Aktualitások

Veszprém készül, Veszprém ébredezik


VESZPRÉM KÉSZÜL, VESZPRÉM ÉBREDEZIK

A kényszerű „tavaszi álom” után ébredezik a világ és nincs ez másképp Veszprémben sem. A város lassan megnyitja kapuit, kitárja keblét. A veszprémi turisztikai szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóegységek mind-mind megújult lendülettel hamarosan újra várják Vendégeiket. Bővebben Rövidebben

A kényszerű „tavaszi álom” után ébredezik a világ és nincs ez másképp Veszprémben sem. A város lassan megnyitja kapuit, kitárja keblét. A veszprémi turisztikai szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóegységek mind-mind megújult lendülettel hamarosan újra várják Vendégeiket. Veszprém fokozatosan ismét megtelik élettel.

Amíg mi bezárkóztunk, féltünk és veszítettünk, a természet 'teret' nyert, kinyílt, megújult és felfrissült. Mindannyian újra a szabadba vágyunk, mozgásra, aktivitásra, a természettel való kapcsolódásra, természetközeli élményekre, mindezt megtalálhatjuk Veszprémben a nyugodt, Balaton-közeli városban. A fenséges domborzatának rejtekében kanyargó Séd patakunkat a Kolostorok és Kertek több, mint 3 kilométeres séta- és kerékpárútja kíséri, rendezett, gondozott közpark ölelésében, a szokatlan helyzetben biztonságot nyújtva, ugyanakkor történelmi kalandozásra is buzdítva. Veszprémben egyedülálló harmóniában fedezhetők fel a természet és a történelmi örökség csodái. A szirmokat bontó, illatozó tavaszi virágok sokasága, az egyre zöldülő, erősödő lombozat, a patak halk csobogása, a tó tükrén úszkáló kacsapárok és nyiladozó tavirózsák, a madárrajok csivitelése idilli és méltó hátteret szolgáltatnak az Árpád-kori emlékeknek.

A turisztikai szolgáltatók, szállásadók és vendéglátóhelyek számára az elmúlt időszak sok korlátozása, óvintézkedése különösen keserű pirula volt szerteágazó mellékhatásokkal, de lenyelték, és már gyógyulnak. Három- és négycsillagos szállodáink kis méretűek, ami más körülmények között hátrányt jelentene, most azonban előny lehet az alacsony szobaszám a megfelelő távolságtartás, az alapos és körültekintő takarítás, és a higiéniai szabályok betartásának biztosíthatósága szempontjából.

Szállodáink megbízható, garanciát jelentő magán-, vagy családi vállalkozások, saját üzemeltetésben, évtizedes fennállással, folyamatos megújulással. Az egyre fokozódó korlátozások nyomán a tulajdonosok a krízishelyzetet kezelve, küldetésüket szem előtt tartva, máris az újrakezdést vizionálva aktívan tevékenykedtek. A vendégek nélküli időszakot maximálisan kihasználva, mintegy új lehetőséget teremtve felújítási munkálatokba kezdtek a vonzóbb és színvonalasabb megjelenés, a minőségi és biztonságos szolgáltatások biztosítása érdekében.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a veszprémi szolgáltatók sem tétlenkedtek az elmúlt hónapokban, mint, hogy új arculattal, modern külsővel és dizájnváltással vár mindenkit a Veszprémi vár alatt található Gizella Hotel és Étterem. A 2020-as év a megújulás éve az Ezüsthíd Hotel és Étterem életében is, az elmúlt időszakban kapacitásbővítés történt. Veszprém leghangulatosabb részén, a Betekints völgyben álló Betekints Wellness és Konferencia Hotel is folytatja a korábban megkezdett felújításokat, hogy magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínálhassanak a betérő Vendégeknek. A Veszprém belvárosának szívében található Oliva Étterem kívül-belül ráncfelvarráson esik át, hogy rövidesen teljesen megújulva fogadhassa a gasztronómia szerelmeseit, valamint elindult a Hotel Historia Malomkert webshopja is. Hamarosan megnyitja kapuit az egykori Frick malom jobb időket megélt épületében Veszprém első és egyetlen romkocsmája. A Felönt a garatra elnevezésnél keresve sem lelnénk találóbbat az egykori malom molnárgenerációk titkait őrző falai között kialakításra kerülő romkocsmának.

A turisztikai szolgáltatók bravúros eseményekkel töltik ki a programhiányos napokat, például a Kabóca Bábszínház a veszprémi szülinapos gyermekeket köszönti fel születésnapjuk alkalmából személyes megjelenéssel. A Veszprémi Petőfi Színház számos alkalommal sokaknak adott erőt az otthontartó programjával, a „Maradj otthon, majd mi megyünk” programsorozattal. Az Idegenvezetők Veszprém is folyamatosan készül az újrakezdésre. Digitális interaktív sétára invitálják az érdeklődőket, emellett új veszprémi útikönyv kiadását is tervezik.

További részletek a veszprémi turisztikai szolgáltatók újdonságairól a lenyíló menüpontokban olvashatók. Böngésszenek kedvükre!

Várunk mindenkit szeretettel Veszprémben! Fedezzük fel együtt a Királynék Városának újdonságait!

Veszprém készül, Veszprém (meg)vár.

 

Az újranyitással még egy kicsit várni kell, de addig sem tétlenkednek az Oliva Hotel és Étteremben.

Zajlik a felújítás, átépítés. A húszéves terrakotta padló már eltűnt, a villanyszerelés kész, lassan a falak is átváltoznak majd.
Készülnek az új bútorok, a konyha új falai már állnak, gépészek dolgoznak.

Tervezett nyitás június vége, azon dolgoznak, hogy mielôbb újra találkozhassanak Vendégeikkel.

A szállodában arculat és design váltás történt és történik.

A szobák felújításával elkészültek, képeket a változásról a médiatárban találnak.

Terveik szerint megújul az étterem, külön reggeliztető helyiség kerül kialakításra, az étterem bútorzata, asztalai is változnak, modern külsőt varázsolnak.

A Betekints Wellness és Konferencia Hotel május 15-től ismét várja a Vendégeket!

Éttermük szerdától vasárnapig 11.00 - 20.00 óra között látogatható, május 20-tól már beltéren is fogad Vendéget.

Megújult étlappal várják Vendégeiket. Frissített étlapjuk elérhető a honlapjukon.

Arra kérik kedves Vendégeiket, lehetőség szerint előzetes asztalfoglalással jelezzék érkezési szándékukat, ügyeljenek a 1,5 méteres szociális távolság betartására és használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Felhívják figyelmüket, hogy egy asztaltársaságnál egyszerre maximum 4 fő felnőtt Vendég és az ő gyermekeik foglalhatnak helyet. Asztalfoglalás: +36 (88) 579 280

Az üzemszünet alatt a Betekints Wellness és Konferencia Hotel is felújított, hogy a veszélyhelyzet elmúltát követően magújult és magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínálhassanak. Képek a felújításról a médiatárban elérhetők.

Míg zárva voltak, nagyon sokat dolgoztak ők is. Ismét elkészült egy apartman a Hotel Jadeban, mely 53 m2. 

Az Ezüsthíd Hotel és a Hotel Jade 3 apartmannal, 21 kétágyas illetve 2 háromágyas - zuhanyzóval, légkondicionálóval, 32'-os LED tv-vel, WIFI-vel és széffel felszerelt - szobával rendelkezik. A szobaár gazdag, bőséges svédasztalos reggelit, valamint jacuzzi, finn- és infraszauna használatot is tartalmaz. A szállodában lift segíti a közlekedést.

Május 3-tól ismét nyitva az Ezüshíd Hotel és Étterem.

Május 29-én, pénteken megnyitja kerthelyiségét a Nosztalgia Garden Ízkertészet! 
Szeretettel várják Önöket távol a város zajától, biztonságos környezetben, finom ételekkel, italokkal.
Asztalfoglalás, érdeklődés: 88 590 073

Étlap az alábbi linken olvasható.

A Fricska terasza május 6-án újranyitott szűkített étlappal. A Fricska kedvencek a kerti grillben készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden a vendégek szeme láttára történik. Az asztalok úgy kerültek kihelyezésre, hogy megfeleljenek a 1,5 méteres távolságtartás követelményének.

A Fricska új romkocsmája, a Felönt a garatra várhatóan május végén nyit.

Éttermük megnyitott! 
Várnak Mindenkit sok szeretettel helyszíni fogyasztásra is teraszukon, és beltéren egyaránt! 

Természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniás előírások betartására, és az asztalok közötti megfelelő távolságra! 

Foglalni érdemes: 88 579 231

Elindult a Hotel Historia Malomkert webshopja, a hasonló online oldalakhoz képest a legkedvezőbb árakkal!

Mindössze 3 egyszerű lépés:
Kattintson az alábbi linkre, tegye kosárba a megrendelni kívánt ételeket és italokat, és fizessen kényelmesen bankkártyával, vagy a futárnak készpénzzel! 

A 14:30 után leadott rendeléseket másnap fogja kiszállítani a futár!

Május 11-től, hétfőtől újra fogadnak vendégeket mind a három vendégszobájukba 4.000.-Ft/fő/éjszaka áron.

Május 25-től ismét várják a Vendégeket!

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: +36 88 420 097

A Szalay Villa ismét nyitva tart.

Érdeklődni lehet a +36 30 986 8886 telefonszámon.
 

Tervezett nyitás: június első hete. 

Érdeklődni lehet a +36 88 328 091 telefonszámon.

A Baláca Panzió május 18-tól ismét várja a Vendégeket!

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet:+36 88 799 100

A panzió nyitva tart, érdeklődés:  +36 70 379 7068
 

Május 7-től a bisztró újra nyitva, teljes mivoltjában újra várják a Vendégeket!

Ennek örömére aktualizálták étlapjukat is, ebből két fogás: grillezett kecskesajt, bazsalikomos eper, pak choi; fogasfilé, spárga, retek.

Rendelésfelvétel: +3688410385

Egyéni foglalások is már lehetségesek, információ: +36 88 623 000

Május 9-én megnyitották teraszukat, május 18-tól pedig már az étterem benti része is használható, így a házhoz szállításon és az elviteles kiszolgáláson kívül helyben fogyasztásra is van lehetőség. Mindennap 8:00-20:00 óráig nyitva tartanak.

Május 14-én újra kinyitnak. A kedvelt és hangulatos kerthelyiségben várják a kedves Vendégeket, május 18-tól pedig kisebb korlátozásokkal a benti részt is megnyitják. A felkészülés során felkészítik a munkatársakat, átalakítják az asztalok elhelyezését és minden tekintetben igyekeznek megfelelni az új higiéniai követelményeknek.

Májusi akció!
Foglaljon asztalt hétköznap 18 és 21 óra közötti időpontra és 20% kedvezményt kap az ételek árából! Az ajánlat vasárnaptól csütörtökig érvényes.

Menüt, Tortát, Sütit házhoz vissznek 2000Ft fölött ingyen!
Sütemény és Torta elvitelre 9-17 óráig.

Vissza állítják Snack részlegüket!

Lesz napi menü és a szokásos majonézes termékek.
Kiszállítást pedig a NetPincér Go intézi.

Fizetés bankkártyával is lehetséges a futárnál.
Az aktuális étlapról a Mackó Cukrászda és Snack honlapján tájékozódhatnak.

Bővebb információ és rendelés: 30/782-5232

Ezekben a programhiányos napokban a Kabóca Bábszínház szeretne a maga módján és eszközeivel segíteni nézőinek, meghálálni azt a rengeteg szeretetet, amit a gyerkőcöktől kaptak. A veszprémi szülinapos csemeték abban a szerencsében részesülhetnek, hogy a színészek csodatriciklijükön elgurulnak otthonaikhoz (az ablak elé, vagy az udvarba, akár a lépcsőház bejáratához), és egy rövid mesével köszöntik fel a jeles napon az ünnepelteket!

Legyen a megajándékozott akár csöppség vagy serdülő, a saját, névre szóló színházi élmény egyszeri és megismételhetetlen, méltó módja az ünneplésnek.

Várják a jelentkezéseket a szervezes@kabocababszinhaz.hu e-mail címre, ahova küldjék el a gyermek nevét, életkorát és a család telefonszámát, a kollégák pedig jelentkezni fognak, hogy a további részleteket egyeztessék.

Így kíván boldog születésnapot a Kabóca Bábszínház!

Az Idegenvezetők Veszprém is folyamatosan készül az újrakezdésre. Terveik, lehetőségeik az elkövetkezendő időszakra: az interaktív séták tartalmának áthelyezése a digitális felületeikre, a budapesti ImagineVeszprém irodával közösen szervezett tematikus séták közül a Borotvaélen séta újraindítása kis csoportos létszámmal, a tavalyi városszépítő projekt megismétlése szerényebb keretek között, a saját szolgáltatásaik közül kiscsoportos városnézések kialakítása szeptembertől, veszprémi útikönyv kiadása, az elmaradt garantált Veszprém séták időpontjában a Facebook oldalukon nagyobb aktivitás generálása.

Lassan visszatér az élet a városba, a múzeum ajtajai még egy kicsit zárva maradnak, de érdemes a séták során a Bakonyi Ház felé fordulni, hiszen kiskertjük éledezik, kollégáik gondozzák, az eső áztatja, a virágok nyílnak, a fűszernövények illatoznak!

Bakonyi Ház - virtuális kapunyitás

A Laczkó Dezső Múzeum Facebook oldalán néprajzos kollégáik segítségével olyan tartalmakat is megosztanak, melyek például a Bakonyi Ház építéstörténetéről, eredetéről, berendezéséről, etnobotanikai kertjéről mesélnek!

Ezen felül számos érdekesség található még online felületeiken: Facebookra, Instagramra és a honlapjukra is mindig felkerül valamilyen érdekesség.

A Veszprémi Állatkert újranyitott!

A látogatással kapcsolatban a vendégeik védelmében az alábbi intézkedéseket hozták:

- A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével - legalább másfél méter egyéni védőtávolság betartása mind szabad térben, mind zárt térben kötelező.
- A látogatók számára zárt térben (állatházak, ajándékboltok, mosdók stb.) szájat és orrot eltakaró eszköz használata (pl.: maszk, sál, kendő) kötelező.
- A pénztárak, ajándékboltok stb. előtti területen jelzőszalagok kerültek kihelyezésre a védőtávolság kijelölése érdekében. Kérjük ezen védőtávolságok betartására fokozottan ügyelni szíveskedjenek.
- Mosdóikat, illemhelyeiket rendszeresen fertőtlenítik. Kérik ügyeljenek a tisztaságra, belépéskor, kilépéskor fordítsanak fokozott figyelmet az alapos, folyékony szappannal történő kézmosásra. Ha ezen helyiségekben rendellenességet észlelnek, kérjük haladéktalanul jelezzék az állatkert munkatársainak.
- Vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, büfék – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
- Fizetéskor azt kérik, hogy lehetőség szerint törekedjenek a készpénzmentes fizetési módokra (bankkártyával történő fizetés stb.).
- A Kölyök-dzsungel játszóház jelenleg nem látogatható. Kérik szíves megértésüket, hogy látványetetéseik nem kerülnek megtartásra.
- Az ideiglenes földtörténeti kiállítás (Dinópark) jelenleg csak hétvégén látogatható. A 2020. február 14-én született kis szélesszájú orrszarvú az időjárástól függően csak időszakosan látható.
- Folyamatosan nyomon követik a Magyar Kormány és az Operatív törzs rendelkezéseit, melyek alapján a látogatási rendet felülvizsgálják, szükség esetén módosítják.

Tekintettel az előző hetek járványhelyzet miatti zárva tartásukra, a korábban megvásárolt éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi idejét 49 nappal meghosszabbították.

Várják Önöket szeretettel a több mint harminc hektáron elhelyezkedő, különleges természeti adottságokkal rendelkező, folyamatosan megújuló Veszprémi Állatkertben!

Cím: Veszprém