úgy, hogy a magánéleten túl, a zenében is párost alkotnak. Repertoárjukat főleg saját ízlésükre formált popzenei átiratok és jazz sztenderdek alkotják. Különböző projektekben aktív résztvevői a Veszprém környéki zenei életnek, de előszeretettel hívnak vendégelőadókat is maguk mellé. A duó formációt kiegészítve ezúttal Pálffy Károly kiváló szaxofon játékát is élvezheti a Rozé Rizling Jazz Napok publikuma.


20:00-21:30 - Soul and Emotion
Az együttes 2016-ban látott napvilágot, Veszprém városában. Céljuk igényes egyedi hangzás létrehozása, ötvözve a modernebb zenei vonalakat a soul és funky tradicionális elemeivel. Repertoárjuk főként hasonló stílusú, külföldi zenekarok által előadott dalok feldolgozásából áll. A zenekarnak 2017-ben a III. Balatonfűzfői Utcazene Fesztivál szakmai zsűrije I. díjat adományozott. Énekesük számos zenei elismerést tudhat magáénak, többek között a Starfactory országos tehetségkutató verseny közönségdíját, valamint a Pannon Unifest nemzetközi összművészeti fesztivál Arany minősítését és különdíját is.


22:00-23:30 – Bluesberry
Ha rhytm 'n blues és Veszprém, akkor The BLUESBERRY Band... A VeszprémFest közönsége hallhatta már őket az Earth, Wind & Fire Experience és Marcus Miller előtt, de az Óváros téren, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon is felléptek már több alkalommal.

 

 

Borászok:
Jásdi Pince - Csopak | Figula Pincészet - Balatonfüred | Homola Pincészet - Paloznak | Szent Donát Birtok - Csopak | Laposa Birtok - Badacsony | Kreinbacher Birtok - Somló | Borbély Pincészet - Badacsony | SkizoBor - Badacsony | Büttner Borbirtok - Badacsony | Káli Kövek Borászat - Köveskál | Pál y Pince - Köveskál | Szászi Pince - Szent György-hegy | Petrányi Pince - Csopak | Béla és Bandi - Balatonszőlős | Guden Birtok - Paloznak | Dobosi Pincészet - Szentantalfa | Balogh Pincészet - Pécsely | Fodorvin - Aszófő | Balaton Bor válogatás | Bog- nár Pincészet - Villány | Csetvei Pincészet - Mór | Finca Bacara - Spanyolország | Mesta or- ganic wine - Spanyolország | Vinos de Montana - Spanyolország | WINYL - Wine & Vinyl Selection | IMO Prosecco és Champagne Ház | Val d’ Oca – Valdobbiadene, Olaszország | Progetti Agricoli - Puglia, Olaszország | Moët & Chandon – Champagne, Franciaország | Dom Perignon – Champagne, Franciaország | Borzsongó Borszaküzlet válogatás | Kősziklás Pincészet - Neszmély | Ritzu Tamás - Villány | Cseri Pincészet - Pannonhalma

Gasztro:
Serpenyős Ház – Burger, kenyérlángos és grillház | Oliva Étterem – Antipasti a Oliva konyhájából | Gusto 13 Bistro és Delicate – Sajt és sonka, meg egy csipet Gusto | Vitéz kürtös – Az eredeti kürtöskalács | Pirítós pub – Fóti kézműves sörök | Nobilis Pálinka | NextPresso – A kávé, ami lendületbe hoz

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér
Esemény időpontja:2020.08.16. - 2020.08.23.
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu