Programok

Verdi: Traviata


Verdi: Traviata (2019.02.03 17:00 - 19:00)

Közvetítés a londoni Royal Operaházból. Bővebben Rövidebben

Richard Eyre rendező szemet gyönyörködtető produkciójában megalkotta a tökéletes előadást Verdi klasszikus operájából, melyben Violetta szerepében Ermonela Jaho mindenét feláldozza szerelméért. Alfréd szerepében Charles Castronovo látható, Germont Györgyöt az opera világsztár Plácido Domingo alakítja.
A váratlan szerelem borzongásától a későn érkező, szívbemarkoló megbocsájtásig – Verdi műve, a La traviata nem véletlenül vált a világ egyik legkedveltebb operájává. A ragyogó Párizsban Alfréd beleszeret Violettába, a kurtizánba,
ám a mélyben megbúvó titkok sötét folyama végű tragédiába torkollik. Az opera gazdag muzsikájában felcsendül a híres Brindisi és a buja ‘Sempre libera’ – amelyek az olasz opera legfülbemászóbb lírai áriái közé tartoznak. Richard
Eyre vezetésével a Royal Opera művészei az érzelmek színes palettáját hozzák felszínre, a szerelem szédítő felfedezésétől a fájdalmas szembesítésen át egészen az elkerülhetetlen végkifejletig. Gazdag, korhű díszletek és jelmezek hangsúlyozzák a valós történeten alapuló cselekmény megrendítő erejét.
Zene: Giuseppe Verdi
Rendező: Richard Eyre
Karmester: Antonello Manacorda
Violetta: Valéry Ermonela Jaho
Germont Alfréd: Charles Castronovo
Germont György: Plácido Domingo

Jegyár: 3.000,- Ft-

 

Jegyek vásárolhatók a Tourinform Veszprémben (Óváros tér 2., tel.: 88/404-548) és a Turisztikai Információs Ponton (Kossuth utca, tel.: 20/342-2580), illetve a Hangvilla jegypénztárában lehet.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Esemény időpontja:2019.02.03 17:00 - 19:00
Szervező neve: Veszprém Város Vegyeskara