Programok

Tárlatvezetés - Az arc, a medence, két torony és egy rom


Tárlatvezetés - Az arc, a medence, két torony és egy rom (2019.10.19.)

Tárlatvezetés Az arc, a medence, két torony és egy rom kiállításon. Az alkalom során a résztvevőket a Paradigma Ariadné csapata vezeti végig azon az öt kreatív városi beavatkozáson, amely a Haszkovó lakótelepre készítettek nemzetközi építészcsapatok. Bővebben Rövidebben

A vezetés remek alkalom arra, hogy a résztvevők kreatív fotókat készítsenek a bútorokról a #bútorozzunkössze fotópályázat keretében.
A pályázatról részletek itt.

Időpont: 2019. október 19., szombat 14 óra
Gyülekező 14:00-kor az Agóra Kulturális Központ előtt.


A kiállításról:

A lakótelepek a világon mindenhol mostohák. A Haszkovó is az. Történetük egybeforrott az élhetetlenséggel, szürkeséggel, lélektelenséggel. Lehet szürke és élhetetlen valami, ami húszezer ember otthona? Lehetséges, hogy ezek a sztereotípiák csak meggátolnak minket abban, hogy valódi városként tekintsünk ezekre a lakótelepi negyedekre és ezzel kreatív ötletekkel egészítsük ki őket?

A kiállítás célja, hogy öt óriási és játékos bútor segítségével megpróbálja kiegészíteni a modern lakótelepek építészeti hiányosságait és bizonyítani, hogy a Haszkovó is ugyanolyan városnegyed, mint akár Veszprém belvárosa, éppen csak nem jöttek létre azok az elemei, amikre szívesen emlékszünk, olyanok mint a „zsuzsi szobor” az „óra” vagy a „tűztorony”. A kiállítás ezek pótlására tesz kísérletet. A bútorok két hétig lesznek megtekinthetőek a Haszkovón, majd szavazást tartunk, hogy melyiket szeretnék a lakótelepen élők „megtartani” és melyiket ajándékoznák oda Veszprém más kerületeinek.

A kiállítás a tavalyi 12 fal – építészet és kortárs ornamentika kiállítás után újra feltörekvő nemzetközi építészeket invitál Veszprémbe. Az öt installációt brit, görög, olasz, spanyol és magyar építészek tervezik, ezzel prezentálva öt ország építészeti látásmódját is.

A kiállítás a Paradigma Ariadné szervezésébe a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósult meg.
További részletek itt találhatóak.

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Esemény időpontja:2019.10.19.
Szervező neve: Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.