"Veszprém, a királynék városa"


"Veszprém, a királynék városa"

A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. 43.244.624 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el. Bővebben Rövidebben

A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. 43.244.624 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése" elnevezésű pályázata keretében a „Veszprém, a királynék városa" című projekt megvalósítására.

 

A projekt összköltsége 50,87 millió forint, időtartama a 2013. április 1-étől 2014. október 31-ig tart. A projekt során számos turisztikai fejlesztésre kerül sor, melyek célja Veszprém turisztikai marketingjének erősítése a városi marketing stratégiának megfelelően, a Veszprém a „királynék városa" márka építése, további vendégbarát szolgáltatások bevezetése és a TDM szervezet háttérirodájának kialakítása, eszközök beszerzése, kampányok és rendezvények támogatása, dolgozók képzése, tanulmányok és kutatások elvégzése.

 

A pályázat a 2010-2011 évben megvalósult, „Összefogás Veszprém Turizmusáért" című projekt eredményein alapul, összhangban zajlik a Bakony és Balaton térségi TDM szervezet fejlesztéseivel. 

Első lépésként a Tourinform Veszprém iroda Óváros tér 2. szám alatti, műemléki környezetben lévő helyisége mellett a TDM szervezet háttérirodájának kialakítására kerül sor. Az ingatlan átalakítás/felújítás során a Tourinform ügyfélszolgálat és a háttértevékenység fizikailag is összekapcsolódik, bővül a technikai kiszolgáló eszközök száma.

A TDM szervezet által bevezetni kívánt két új szolgáltatás (kerékpárbérlés, csomagmegőrzés) az új célcsoportok megszólítását szolgálja, a helyi termékek bevonása a turisztikai kínálatba jó alapot biztosít a szezon meghosszabbítására.


Az információs kiadványok (Útitárs, a többnyelvű Veszprémi Infotérkép, Veszprém Kalauz szálláshely- és étteremajánló, Veszprém Leporello egyéb idegen nyelveken, képeslap, emblematikus ajándéktárgyak) elsősorban a Veszprémbe érkező turisták kiszolgálására készülnek; terjesztésük a Tourinform irodában, a turisztikai szolgáltatóknál, rendezvényeken történik majd.

Az online megjelenés (www.veszpreminfo.hu honlap) fejlesztése mellett, PR cikkek, óriásplakát kampány valamint okostelefon alkalmazás is Veszprém népszerűsítését szolgálják a jövőben.

A projekt keretén belül a város turisztikai szempontból frekventált területein további köztéri, ingyenes Wi-Fi hozzáférési pontok kerülnek kialakításra, irányító táblarendszer továbbfejlesztése is megvalósul a belvárosban és a Veszprémvölgyben egyaránt.

A turisztikai ajánlatok megjelenítését erősítő eszközök beszerzése (mobil köztéri installáció) és a városi rendezvények támogatása egyaránt megvalósul (Gizella Napok, Kabóciádé Családi Fesztivál, Karácsonyi Vásár és Illatos Advent, szakmai konferencia a vallási turizmus jegyében) másfél év alatt a projekt keretében.

A „Veszprém, a királynék városa" projekt megvalósításával elérhető a város turizmusának versenyképesség és vendégelégedettség növekedése. További cél, hogy Veszprém történelmi örökségére építve a Dunántúl nemzetközi hírű, meghatározó turisztikai központjává váljon, és adottságait kihasználva továbbra is hozzájáruljon a térség felemelkedéséhez.

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.