Programok

Veszprém, a fesztiválváros


Veszprém, a fesztiválváros (2015.01.01. - 2020.12.31.)

Játszani öröm – örök gyermekként hirdetjük és valljuk egész éven át! Aki nem hiszi, járjon utána! Fesztivállal ünnepeljük a táncot, művészetünket és hagyományainkat, az utcazenét, a pajkos gyermekeket, a vidámságot és szerelmet hozó nyarat. Bővebben Rövidebben

A tavaszi programok nyitányaként a legnagyobb kortárs hazai táncművészeket vonultatja fel A TÁNC Fesztiválja. A szakmai seregszemlén hazánk legjobb táncegyüttesei és előadói varázsolják el a közönséget több napon át. Kultúránk és hagyományaink tiszteletére és ápolására tanítja a generációk tagjait a város egyik legnagyobb kulturális eseménye, a Gizella Napok Összművészeti Fesztivál, amelynek keretében Veszprém művészeti együttesei, testvérvárosaink és a velünk élő kisebbségek művészeti csoportjai is bemutatkoznak.

Veszprémben a nyár sem múlhat el fesztiválok nélkül…

Al Di Meola, Paco de Lucia, Bobby McFerrin, Katie Melua... – Veszprém az a város, ahol közel egy évtizede már  világsztárok is koptatják az ódon macskaköveket. Opera, jazz, soul, swing vagy hangszeres gitármuzsika….

Veszprém az a hely, ahol a legkülönfélébb zenei irányzatok formálódnak szerves egységgé egy rangos fesztivál keretében.

A VeszprémFest az elmúlt közel egy évtized alatt hazánk egyik legnívósabb zenei rendezvényévé nőtte ki magát és mágnesként vonzott ezreket a Veszprémi Vár nyújtotta pazar környezetbe. A Szentháromság tér 18. századi barokk homlokzatai, a tér akusztikája páratlan díszletként szolgálják az amúgy is fenséges zenei élményt és hangzást. A VeszprémFest kísérőrendezvényei a Rozé, Rizling és Jazz Napok, valamint a a Dubniczay-Palotában, a FestGardenben és a FestPresso-ban megrendezett koncertsorozatok.

A VeszprémFest mellett változatos, művészeti értékeket hordozó rendezvények, Folklórparádé és Világjava Estek és a Zenélő Udvar koncertjei várják a szórakozni vágyókat augusztusban. Japántól Finnországig érkeznek fellépők a Vivace Nemzetközi Kórusfesztiválra és ezrek látogatják a Veszprémi Vigasságok népművészeti kirakodóvásárt.

Haverok, buli és rock and roll… mindezt az érzést az Utcazene Fesztivál nyújtja Önnek a nyár kellős közepén, amikor különböző stílusú utcai formációk lepik el a belváros tereit és hangolnak, pengetnek, fújnak, dobolnak, énekelnek hajnaltól hajnalig.

Élmény velünk… mert Veszprém nemcsak az örök gyermekekre gondol! A legkisebbeket várja a Kabóciádé Családi Fesztivál, ahol igazi kincseket rejt a bábok birodalma. És játszani mindig öröm!

Játszani márpedig kell, hiszen Shakespeare óta tudjuk, hogy „színház az egész világ; és színész benne minden férfi és nő”. Veszprém büszke arra, hogy tehetséges színészei három teátrumban állhatnak hétről-hétre a világot jelentő deszkákra. A város több mint száz éves kőszínházában, a Petőfi Színházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben izgalmas, kortárs magyar és külföldi darabok, illetve halhatatlan klasszikusok kerülnek műsorra, kiváló művészek előadásában. A teátrum különböző műfajú könnyed, zenés darabokkal, gyermekelőadásokkal is csalogatja vendégeit a díszes  páholyokba.

A Pannon Várszínház több mint egy évtizede széles műfaji skálán mozgó nívós produkciókat visz nézői elé nemcsak kőszínházában, hanem vidéki kulturális centrumokban, retro helyszíneken vagy épp a Bakony kastélyai, várai környezetében. A teátrum keltette életre és rendezi azóta is a Veszprémi Tavaszi Fesztivált, A TÁNC Fesztiválját valamint a Balaton partján a FüredFest-et, amely rendezvények látványos programokat kínálnak tavasztól-őszig.

Vendégváró és családszerető városunkban természetesen a legkisebbek sem maradhatnak színházi programok nélkül. Őket hívja egész éven át a Kabóca Bábszínház! Itt igazi társasjáték vár mindenkit: a Kabóca Házikóban minden hétköznap nyitva tartó játszóhely, kalandjátékok, játékos tárlatvezetés, bábelőadások kínálnak kellemes kikapcsolódást, önfeledt szórakozást.

Kitárjuk a veszprémi fesztiválok és színházak kapuját és királyoknak járó tisztelettel invitáljuk Önt is a varázslatos és mesés forgatagba! Részletek honlapunkon, a folyamatosan frissülő Programok menüpontban!

Esemény időpontja:2015.01.01. - 2020.12.31.
Szervező neve: Tourinform Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Szervező tel.: +36 88 404 548
Szervező E-mail: info@veszpreminfo.hu
Szervező Weboldal: http://veszpreminfo.hu