Aktualitások

Tornyosék mangalica mája és szőlője negyedik helyezést ért a Tállya BBQ-n


Tornyosék mangalica mája és szőlője negyedik helyezést ért a Tállya BBQ-n

A Tornyos BBQ épp, hogy lecsúszott mystery box kategória dobogójáról. Bővebben Rövidebben

Választott kategóriában (mystery box) a 28-ból a 4. helyet szerezte meg az Oliva étterem séfje és csapata a hétvégi nemzetközi pontszerző barbecue versenyen Tállyán. A világ első számú barbecue-szervezete, a KCBS (Kansas City Barbeque Society) által rendezett megmérettetésre Európa minden szegletéből érkeztek csapatok, komolyabbak is, így igazán előkelő helynek számít a negyedik hely. Pláne azért, mert a mystery box egy választott kategória, melyben az induló csapatok sem tudják előre, hogy milyen alapanyagokkal kell dolgozniuk.

Tornyos és csapata (Tornyos Balázs, Kovács Zoltán, Nagy Ákos, Fabó Péter, Schuch Bence, Nyerges Róbert) a szósz kategóriában 16. lett, ami szintén nem rossz egy olyan megmérettetésen, melyre elvileg a világ legjobb verseny-barbecue csapatai neveznek. A legtöbb díjat egyébként a holland alakulatok gyűjtötték be.

Jó hír az ínyenceknek, hogy a szőlővel készült mangalica májat (egész pontosan: mézes-mustáros mangalicamáj fehérboros szőlőmártással, fügével, sáfrányos rizottóval) e hét végétől bárki megkóstolhatja az Oliva étteremben.

A 37 csapatos versenyre bárki nevezhetett, így a Tállya BBQ-ra Magyarországról, Hollandiából, Svédországból, Németországból, Ausztriából, Romániából, Belgiumból, Szlovéniából és Szlovákiából jöttek sütni.Az érmek mellett a legjobb csapat a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságra kapott szabadkártyát.

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Buhim utca 14-16.