Aktualitások

Új jövevények a Veszprémi Állatkertben


Új jövevények a Veszprémi Állatkertben

Új ritka egzotikus fajjal bővült a Veszprémi Állatkert állatállománya. Bővebben Rövidebben

Új ritka egzotikus fajjal bővült állatállományunk. A Veszprémi Állatkertben még soha nem látott rózsás kanalasgémek érkeztek. A 2015-ben épült Magyarország legnagyobb, 5000 m2 alapterületű, 14 méter belmagasságú, egyedi kialakítású röpdéje, flamingóknak, skarlát íbiszeknek és több récefajnak is otthont ad. A belső tavakkal, csobogókkal, pihenőhelyekkel kialakított madárröpdében a látogatók kijelölt ösvényekről, közvetlen közelről figyelhetik meg a szabadon mozgó, repkedő vízi és szárazföldi madarakat. A röpdében a Dél-amerikai állatvilág kerül bemutatásra, 10 faj közel 140 egyede látható. 

A kanalasgémek első pillantásra kissé a flamingóra emlékeztető nagytestű gázlómadarak. A kanalasgém nevét hosszú, kanálszerűen kiszélesedő csőréről kapta. Az állat a vízben gázolva, furcsa alakú csőrét jobbra-balra mozgatva halássza ki a vízből a táplálékát. Társas életmódot folytatnak, így hamar sikerült beilleszkedniük az Állatkerti csapatba. 

A Hamburgi Hagenbeck Állatkertnek köszönhetően a rózsás kanalasgémek mellett öt példány chilei flamingó is érkezett a Veszprémi Állatkertbe. 

Forrás: Veszprémi Állatkert facebook oldala

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.