Programok

V. BAKONY EXPO


V. BAKONY EXPO (2018.11.09. - 2018.11.11.)

A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2018-ban ötödik alkalommal kerül megrendezésre november 9-11. között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely ismét 3 napon keresztül várja az érdeklődőket a Veszprém Arénában. Bővebben Rövidebben

Ha november, akkor ismét Bakony Expo: a Veszprém Arénában idén is három napon át élvezhetjük a bakonyi, Balaton-felvidéki és környékbeli ínyencségeket, kézműves portékákat. A Bakony Expo idén ötödik alkalommal hív egész hétvégés kalandra kicsiket és nagyokat.

Az idei évben a csipkebogyóé a főszerep – találkozhatunk vele a kézműves programokon, a Gasztroudvarban és Nagymama portáján is.

A legkisebbek bekukkanthatnak a népi játékok játszóházába, kipróbálhatják a ládaderbit, próbára tehetik ügyességüket a betyár öttusán vagy a pásztorpróbán, ahol a pásztorkodás és a betyárkodás csínját-bínját izgalmas formában ismerhetik meg. Ezenkívül várja őket a mesterségek bemutatója, ahol el is készíthetik a maguk portékáját, és persze az örök kedvenc állatsimogató sem marad el.

Nemcsak a színpadon, de a vásári portékákat nézegetve is összetalálkozhatunk pergő lábú táncosokkal, vidám zenészekkel, hiszen a Forgórózsa mulatság igazán élénk színfoltja a vásárnak szombaton és vasárnap is. De a szemfülesek egy-egy kedvenc kézilabdázójukkal is összefuthatnak...

Ha megéhezünk, a Gasztroudvar sátrában és környékén kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb finomságok közül. A hagyományos ételek és a megszokott ízek mellett újdonságként a street food rajongóknak is kedveskedünk, és az immár elmaradhatatlan kürtőskalács szerelmesei sem fognak csalódni.

A Gasztroudvarban szombaton a Pannon Egyetem külföldi diákjaival főzhetünk a világ minden tájáról, vasárnap Kocsis Bálint food stylist remek praktikáit tanulhatjuk el Márton napra, egy könnyű, egészséges uzsonnára vagy a csipkebogyó különleges hasznosítására. Régi ismerősként köszönthetjük a nemesvámosi Lencseszemek Asszonykört, akikkel megtanulhatunk csipkelekvárt készíteni, s ha kedvünk tartja, be is állhatunk közéjük.

Ott lesznek Veszprém és környéke néptáncosai 0-tól 100 éves korig, bakonyi és Balaton-felvidéki zenei, táncos és pásztorhagyományokkal ismerkedhetünk, lesz népi hangszerbemutató és gyermek táncház, bábjáték formájában felbukkan Döbrögi uram és Lúdas Matyi is vásártéren. A zenei ínyenceket a Németh Kyra Smallchestra, a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar és Kalló Zoltán cigányprímás várja. A vásár zárásaként Ilyés Szabó Anna székely mesemondó varázsolja el a nagyérdeműt ízes beszédével, történeteivel.

További információ:

www.bakonyexpo.hu

www.bakony-balaton.hu

www.facebook.com/bakonyexpoveszprem

Nyitva tartás:

november 9. péntek: 14-19 óra
november 10. szombat: 9-19 óra
november 11. vasárnap: 9-18 óra

Belépőjegy:

Felnőtt napijegy: 600 Ft
Gyermekeknek: 14 éves korig ingyenes
Jegyvásárlás a helyszínen

A Veszprém Aréna megközelíthető az 5, 6, és 13. sz. vonal helyi járataival, a Kádártai úti, illetve a Tölgyfa utcai megállóban történő leszállással, illetve a 23. sz. vonal járataival a Tesco elnevezésű megállóhelyen történő leszállással.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Cím: 8200 Veszprém, Külső-Kádártai u.
Esemény időpontja:2018.11.09. - 2018.11.11.
Szervező neve: Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.
Szervező tel.: +36 20 323 0610
Szervező E-mail: info@bakonyexpo.hu
Szervező Weboldal: http://bakonyexpo.hu/
Iratkozzon fel hírlevelünkre!