Aktualitások

TAVASZI MEGÚJULÁS VESZPRÉMBEN


TAVASZI MEGÚJULÁS VESZPRÉMBEN

Ahogy ébredezik a természet, azzal együtt kap az ember kedvet, hogy kimozduljon otthonról. Szerencsére számos olyan programlehetőség van Veszprémben, ami még felfedezésre vár. Most ezekből hoztunk Nektek egy kis ízelítőt! Bővebben Rövidebben

​Gasztrokalandok

Szerencsére március-áprilisban kulináris élvezetekből sem lesz hiány. Máris tudunk említeni pár újdonságot, lehetőséget, amiket érdemes kipróbálni. Fedezd fel, kóstold meg!

 

Hogy ez mit is jelent? Március 6-15. között a TOP éttermek egységes fix áron kínálnak 3 fogásos menüket. Az idei évben csatlakozott a megmozduláshoz a Malomkert Sörház, és a Gusto13 Bistro & Delicate is. Mi biztosan megyünk!

 

 

 

 

Február 26-án nyílt meg a Papírkutya a Rákóczi téren az egykori Veranda helyén. Nem tétlenkedtek, máris a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekthez kapcsolódóan elhozták első koncertjeiket neves külföldi fellépőkkel. Szuper, hogy akár hétköznapokon is részesei lehetünk ilyen jellegű zenés programoknak Veszprémben. A Papírkutya konyhájának megnyitása még technikai okokból várat magára, de pár napon belül ezzel is színesebbé teszik az itt töltött órákat.​

Koncertek:

 • Sion Hill

 • Daniel Docherty

 

 

Nemrég jelentette be Mészáros Zoltán, az Oliva Hotel és Étterem tulajdonosa, hogy az étterem 3 hónapra bezár, hiszen egy átalakulás, felújítás veszi kezdetét. Elkeseredhettünk volna, hogy most mi lesz velünk Oliva nélkül, de máris jött a jó hír, hogy kinyit az Oliva Bisztró, Veszprém legújabb gasztronómiai attrakciója. A Bisztró az eddigi a Thököly utcai parkolórészen épült fel. Az étlap az Oliva színvonalához megszokottan egy igazi kalandot jelenthet a gasztro rajongóknak. A tervek szerint a februári 28-i nyitástól kezdve egészen májusig próbálhatjuk ki a Bisztrót, csodálva a várpanorámát. Néhány hónap múlva pedig egy teljesen megújult belső dizájnnal, új színvilággal és egy kicsit más étlappal készülnek az étterem újranyitásakor.
Kíváncsian várjuk!
Asztalfoglalás: +36 88 561 900

Étlap itt​

 

 

Teljesen odavagy a francia ízvilágért? Elevenítsd fel korábbi párizsi kiruccanásodat, vagy repítsd el magad képzeletben. Mindezt most megteheted, hiszen a Malomkert Sörház április 3-19. között egy kalandos ízutazásra invitál. Izgalmas ételek, és kiváló borok, amelyeket most csaknem egy hónapon keresztül élvezhettek. 

 

 

A Francia heteket április 3-án egy 5 fogásos deugusztációs borvacsorával nyitják meg. Az este különlegessége még, hogy a Malomkert Sörházban Oberfrank Pál és Csutak Noémi francia zenés szórakoztató műsorát is élvezhetjük a francia borvacsora keretén belül. 

Méltán kapott helyet a Volkswagen-Dining Guide TOP100 étteremkalauz listáján három veszprémi gasztronómiai kiválóság: a Villa Medici Étterem (67.), a Gusto13 Bistro & Delicate (79.), és az Oliva Étterem (80.). Hatalmas elismerés, hogy a Királynék városában három ilyen étterembe is ellátogathatunk, így szívből javasoljuk, ha eddig még nem tettétek, próbáljátok ki őket.​

 

 

Állatkerti Séta

A Veszprémi Állatkert a járványügyi helyzetre való tekintettel átmenetileg zárva tart!

Hihetetlen nagy öröm, hogy a Veszprémi Állatkertben több új lakót is köszönthettünk az elmúlt időben.

A tavalyi évben is rengeteg kiskölyök látott napvilágot, köztük a lámakölyök, az alpakka csemeték, vagy éppen a tevebaby.

Ez az év jól kezdődött, hiszen január 28-án megszületett Veszprémben a zászlósfarkú kolobusz család legkisebbje, akivel februárban már találkozhattunk a majomházban. Aztán pedig következtek a legújabb lakókról szóló hírek...

Figyelem! A Cukiságfaktor a következő sorok olvasása, és a képek lapozgatása közben ki fog akadni!

 

A kis Bendegúz, a dzselada pávián baby sztorija nem indult zökkenőmentesen. Édesanyja sajnos nem fogadta el őt, ami a teje elapadásával járt (ez nem ritka az állatvilágban). A kicsi sorsa azóta rendeződött, és Kati néni személyében megtalálta a pótmamiját, akivel rendkívül bensőséges kapcsolatba került. Kati néni saját lakásában nevelgeti a kis kölyköt. A napirend tulajdonképpen olyan, mint egy kisbaba esetében: evés-alvás-játék, és természetesen a szószoros értelmében vett majomszeretet. Ez azt jelenti, hogy tekintetét le sem veszi pótmamájáról, csüng rajta, és mindig a közelében akarja tudni magát, mert ez adja meg neki a biztonságérzetet. Fontos azonban, hogy a kicsi szocializálódjon, ezért nap, mint nap meglátogatják az állatkertben a 9 fős majomcsaládot, ezzel is segítve a pár hónapon belüli beilleszkedését. Mi már alig várjuk, hogy megismerjük Bendegúzt személyesen is.​

 

 

 

Még fel sem ocsúdtunk, abból a szeretetdömpingből, amit a kis Bendegúz képein láttunk, máris jött az újabb örömhír: Megszületett a Veszprémi Állatkert első orrszarvú bébije! Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Hollandiából érkezett az állatkertbe Rafiki, a fiatal tenyészbika, aki hosszas udvarlást követően elnyerte Rebeka szívét. Rebeka 16 hónap vemhesség után, igazi ’szerelemgyerekként’ Valentin napon hozta világra szélesszájú orrszarvú nőstény borját. A kicsit 3-4 hét múlva csodálhatják meg az Állatkertbe érkezők.

Az új jövevények néhány héten belül látogathatók. Hamarosan pedig a Szófiából érkező régi-új lakók, az immár négyfős macicsapat is hamarosan birtokba veszi az új kifutójukat - ezekről pontos információt a Facebook oldalunkon találhattok majd! És ha ez nem lenne elég ok, hogy elgyere az Állatkertbe, akkor van még egy szuper hírünk: Március 15-től újra nyitva a dinópark! Szóval benne vagy egy állati jó programban?

 

 

Séták Veszprémben​

Biztosan nem csak velünk van az, hogy amint csicseregni kezdenek a madarak, kicsit kisüt a nap vagy éppen a növények is kezdenek magukra találni, akkor több kedvünk van kimozdulni a szabadba. Na de miért ne kötnénk össze ezt a kellemes sétát új ismeretek szerzésével? 

Sokszor úgy rohanunk át a városon, vagy éppen autózunk át rajta, hogy bele sem gondolunk milyen történetek rejlenek az épületek és az utcák mögött. Pedig izgalmas felfedezni, és úgy járni utána rajta, hogy ismerjük azt az izgalmas sztorit, amiket ezeken a sétákon megtudhatunk. Tavasszal szerencsére sok olyan alkalom lesz, amikor profi idegenvezetők segítenek, hogy megismerjük a várost. Lehetsz turista, vagy éppen veszprémi őslakos, biztosan lesz olyan séta, ahol megtudhatsz érdekességeket. Nézz körbe!

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft., az Idegenvezetők Veszprém és a Túrajó Veszprém Másképp rendszeresen szervez garantált és tematikus sétákat Veszprémben, a királynék városában helyi, profi idegenvezetők közreműködésével. Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Bővebb információ itt olvasható.

 

 

Cím: 8200 Veszprém