Helyek

Tourinform Veszprém Iroda
Tourinform Veszprém

A Tourinform Veszprém 1998 áprilisától működik, mint turisztikai információs és marketing iroda. Bővebben Rövidebben

2009. február 1-jén kezdte meg működését a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. A Tourinform Veszprém mint önkormányzati fenntartású költségvetési szerv ezzel egyidőben megszűnt, átadva feladatait és munkatársait az új szervezeti formának. A nonprofit kft.-ben jelenleg öt állandó munkatárs végzi a feladatokat.

A médiatárban mellékelt szervezeti ábrán is jól látható, hogy a Veszprémmel kapcsolatos turisztikai marketing és termékfejlesztés kiemelt figyelmet kap a Kft. munkájában, emellett a cég megkötötte a névhasználati szerződést a Tourinform hálózat szakmai irányítását végző Magyar Turizmus Zrt.-vel. A nonprofit kft. a vendégekkel, partnerekkel való kapcsolattartásra továbbra is a Tourinform Veszprém nevet használja.
A veszprémi TDM Szervezet eddigi sikeres pályázatai az "Összefogás Veszprémért" és a "Veszprém, a királynék városa" projektek.

A Tourinform Veszprém online és nyomtatott felületein, valamint a személyes, telefonos és írásbeli információnyújtás során a Veszprémi Turisztikai Egyesület tagjait ajánlja. A Veszprémi Turisztikai Egyesületről bővebben itt olvashat! 

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételünkon is!

Információs irodánk a jól bevált név alatt az alábbi kedvelt és megszokott szolgáltatásokat nyújtja:

 • Turisztikai információnyújtás az Óváros tér 2. sz. alatti Tourinform irodában:

- Veszprém és környékének szépségeiről, látnivalóiról

- Hazánk vonzó tájairól, szálláshelyekről, éttermekről, utazási irodákról, programokról

- Falusi turizmusról, egyéb szolgáltatásokról

 • Kiadványok, térképek Magyarország legszebb vidékeiről
 • Idegenvezető közvetítés csoportok számára, garantált idegenvezetések szervezése (A megrendelősablon ide kattintva elérhető!)
 • Jegyértékesítés  helyi, belföldi és külföldi rendezvényekre (Ticketportal, Ticket Express, Interticket, Jegymester hálózatokon keresztül)
 • Ajándékbolt: képeslapok, útikönyvek, ajándéktárgyak, helyi termékek árusítása
 • A Tourinform Veszprémben csomagmegőrzési lehetőség.
 • veszpreminfo.hu portál működtetése
 • Saját kiadványok készítése, melyek elektronikus formában is letölthetők honlapunkról
 • Gyereksarok az ügyfélszolgálaton
 • Ingyenes WIFI használat az ügyféltérben
 • Akadálymentes ügyféltér

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 2010-2015 közt közhasznú szervezetként működött, közzétételi dokumentációja erre a linkre kattintva letölthető!

Kiemelt szolgáltatásaink

Vásároljon jegyet nálunk helyi, belföldi és külföldi rendezvényekre, színházi előadásokra, koncertekre, fesztiválokra a TicketPortal, a TicketExpress (Eventim), a Jegymester és az InterTicket rendszereken keresztül!

Irodánkban online jegyértékesítéssel is foglalkozunk! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken!

A kezelési költség mindössze 400Ft jegyenként. 

Fontos információ:

Irodánkban csak készpénz és kártyás fizetési lehetőség van, utalványokat, SZÉP kártyát, kedvezménykártyákat sajnos nem áll módunkban elfogadni.

A Tourinform Veszprém nyitva tartása:

H-VAS: 10:00-18:00

Felhívjuk szives figyelmüket, hogy üzletünkben az orrot és szájat eltakaró MASZK  és kézfertőtlenítő használata KÖTELEZŐ! Kérjük tartsanak legalább 1,5 méteres távolságot egymástól!

Az irodában dolgozó szakembereken kívül egy időben MAXIMUM 2 FŐ tartózkodhat!

Megértésüket köszönjük!

(A jegyértékesítést a mindenkori zárás előtt fél órával lezárjuk.)

Térjen be hozzánk, szeretettel várjuk!

Irodánk ajándékboltjában képeslapokat, térképeket, útikönyveket, veszprémi ajándéktárgyakat, helyi termékeke is vásárolhatnak!

Az Óváros tér 2. sz. alatti Tourinform Veszprém ajándékboltja számos kisebb-nagyobb ajándéktárgyat és könyvet is kínál a helyieknek és a turistáknak.

Szeretettel várjuk Önöket!

A Tourinform Veszprém nyitva tartása:

H-P: 9:00-17:00

SZO-VAS: 10:00-18:00

2014-től a Tourinform Veszprémben is lehetőség nyílik a vendégek számára csomagjaik elhelyezésére a háttérirodában kialakított csomagmegőrző szekrényekben.

A szolgáltatás a a Közép-dunántúli Operatív Program keretében a „Veszprém, a királynék városa" című KDOP-2.2.1/A-12-2012-0002 projekt által valósult meg.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a város egyik fő nevezetességét, a Várat felkereső hátizsákos turisták és látogatók részéről nagy igény mutatkozik a csomagmegőrző szolgáltatásra az óvárosban. Városnézésüket e szolgáltatás bevezetésével kívánjuk kényelmesebbé tenni. A frekventált helyen, a Vár előszobájában, az Óváros téren található Tourinform Veszprémben elhelyezhetik nehéz csomagjukat, a látnivalók sorának megtekintése így máris egyszerűbb.

Az árakról irodánkban adunk felvilágosítást.

A Tourinform Veszprém csomagmegőrzőjében elhelyezett csomagokban és tárgyakban - különös tekintettel a készpénzre és értéktárgyakra – semmilyen okból bekövetkezett kár esetén sem vállalunk felelősséget.

Az irodában elhelyezett tárgyakat legkésőbb az iroda zárása előtt 15 perccel lehet elvinni.

A Tourinform Veszprém nyitva tartása:

H-P: 9:00-17:00

SZO-VAS: 10:00-18:00

Csomagmegőrzőnk a mindenkori zárási idő előtt 15 perccel zár be.

Szekrényeink belső méretei: 

 • Kis szekrény: 76,5 cm magas, 60 cm mély, 43,5 cm széles
 • Nagy szekrény: 117 cm magas, 60 cm mély, 43,5 cm széles

Áraink:

 • Kis szekrény: 300 Ft/óra
 • Nagy szekrény: 400 Ft/óra
 • minden megkezdett óra számít
 

Csoportjával Veszprémbe tervez látogatást? Profi idegenvezetőt keres? Forduljon bizalommal a Tourinform Veszprém munkatársaihoz!

Irodánk foglalkozik idegenvezetés-közvetítéssel. A szolgáltatás megrendeléséhez kérjük, töltse ki online megrendelősablonunkat.

Érdemes a látogatás előtt legalább 3 munkanappal megrendelni a szolgáltatást.

Az Óváros tér és a Vár látnivalóinak megtekintése kb. 1,5-2 órát vesz igénybe (séta, látnivalók megtekintése kívülről), ennek díja magyar nyelv esetén Br. 12.000 Ft, angol és német nyelv esetén Br. 15.000 Ft.

További nyelveken (pl. olasz, orosz, francia) is tudunk idegenvezetőt szervezni.

Hasznos információk:
Busszal való érkezés esetén ajánljuk a Köd utcai buszparkolót megjelölni, mint találkozási helyszínt, melytől 10 perces sétára található az óváros és a Vár. 
A Vár ingyenesen látogatható, azonban a benne lévő művészeti galériák és egyházi kiállítóhelyek mindegyikén külön kell jegyet váltani. 
Az idegenvezetés díja nem tartalmazza a kiállítóhelyek belépőjegyárait! 
35 főnél nagyobb csoport esetén már két idegenvezetőt javasolunk.

A Várban lévő attrakciókról, belépőjegyárakról és nyitva tartásokról honlapunk Helyek menüpontjában tájékozódhat.

Veszprém egyik érdekessége a Veszprémvölgyi sétaút. A sétaút 3,5 km hosszú, azonban részleges megtekintése is élménydús. A Várhoz való közelsége miatt ajánljuk a Szerelem-sziget, a Margit-romok és Margit tér részt.
További információ: www.veszpremvolgy.hu

További kérdés esetén kérjük, látogassa meg folyamatosan frissülő turisztikai honlapunkat a www.veszpreminfo.hu-t, vagy keressen minket elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Szeretettel várjuk Önöket a királynék városában!

Töltse ki idegenvezetés megrendelőnket online! Rendelje meg szolgáltatásunkat, hogy szakképzett, helyismerettel rendelkező idegenvezető kísérje csoportját Veszprémben!

Várjuk szíves megrendelését, melyet írásban igazolunk vissza az idegenvezető nevével és mobilszámával.

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
E-mail: veszprem@tourinform.hu
Telefonszám: +36 88 404-548
Honlap: http://www.veszpreminfo.hu
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya
 • Balatoni Korona
 • Csak készpénzfizetési lehetőség

H-P: 9:00-17:00
​Szo-V: 10:00-16:00