Programok

Történelmi szabaduló játék az Óváros téren


Történelmi szabaduló játék az Óváros téren (2018.11.28. - 2018.12.01.)

2018-ban ünnepeljük az I. világháború végét jelentő fegyverletétel 100 éves évfordulóját. A „Béke-küldetés” egy rendhagyó megemlékezés, ami a ma oly népszerű szabaduló-játékok mintájára egy személyes élményen keresztül vezet be a háború borzalmaiba. Bővebben Rövidebben

“ A Béke-küldetés” történelmi szabaduló játék

A történelmi hitelesség, a realista környezet megalkotása, a különböző visszaemlékezések alapján megszületett megrázó történet egyformán fontos. Egy interaktív kiállítást álmodtak meg, ahol nincs szükség hozott tudásra, hanem a játékon keresztül, emberközpontúan, egy személyes történetet feltárva jutnak érzéki élményhez a látogatók. Fontosnak tartják a háború borzalmainak érzékeltetését, mert ma a háborúk messze zajlanak, és sokszor nehezen tudnak belehelyezkedni az ott élők, vagy onnan menekülők élményeibe. A világ ma is tele van feszültségekkel, melyek könnyedén egy új háborúba sodorhatnak, de talán az emlékezés, a megidézés által is lehet tenni azért, hogy ez ne következzen be.

A nyomozás során különböző ügyességi feladatokat és fejtörőket kell megoldani, amihez nagy szükség van a résztvevő csapat együttműködésére. Különböző hang és video-effektek színesítik az élményt. A kiállítást egy utánfutóban szállítják, és a különböző szabadtéri helyszíneken installálják. A játékban háromfős csapatokban lehet részt venni, a küldetést 30 perc alatt kell teljesíteni. A játékosokat egy játékvezető figyeli és segíti, ha valamelyik helyszínen elakadnának. A három helyszín: egy lövészárok, egy röntgenállomás, egy fogolytábor barakkja. A küldetés során egy katonaorvost kell megtalálni, és az ő tárgyi emlékein keresztül kaphatnak betekintést a háború hétköznapjaiba. És persze a résztvevők a saját bőrükön is sok mindent megtapasztalhatnak. A csapatoknak lehetősége nyílik mind a három helyszínt végigjárni, még akkor is, ha valamelyik szoba feladványait nem sikerült teljesíteni. 13 éves kor fölött ajánljuk a részvételt.

Helyszín: Veszprém, Óváros tér

Időpont: 2018. november 28.- december 01.

A részvétel ingyenes. 

Cím: Veszprém, Óváros tér
Esemény időpontja:2018.11.28. - 2018.12.01.
Szervező neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Szervező tel.: +36 88 549 241
Szervező E-mail: ijakab@gov.veszprem.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszprem.hu