Aktualitások

Új lakói érkeztek a Veszprémi Állatkertnek


Új lakói érkeztek a Veszprémi Állatkertnek

Fogadják szeretettel a képeket, a kis pandáról, a két rénszarvasról és a néhány napos kétpúpú tevéről. Bővebben Rövidebben

Ismét új lakókkal bővült a Veszprémi Állatkert. A szakmai munka nem áll meg a zárva tartás ideje alatt sem. Az európai fajmegőrzési tenyészprogram keretében megérkezett Hollandiából Binti, a kis panda hölgy.
Optimista becslések szerint napjainkban kevesebb, mint 10 000 kis panda él a vadonban. A Himalája térségében honos faj fennmaradását élőhelyének csökkenése és feldarabolódása fenyegeti legnagyobb mértékben, ezért rendkívüli fontossággal bír az állatkertek közvetlen részvétele e veszélyeztetett és egyedülálló faj megmentésében. Állatkertükben immár 10 éve láthatók kis pandák, akik egyik legkedveltebb lakóik közé tartoznak.
Továbbá két rénszarvassal is gazdagodott az állatállomány. Ők Németországból utaztak hozzájuk a tavaly átadott új kifutó népszerű rénszarvas csapatának bővítése céljából.

Bár a jelenlegi időjárás nem a tavaszt idézi, a tavaszi teve bébi bumm ennek ellenére idén sem marad el. Köszöntik kétpúpú teve csapat legifjabb jövevényét! 

 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.