Aktualitások

Újabb veszprémi siker A Balaton Fagyija versenyen


Újabb veszprémi siker A Balaton Fagyija versenyen

A veszprémi Völgy Fagyizó 2021-ben ismét különdíjat szerzett a Balaton Fagyija versenyen. Ezúttal a Borsos marcipán fagylaltja hozott elismerést a városunkat képviselő családi vállalkozásnak. Bővebben Rövidebben

A veszprémi Völgy Fagyizó 2021-ben ismét különdíjat szerzett a Balaton Fagyija versenyen. Ezúttal a Borsos marcipán fagylaltja hozott elismerést a városunkat képviselő családi vállalkozásnak, míg tavaly a tökmagos sós vanília: Tök Jó nevű finomság. A fagylaltozó a veszprémi vár lábánál várja vendégeit festői környezetben. Kínálata folyamatosan megújul. A klasszikus ízek is helyet kapnak a repertoárban, azonban elhivatottak az új ízkombinációkkal való kísérletezés mellett is.

„A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.

Fekete Tamás, a megmérettetést 8. alkalommal megrendező Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke, a zsűri egyik tagja elmondta, hogy jelentős minőségi fejlődést hozott a verseny a Balaton körüli cukrászdák, fagylaltozók életében. Sokan megfogadták a szakemberekből is álló zsűri korábbi években elhangzott véleményét, útmutatásait. Külön méltatta, hogy van, ahol művészi szintre emelték a tálalást és helyi, természetes, valamint saját készítésű alapanyagokból állítják elő a fagylaltokat.

A Balaton Fagyija idei versenyre 23 édességgel nevezett 13 Balaton környéki cukrászda, kézműves fagylaltozó. A zsűri tagja volt Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke, továbbá a tavalyi megmérettetés győztese, a balatonfüredi Bagaméri Cukrászda tulajdonosa, Márton Sándor is a BTSZ két delegáltja mellett.

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó immár harmadszor nyerte meg a versenyt. Fekete Tamás úgy fogalmazott, nemcsak a termék képvisel magas színvonalat, hanem a tálalás módja is, amellyel egy egyszerű fagylaltot is az extra desszertek rangjára tudnak emelni.

Most először a szakmai zsűri különdíját is kiosztottak: a gyenesdiási Bringatanya és a Somogyi Fagylaltműhely "Somogyi"-Mogyi és Páhoki Pepita fantázianevű fagylaltjait ismerték el. A 2021-es balatoni versenyen három édesség nyert el különdíjat: a balatonalmádi Amaretto Fagyizó Meggyes gomolyasajt pirított dióval nevű fagyija, a balatonszemesi Margaréta Fagyizó Tökmagos fehérkávé nevű édessége, valamint a veszprémi Völgy Fagyizó Borsos marcipán nevű fagylaltja.”

Forrás: penzcentrum.hu

Cím: Veszprém, Patak tér 1