Programok

Tiszta Balaton, Tiszta művészet - popup kiállítás


Tiszta Balaton, Tiszta művészet - popup kiállítás (2021.10.29.)

A "Tiszta Balaton, Tiszta művészet" címmel popup kiállítás nyílik a Balaton Plazában. Bővebben Rövidebben

A HybridCycle fenntarthatósági ügynökség kiemelt hangsúlyt fordít a hulladékgyűjtésre, az újrahasznosításra, az edukációra, a kutatás-fejlesztésre, valamint a művészeti projektekre. Célja olyan ipari, design termékek, műalkotások megalkotása, melyek jól szemléltetik a hulladék újrahasznosításának lehetőségeit.

2021-ben a Veszprém-Balaton 2023 programmal együttműködve Tiszta Balaton, tiszta művészet hívószóra több fenntarthatóság és művészet fókuszú programot valósítottak meg a balatoni térségben

Az Artist in Residence alkotói rezidenciaprogram részeként hat művész/kreatív csoport alkotott 3-3 hétig a veszprémi régió kiemelkedő térségében, a Káli-medencében. A rezidenciaprogram helyszínválasztása nem véletlen; a Káli-medence hegyei és lankái a vidék nyugalma, a csendes elvonulás inspiratív közeget teremt az alkotásra.

A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása. A művészeknek az ország egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetőségük nyílt egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amelyek elsőként a veszprémi Balaton Plazaban kialakított popup galériában mutatkoznak be.

A HybridCycle a nyílt kulturális tér kialakításával egy jelenleg üresen álló üzlethelyiséget izgalmas galériává alakítva, ingyenes művészeti programot kínál a pláza látogatóinak. Az eddigi megszokott kiállítási környezetből egy új, impulzívabb helyszínre költöztetve a művészetet, a fiatal alkotókat és balaton-felvidéki projektjeiket bemutató időszakos tárlat új színfoltja lehet a kulturális főváros hétköznapjainak. 

A nyilvános megnyitó eseményen részt vesz Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere és Erdélyi Szabolcs a Hybrid Cycle Kft. tulajdonosa.

Részvételi szándék esetén a jelentkezést az alábbi e-mail címre várják:

g.sulyok@hybridart.hu

Cím: Budapest út 20-28,
Esemény időpontja:2021.10.29.
Szervező neve: Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Szervező E-mail: info@2023veszprem.hu
Szervező Weboldal: http://2023veszprem.hu