Aktualitások

Új kifutót kapnak az oroszlánok az állatkertben


Új kifutót kapnak az oroszlánok az állatkertben

A főszezonban már több mint 2000 négyzetméteren szaladgálhatnak az állatvilág királyai. Nem csak nekik lesz komfortosabb a helyük: a fásításnak köszönhetően a látogatók is árnyas utakon csodálhatják meg őket. Bővebben Rövidebben

A szemfülesek akár már pár héten belül elcsíphetik az első oroszlánokat: hamarosan ugyanis befejeződnek az új kifutó munkálatai, és elkezdődik a beszoktatás időszaka. A főszezonra azonban már biztosan teljes pompájában élvezhetik az új helyet a négylábúak és a látogatók is. A Modern Városok Program teljes csomagjából megvalósuló fejlesztés során két kilátópontot is létrehoztak a helyszínen, amelyekből akár pár centi távolságra, biztonsági üvegen keresztül figyelhetők meg majd az oroszlánok, a gyerekek és a természetfotósok legnagyobb örömére.

Az új helyet egyelőre a jelenlegi csapat, a négy veszprémi oroszlán veheti birtokba, a több mint 2000 négyzetméteren létrejövő, és ezzel talán Magyarország legnagyobb oroszlánkifutójává váló területen viszont a későbbiekben akár 6-8 állat is elférhet a jövőben.

Nemcsak a négylábúak örülhetnek ugyanakkor a komfortosabb viszonyoknak. A napokban elkezdődött a kifutó körüli fásítás: az állatkert munkatársai mályvacserjékkel, orgonával és juharfával ültették körbe az új kifutót, illetve a kilátópontot.

A környék fásítása évek óta Veszprém zöldstratégiájának részét képezi: a nem kis kihívást jelentő dolomit talaj ellenére is az elmúlt időszakban több ezer fát ültettek el annak érdekében, hogy az állatok is otthonosabban érezzék magukat, valamint az állatkert vendégei is árnyas lombok között sétálhassanak és fedezhessék fel a folyamatosan újdonságokkal jelentkező vadasparkot.

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 17.