Programok

Tekeres völgy csodái elektromos kerékpártúra


Tekeres völgy csodái elektromos kerékpártúra (2021.11.01. - 2021.11.30.)

A Tekeres völgy csodái kerékpártúra városi felfedezés és könnyű tereptúra kombinációja, melyen egész novemberben részt vehetnek az aktív kikapcsolódásra vágyók. Bővebben Rövidebben

Városi felfedezés és könnyű tereptúra kombinációja ez a háromórás kaland. Az egyik legszebb vidéki város hangulata, páratlan történelmi látképek. Készítse el a legjobb fotókat Veszprémről, majd ha ez meg volt, könnyű betekintést kaphat a várost körülvevő csodákról. A túra végén a nemesvámosi kerékpáros pihenőponton, a helyi legfinomabb ízeket is megkóstolhatják.

Túra startpont: Veszprém, BBT központ 
Indulási időpontok: 10:30/15:30
Várható időtartam: 3,5 óra


Program:

Indulás: A BBT központ felől, kerékpárúton közelítenek a belvároshoz.

Történelmi utcák, belváros: Aztán következnek a dimbes-dombos kis utcácskák, majd a belvárosból a Völgyikútnál egy mini szerpentinen gurulhatnak le a völgybe.

Vár negyed, Séd patak völgye: Téridő ugrással folytatják utukat a pár percre található történelmi városrészbe, a vár negyedbe, ahol tartanak egy kis pihenőt és megcsodálhatják a Séd patak völgyét, a panoráma pontról pedig a Várnegyed, a Benedek-hegy, a Viadukt és a Bakony látványát.

Betekints-völgy, Kolostorok és Kertek: Ezt követően legurulnak az ország egyik leghangulatosabb sétaútjára, parányi hidak, ezeréves kolostorrom és árnyas ligetek által övezett patakpart mentén jutnak el a Betekints-völgyében található Kolostorok és Kertek helyszínre, ahol megpihennek és egy forrásból megtölthetik kulacsaikat.

Tekeres völgy, Kerekes Völgykapu: A főúton áthaladva egy másik világba csöppenhetnek, a várost körülvevő természeti szépségeket egy könnyű terep úton közelítik meg. A Tekeres völgy remek lehetőség azoknak, akik csak most ismerkednek a terep kihívásokkal. A nemesvámosi Kerekes Völgykapu pihenőhöz érve pedig a helyi alapanyagokból készült finomságokat kóstolhatják meg.

További információk

Cím: Veszprém, Budapest út 89/a
Esemény időpontja:2021.11.01. - 2021.11.30.
Szervező neve: Tourinform Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Szervező tel.: 0688404548
Szervező E-mail: info@veszpreminfo.hu
Szervező Weboldal: http://veszpreminfo.hu