Aktualitások

VESZPRÉM KÉSZENÁLL! TALÁLKOZZUNK VESZPRÉMBEN, A KIRÁLYNÉK VÁROSÁBAN.


VESZPRÉM KÉSZEN ÁLL! TALÁLKOZZUNK VESZPRÉMBEN, A KIRÁLYNÉK VÁROSÁBAN.

Fedezze fel a VESZPRÉMI életérzést! Élje át a kozmopolita nyüzsgés és a vidéki kedélyesség harmóniáját! Tapasztalja meg, milyen amikor a városi stílus a történelmi múlttal és hagyományokkal találkozik. Bővebben Rövidebben

A kényszerű „tavaszi álom” után ébredezik a világ és nincs ez másképp Veszprémben sem. A város lassan megnyitja kapuit. A veszprémi turisztikai szolgáltatók, vendéglátóegységek mind-mind megújult lendülettel újra várják Vendégeiket. 

Újra a szabadba vágyunk, mozgásra, aktivitásra, a természettel való kapcsolódásra, természetközeli élményekre. Az illatozó tavaszi virágok sokasága, az egyre zöldülő, erősödő lombozat, a patak halk csobogása, a tó tükrén úszkáló kacsapárok és nyiladozó tavirózsák idilli és méltó hátteret szolgáltatnak az Árpád-kori emlékeknek. Mindezt megtalálhatjuk Veszprémben a nyugodt, Balaton-közeli városban, ahol egyedülálló harmóniában fedezhetők fel a természet és a történelmi örökség csodái. 

Várunk mindenkit szeretettel Veszprémben! Fedezzük fel együtt a Királynék Városát!

Az ide látogató ne egy klasszikus értelemben vett középkori, vaskos falú kőépületet keressen, helyette azonban egész várnegyednyi ódon hangulat és szellemiség öleli körbe, amint átlépi a Hősök Kapuját. Rengeteg helyről megcsodálhatják a várost, és ha szeretnék, akkor kulturális ismeretekkel is gazdagodhatnak. 

A veszprémi Petőfi Színház májusban is színvonalas előadásokkal várja a látogatókat! Tekintse meg a programkínálatot! 

A Pannon Várszínház színészei otthonukból hívják nézőiket, követőiket. Szerepeikből idézve, humorral, öniróniával, tehát élettel. 

A Kabóca Bábszínház májusban is érdekes darabokkal és előadásokkal várja a kicsiket és a még kisebbeket.

Újra látogathatóak a kiállítóhelyek és kulturális intézmények Veszprémben.

Ha csendre és egyben vadregényes tájra vágynak, akkor tökéletes választás egy séta a Szerelem-szigeten, vagy a Veszprémvölgyben a Kolostorok és Kertek útvonalon, ahol a csörgedező Séd-patak, és a természet hangjai adják meg az alaphangulatot. Ehhez tökéletesen passzol egy gyertyafényes vacsora, hiszen az útvonalon számos étterem mellett vagy közelében elhaladhatnak. Önöké a választás!

Minden évszakban jó választás a Veszprémi Állatkert. Ha régen jártak ott vagy ha még egyáltalán nem, akkor mindenképpen iktassák be a programok közé, hiszen az utóbbi időben több új lakó is beköltözött.

Itt a tavasz, Veszprémben is nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai.  

Veszprémbe tervez látogatást? Profi idegenvezetőt keres? Tekintse meg a választható tematikákat, a Tourinform Veszprém munkatársai örömmel segítenek a veszprémi városnézés megszervezésével kapcsolatban!

(Jelenleg maximum 10 fős csoportok jelentkezését tudjuk elvállalni!​)

Veszprém számos lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. Kilátóinak meglátogatása akár egy egynapos kirándulás programja is lehet, mely során megismerhetjük a városnak és környékének lenyűgöző látképét.

Veszprémben a kisvonattal panorámás körutazásra hívják kedves Vendégeiket a város történelmi helyszíneire, idegenvezetéssel.

Cím: Veszprém