Aktualitások

Saját söre lett a városnak


Saját söre lett a városnak

A tapolcai Stari sörfőzde Gizella nevű termékét egyelőre a Gizella-napokon és más önkormányzati rendezvényen lehet megvásárolni, később azonban más helyi vendéglátóhelyeken is megjelenhet. A Gizella-napokra sörkifli, torta és desszert is készült. Bővebben Rövidebben

Brányi Mária szerint 2011-ben fogant meg először a városvezetés fejében, hogy Veszprém imázsát helyi élelmiszerekkel és termékekkel is lehetne erősíteni. A most bemutatott sütemények és a sör ezt a szerepet töltik be.

A Stari világos söréről azt mondta, hogy ízével és csomagolásával minden olyan pozitív tulajdonságot ötvöz, amit egy jó gasztronómiai terméktől el lehet várni.„Minőségi termékek kellenek a jó marketinghez.” A sör ugyan Tapolcán készül, de a térségi szabályozás értelmében helyi terméknek minősül Veszprém városban is. Az önkormányzat a jövőben a saját rendezvényein kívánja terjeszteni a Gizella sört, egyelőre azonban csak a Gizella-napokon, a kirakodóvásárban egy külön pavilonban, és a várban található ajándékboltban lehet kapni.

Starcsevics Péter, a Stari családi sörfőzde vezetője kiemelte, hogy a Gizella egy magas extraktartalommal, 5,4%-os alkoholtartalommal, a német tisztasági törvényeknek megfelelően készülő, adalékmentes világos sör, mely a Stari sörfőzde első csatos üvegben készült terméke. A malátán, a komlón és a sörélesztőn kívül mást nem tartalmaz. A kesernyés-édeskés ízű sör üvegének hátsó címkéjén Veszprémről és Gizella királynéról lehet olvasni. A Stari veszprémi vendéglátóhelyekkel is tárgyal, hogy a jövőben minél több helyen kapni lehessen a terméket, amely várhatóan 450-500 forint plusz üvegdíj áron lesz majd kapható. A veszprémi kézilabdacsapat Építők nevű sörét szintén a Stari gyártja.

A Mackó cukrászda sörkiflit, tortát és desszertet készített a Gizella-napokra. A sörkifli egy füstöltsajttal töltött sós harapnivaló, a desszert egy koronára emlékeztető gyümölcsös-mogyorókrémes -karamellás - fehércsokoládés finomság. A torta ugyanígy épül fel, csak nagyobb kivitelben- mondta Vászolyi Judit üzlettulajdonos. A tervek szerint ezek a termékek is ott lesznek a város jövőbeni rendezvényein.

 

Forrás: vehir.hu