Aktualitások

Séta a zenei metropolisszá váló Veszprémben - nyári fesztiválkalauz


Séta a zenei metropolisszá váló Veszprémben - nyári fesztiválkalauz

Veszprémben nyáron szinte tilos szabadságra menni – de legalábbis jól meg kell választani az időpontot, nehogy lecsússzunk a rengeteg izgalmas programról, amit a város kínál. Bővebben Rövidebben

​Júliusban mind fesztiválok, mind szálláskapacitás tekintetében teltház várható: a szokásokhoz híven a már önálló gasztronómiai fesztiválként is helytálló Rozé, Rizling & Jazz Napok (július 7-16.), a VeszprémFest (július 12-15.) és az Utcazene Fesztivál (július 19-22.) fogja szórakoztatni a kultúrát és zenét kedvelőket. Ekkor szinte zenei metropolisszá változik a város, amikor nemzetközi sztárok adják egymásnak a kilincset, melynek köszönhetően egyre nagyobb számban érkeznek belföldről és külföldről egyaránt a vendégek városunkba.

Augusztus elején az Auer Hegedűfesztivál (augusztus 2-6.) tölti meg zenével Veszprém utcáit, a nyár végén pedig a Kabóca Bábszínház Helka című produkciójával várja a kicsiket és nagyokat a Séd partjára.

A Tourinform Veszprém továbbra is heti 7 napban várja a turistákat az Óváros téren, a fesztiválok ideje alatt pedig hosszabbított nyitva tartással, este 10-ig fogadják az érkezőket a Kossuth utcai pavilonban.

Forrás: vehir.hu

Cím: Veszprém