Aktualitások

Veszprém készül, Veszprém ébredezik


VESZPRÉM KÉSZÜL, VESZPRÉM ÉBREDEZIK

A kényszerű „tavaszi álom” után ébredezik a világ és nincs ez másképp Veszprémben sem. A város lassan megnyitja kapuit, kitárja keblét. A veszprémi turisztikai szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóegységek mind-mind megújult lendülettel hamarosan újra várják Vendégeiket. Bővebben Rövidebben

A kényszerű „tavaszi álom” után ébredezik a világ és nincs ez másképp Veszprémben sem. A város lassan megnyitja kapuit, kitárja keblét. A veszprémi turisztikai szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóegységek mind-mind megújult lendülettel hamarosan újra várják Vendégeiket. Veszprém fokozatosan ismét megtelik élettel.

Amíg mi bezárkóztunk, féltünk és veszítettünk, a természet 'teret' nyert, kinyílt, megújult és felfrissült. Mindannyian újra a szabadba vágyunk, mozgásra, aktivitásra, a természettel való kapcsolódásra, természetközeli élményekre, mindezt megtalálhatjuk Veszprémben a nyugodt, Balaton-közeli városban. A fenséges domborzatának rejtekében kanyargó Séd patakunkat a Kolostorok és Kertek több, mint 3 kilométeres séta- és kerékpárútja kíséri, rendezett, gondozott közpark ölelésében, a szokatlan helyzetben biztonságot nyújtva, ugyanakkor történelmi kalandozásra is buzdítva. Veszprémben egyedülálló harmóniában fedezhetők fel a természet és a történelmi örökség csodái. A szirmokat bontó, illatozó tavaszi virágok sokasága, az egyre zöldülő, erősödő lombozat, a patak halk csobogása, a tó tükrén úszkáló kacsapárok és nyiladozó tavirózsák, a madárrajok csivitelése idilli és méltó hátteret szolgáltatnak az Árpád-kori emlékeknek.

A turisztikai szolgáltatók, szállásadók és vendéglátóhelyek számára az elmúlt időszak sok korlátozása, óvintézkedése különösen keserű pirula volt szerteágazó mellékhatásokkal, de lenyelték, és már gyógyulnak. Három- és négycsillagos szállodáink kis méretűek, ami más körülmények között hátrányt jelentene, most azonban előny lehet az alacsony szobaszám a megfelelő távolságtartás, az alapos és körültekintő takarítás, és a higiéniai szabályok betartásának biztosíthatósága szempontjából.

Szállodáink megbízható, garanciát jelentő magán-, vagy családi vállalkozások, saját üzemeltetésben, évtizedes fennállással, folyamatos megújulással. Az egyre fokozódó korlátozások nyomán a tulajdonosok a krízishelyzetet kezelve, küldetésüket szem előtt tartva, máris az újrakezdést vizionálva aktívan tevékenykedtek. A vendégek nélküli időszakot maximálisan kihasználva, mintegy új lehetőséget teremtve felújítási munkálatokba kezdtek a vonzóbb és színvonalasabb megjelenés, a minőségi és biztonságos szolgáltatások biztosítása érdekében.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a veszprémi szolgáltatók sem tétlenkedtek az elmúlt hónapokban, mint, hogy új arculattal, modern külsővel és dizájnváltással vár mindenkit a Veszprémi vár alatt található Gizella Hotel és Étterem. A 2020-as év a megújulás éve az Ezüsthíd Hotel és Étterem életében is, az elmúlt időszakban kapacitásbővítés történt. Veszprém leghangulatosabb részén, a Betekints völgyben álló Betekints Wellness és Konferencia Hotel is folytatja a korábban megkezdett felújításokat, hogy magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínálhassanak a betérő Vendégeknek. A Veszprém belvárosának szívében található Oliva Étterem kívül-belül ráncfelvarráson esik át, hogy rövidesen teljesen megújulva fogadhassa a gasztronómia szerelmeseit, valamint elindult a Hotel Historia Malomkert webshopja is. Hamarosan megnyitja kapuit az egykori Frick malom jobb időket megélt épületében Veszprém első és egyetlen romkocsmája. A Felönt a garatra elnevezésnél keresve sem lelnénk találóbbat az egykori malom molnárgenerációk titkait őrző falai között kialakításra kerülő romkocsmának.

A turisztikai szolgáltatók bravúros eseményekkel töltik ki a programhiányos napokat, például a Kabóca Bábszínház a veszprémi szülinapos gyermekeket köszönti fel születésnapjuk alkalmából személyes megjelenéssel. A Veszprémi Petőfi Színház számos alkalommal sokaknak adott erőt az otthontartó programjával, a „Maradj otthon, majd mi megyünk” programsorozattal. Az Idegenvezetők Veszprém is folyamatosan készül az újrakezdésre. Digitális interaktív sétára invitálják az érdeklődőket, emellett új veszprémi útikönyv kiadását is tervezik.

További részletek a veszprémi turisztikai szolgáltatók újdonságairól a lenyíló menüpontokban olvashatók. Böngésszenek kedvükre!

Várunk mindenkit szeretettel Veszprémben! Fedezzük fel együtt a Királynék Városának újdonságait!

Veszprém készül, Veszprém (meg)vár.

 

Újranyit az Oliva Hotel és Étterem 
Az utóbbi időt a megszépülésre fordították, kíváncsian várjuk az eredményt. 
Nyitás: június 26. Péntek 15.00

A Gizella Hotel és Étteremben arculat és design váltás történt és történik.

A szobák felújításával elkészültek, képeket a változásról a médiatárban találnak.

Egyenlőre még csak szombaton (11.00-21.00) és vasárnap (11.00-15.00) tart nyitva a Gizella Étterem.

 

A Betekints Wellness és Konferencia Hotel május 15-től ismét várja a Vendégeket!

Éttermük szerdától vasárnapig 11.00 - 20.00 óra között látogatható, május 20-tól már beltéren is fogad Vendéget.

Megújult étlappal várják Vendégeiket. Frissített étlapjuk elérhető a honlapjukon.

Arra kérik kedves Vendégeiket, lehetőség szerint előzetes asztalfoglalással jelezzék érkezési szándékukat, ügyeljenek a 1,5 méteres szociális távolság betartására és használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Felhívják figyelmüket, hogy egy asztaltársaságnál egyszerre maximum 4 fő felnőtt Vendég és az ő gyermekeik foglalhatnak helyet. Asztalfoglalás: +36 (88) 579 280

ÚJRA NYITVA A WELLNESS-VÖLGY

2020. május 29-től ismét teljes kapacitással, minden szolgáltatásával üzemel a szálloda wellness részlege.

A wellness központ látogatása létszámkorlát betartásával lehetséges, így külsős Vendégeiket nyomatékosan kérik, hogy érkezésük előtt szíveskedjenek időpontot foglalni a +36 (88) 579 280 telefonszámon.

További információ szolgáltatásainkról itt található.

Míg zárva voltak, nagyon sokat dolgoztak ők is. Ismét elkészült egy apartman a Hotel Jadeban, mely 53 m2. 

Az Ezüsthíd Hotel és a Hotel Jade 3 apartmannal, 21 kétágyas illetve 2 háromágyas - zuhanyzóval, légkondicionálóval, 32'-os LED tv-vel, WIFI-vel és széffel felszerelt - szobával rendelkezik. A szobaár gazdag, bőséges svédasztalos reggelit, valamint jacuzzi, finn- és infraszauna használatot is tartalmaz. A szállodában lift segíti a közlekedést.

Május 3-tól ismét nyitva az Ezüshíd Hotel és Étterem.

Május 29-én, pénteken megnyitotta kerthelyiségét a Nosztalgia Garden Ízkertészet! A Villa Medici rajongókat sem szeretnék cserben hagyni, ezért az étterem újranyitásáig a Nosztalgia Gardenben a Villa Medici étlapjáról is tudnak választani.
Szeretettel várják Önöket távol a város zajától, biztonságos környezetben, finom ételekkel, italokkal.
Asztalfoglalás, érdeklődés: 88 590 073

Étlap az alábbi linken olvasható.

A Villa Medici Hotel 2020. június 11-én nyitotta meg újra kapuit. Messze a város zajától, mesés zöldövezetben várják Önöket sok szeretettel!

A Fricska terasza május 6-án újranyitott az alábbi étlappal. A Fricska kedvencek a kerti grillben készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden a vendégek szeme láttára történik. Az asztalok úgy kerültek kihelyezésre, hogy megfeleljenek a 1,5 méteres távolságtartás követelményének.

A Fricska új romkocsmája, a Felönt a garatra  2020 nyarán nyit.

A Hotel Historia Malomkert és a Hotel Historia várja vendégeit.

A Hotel Historia szálloda immár 10 éve várja Vendégeit!
Ünnep egész hónapban! A 10 év alkalmából összegyűjtöttek 10 okot, hogy miért érdemes hozzájuk ellátogatni:

1. Belvárosi, mégis csendes nyugodt elhelyezkedés
2. Meghitt wellness részleg kizárólag szállóvendégeik részére privát használattal
3. Gyermekbarát szolgáltatások
4. Szívesen látják a család házi kedvencét is
5. Kamerával megfigyelt, ingyenes parkolási lehetőség
6. Ingyenes, nagy sebességű internet hozzáférés
7. Alapos, rendszeres fertőtlenítés a napi takarítás során
8. Gyors és egyszerű online történő foglalás, garantáltan a legalacsonyabb áron
9. Rugalmas lemondási feltételek
10. 10% születésnapi kedvezmény a Historia10 promóciós kód használatával

További információ, foglalás:
88 577 000
historia@hotelhistoria.hu
https://bit.ly/2Y0SJVZ

Éttermük megnyitott! 
Várnak Mindenkit sok szeretettel helyszíni fogyasztásra is teraszukon, és beltéren egyaránt! 

Természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniás előírások betartására, és az asztalok közötti megfelelő távolságra! 

Foglalni érdemes: 88 579 231

Elindult a Hotel Historia Malomkert webshopja, a hasonló online oldalakhoz képest a legkedvezőbb árakkal!

Mindössze 3 egyszerű lépés:
Kattintson az alábbi linkre, tegye kosárba a megrendelni kívánt ételeket és italokat, és fizessen kényelmesen bankkártyával, vagy a futárnak készpénzzel! 

A 14:30 után leadott rendeléseket másnap fogja kiszállítani a futár!

A Biotourist Vendégház május 11-től, hétfőtől újra fogad vendégeket mind a három vendégszobájukba 4.000.-Ft/fő/éjszaka áron.

Az Éllő Panzió május 25-től ismét várja a Vendégeket!

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: +36 88 420 097

A Szalay Villa ismét nyitva tart.

Érdeklődni lehet a +36 30 986 8886 telefonszámon.
 

Ismét várja a Vendégeket a panzió.
Érdeklődni lehet a +36 88 328 091 telefonszámon.

Náluk gyakorlatilag az egész ház megújult.

Az ágyakat lecserélték, új matracokat vásároltak, festettek, nyílászárókat cseréltek, minden szobában lap TV-t helyeztek el. Minden fürdőszoba teljes felújításon esett át.
Az egész épületben fütő-hűtő rendszert alakítottak ki.  

Növelték a parkolókat, amennyire a hely engedte, így gyakorlatilag minden szobához tudnak parkolót biztosítani.
A tavaszi-nyári időszakban 4 db bicikli bérelhető náluk.
Minden kertük - a parkolót leszámítva- új burkolatot kapott, a növénnyzet is megújult.
Mivel komoly gyüjteményekkel rendelkeznek, kialakítottak a bemutatásukra szolgáló tárolókat.
Több száz 1800-1945 között különböző technikával készült üveget mutatnak be, ehhez elkészül a tájékoztató anyag is.
A lépcsőházban régi szerszámokat, eszközöket mutatnak be és számos egyéb kisebb gyüjtemény keresi a helyét.

A Baláca Panzió május 18-tól ismét várja a Vendégeket! 

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet:+36 88 799 100

A panzió nyitva tart, érdeklődés:  +36 70 379 7068
 

Május 7-től a bisztró újra nyitva, teljes mivoltjában újra várják a Vendégeket!

Ennek örömére aktualizálták étlapjukat is, ebből két fogás: grillezett kecskesajt, bazsalikomos eper, pak choi; fogasfilé, spárga, retek.

Rendelésfelvétel: +3688410385

Egyéni foglalások is már lehetségesek, információ: +36 88 623 000

Május 9-én megnyitották teraszukat, május 18-tól pedig már az étterem benti része is használható, így a házhoz szállításon és az elviteles kiszolgáláson kívül helyben fogyasztásra is van lehetőség. Mindennap 8:00-20:00 óráig nyitva tartanak.

Május 14-én újra kinyitnak. A kedvelt és hangulatos kerthelyiségben várják a kedves Vendégeket, május 18-tól pedig kisebb korlátozásokkal a benti részt is megnyitják. A felkészülés során felkészítik a munkatársakat, átalakítják az asztalok elhelyezését és minden tekintetben igyekeznek megfelelni az új higiéniai követelményeknek.

Menüt, Tortát, Sütit házhoz viszi a Mackó Cukrászda 2000Ft fölött ingyen!
Sütemény és Torta elvitelre 9-17 óráig.

Vissza állítják Snack részlegüket!

Lesz napi menü és a szokásos majonézes termékek.
Kiszállítást pedig a NetPincér Go intézi.

Fizetés bankkártyával is lehetséges a futárnál.
Az aktuális étlapról a Mackó Cukrászda és Snack honlapján tájékozódhatnak.

Bővebb információ és rendelés: 30/782-5232

Ezekben a programhiányos napokban a Kabóca Bábszínház szeretne a maga módján és eszközeivel segíteni nézőinek, meghálálni azt a rengeteg szeretetet, amit a gyerkőcöktől kaptak. A veszprémi szülinapos csemeték abban a szerencsében részesülhetnek, hogy a színészek csodatriciklijükön elgurulnak otthonaikhoz (az ablak elé, vagy az udvarba, akár a lépcsőház bejáratához), és egy rövid mesével köszöntik fel a jeles napon az ünnepelteket!

Legyen a megajándékozott akár csöppség vagy serdülő, a saját, névre szóló színházi élmény egyszeri és megismételhetetlen, méltó módja az ünneplésnek.

Várják a jelentkezéseket a szervezes@kabocababszinhaz.hu e-mail címre, ahova küldjék el a gyermek nevét, életkorát és a család telefonszámát, a kollégák pedig jelentkezni fognak, hogy a további részleteket egyeztessék.

Így kíván boldog születésnapot a Kabóca Bábszínház!

Fokozatosan növelik a nézőszámot a színházteremben.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről döntött a Magyar Kormány, melynek értelmében 2020. június 18-tól számos megszorító intézkedést, így a színházak - nézők általi - látogatottságának tilalmát is feloldotta.

A Veszprémi Petőfi Színház vezetése a fokozatosság elvét alkalmazza az újranyitással kapcsolatban. Munkatársaik és nézőik biztonsága érdekében lépcsőzetesen emelik a nézőszámot, valamint az egészség védelmét szolgáltató intézkedéseket is szigorúan fenntartják. Most hétvégén 250 főt engednek be a nézőtérre, a jövő héten 350 főben korlátozzák a nézőszámot.

- A nézőtéri büfé változatlanul a színház előtti szabadtéren működik.
- A nézőket az előadás előtt 15 perccel engedik be a színház épületébe.
- A beléptetés előtt ellenőrzik nézőik testhőmérsékletét.
- Az előadás előtt és a szünetben légfertőtlenítést végeznek a nézőtéren.
- Az épületben maszk használata ajánlott.

Nagy öröm számukra, hogy újra kinyithatta kapuit a színház a nézők előtt, elindulhatnak a normál színházi élet irányába, de éppen ezért most kell a legjobban figyelniük, a legokosabban lazítaniuk.

Folytatódik a Sírpiknik című előadásunk pótlása.
Időpontok:

2020. június 19., péntek, 19 óra
2020. június 21., vasárnap 15 és 19 óra
2020. június 22., hétfő, 19 óra
2020. június 23., kedd, 19 óra.

Bérletes nézőik regisztrációját az alábbi telefonszámokon várják a hét minden napján 8-18 óra között:

+36-20/772-8200
+36-20/563-5644
+36-20/563-3037
+36-20/563-4811

A jegyeket hétfőtől-péntekig 8-18 óra között a Jegyirodában személyesen tudják átvenni.

65 év feletti veszprémi nézőiknek Színházuk futárszolgálata házhoz viszi a jegyeket!

Aktuális információ még, hogy 2020. június 20-án, szombaton 20 órakor pótolják a Nyitott ablak című zenés vígjátékot, az előzetes tervek szerint szabadtéren.

Valamennyi előadásunkra korlátozott számban jegyek vásárolhatók!

 

A Pannon Várszínház újra megnyitja kapuit. 

Korábbi ígéretükhöz híven elmaradt bérletes előadásaikat ősztől pótolják. Ezek rendjéről tájékoztatni fogják Önöket.

Addig is kísérjék figyelemmel oldalaikat. Júliustól elindul nyári szabadtéri programsorozatuk. Újra láthatók nagysikerű előadásaik (A Pál utcai fiúk, Hair, A padlás, A dzsungel könyve) Veszprémben és a Balaton partján.

Balaton-parti előadásik (Alsóörs, Balatonfüred) online jegyértékesítése elindult.

Június 27-től vásárolhatók meg online, a veszprémi várban megrendezésre kerülő szabadtéri előadásaik jegyei.

Várhatóan július első felében nyílik meg jegypénztáruk a Hangvillában.

Szeptembertől pedig 20., jubileumi évadunkkal jelentkeznek, még nem késő bérletet váltani!

Várják Önöket szeretettel!

 

 

Az Idegenvezetők Veszprém is folyamatosan készül az újrakezdésre. Terveik, lehetőségeik az elkövetkezendő időszakra: az interaktív séták tartalmának áthelyezése a digitális felületeikre, a budapesti ImagineVeszprém irodával közösen szervezett tematikus séták közül a Borotvaélen séta újraindítása kis csoportos létszámmal, a tavalyi városszépítő projekt megismétlése szerényebb keretek között, a saját szolgáltatásaik közül kiscsoportos városnézések kialakítása szeptembertől, veszprémi útikönyv kiadása, az elmaradt garantált Veszprém séták időpontjában a Facebook oldalukon nagyobb aktivitás generálása.

2020. június 8-án, hétfőn a Hősök Várkapu Ajándékbolt és a Tűztorony látogatóik és munkatársaik egészségét és biztonságát szem előtt tartva – részlegesen ismét megnyitotta kapuit. Nyitva minden nap: 9.00-17.00

A Tűztoronyban egy időben maximum 5 fő tartózkodhat, arra kérik a látogatókat, hogy jegyváltás után a 1,5 méteres távolság megtartásával a Tűztorony udvarban várakozzanak!

Csoportokat csak előzetes bejelentkezés után tudnak fogadni, csoportbontásban! Bejelentkezés a kertesz.helga@ldm.hu címen.

Arra kérik a Tisztelt Látogatóinkat, hogy jegyvásárláskor és a Tűztorony területén való tartózkodás során mindig tartsák be az előírt 1.5 méteres távolságot.

A  Várkapu ajándékbolt és a Tűztorony területére való belépés kizárólag maszkban lehetséges!

Az üzemeltető kérése, hogy használják a kihelyezett fertőtlenítőket a kiszolgáló egységek bejáratánál!

Lassan visszatér az élet a városba, a múzeum ajtajai még egy kicsit zárva maradnak, de érdemes a séták során a Bakonyi Ház felé fordulni, hiszen kiskertjük éledezik, kollégáik gondozzák, az eső áztatja, a virágok nyílnak, a fűszernövények illatoznak!

Bakonyi Ház - virtuális kapunyitás

A Laczkó Dezső Múzeum Facebook oldalán néprajzos kollégáik segítségével olyan tartalmakat is megosztanak, melyek például a Bakonyi Ház építéstörténetéről, eredetéről, berendezéséről, etnobotanikai kertjéről mesélnek!

Ezen felül számos érdekesség található még online felületeiken: Facebookra, Instagramra és a honlapjukra is mindig felkerül valamilyen érdekesség.

A Veszprémi Állatkert újranyitott!

A látogatással kapcsolatban a vendégeik védelmében az alábbi intézkedéseket hozták:

- A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével - legalább másfél méter egyéni védőtávolság betartása mind szabad térben, mind zárt térben kötelező.
- A látogatók számára zárt térben (állatházak, ajándékboltok, mosdók stb.) szájat és orrot eltakaró eszköz használata (pl.: maszk, sál, kendő) kötelező.
- A pénztárak, ajándékboltok stb. előtti területen jelzőszalagok kerültek kihelyezésre a védőtávolság kijelölése érdekében. Kérjük ezen védőtávolságok betartására fokozottan ügyelni szíveskedjenek.
- Mosdóikat, illemhelyeiket rendszeresen fertőtlenítik. Kérik ügyeljenek a tisztaságra, belépéskor, kilépéskor fordítsanak fokozott figyelmet az alapos, folyékony szappannal történő kézmosásra. Ha ezen helyiségekben rendellenességet észlelnek, kérjük haladéktalanul jelezzék az állatkert munkatársainak.
- Vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, büfék – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
- Fizetéskor azt kérik, hogy lehetőség szerint törekedjenek a készpénzmentes fizetési módokra (bankkártyával történő fizetés stb.).
- A Kölyök-dzsungel játszóház jelenleg nem látogatható. Kérik szíves megértésüket, hogy látványetetéseik nem kerülnek megtartásra.
- Az ideiglenes földtörténeti kiállítás (Dinópark) június 1-től augusztus 31-ig minden nap nyitva tart. A 2020. február 14-én született kis szélesszájú orrszarvú már kezd ismerkedni a külső kifutóval, az időjárástól függően azonban még főleg az orrszarvú házban tartózkodik, ahol már megnézhető az üvegbetekintőn keresztül.
- Folyamatosan nyomon követik a Magyar Kormány és az Operatív törzs rendelkezéseit, melyek alapján a látogatási rendet felülvizsgálják, szükség esetén módosítják.

Tekintettel az előző hetek járványhelyzet miatti zárva tartásukra, a korábban megvásárolt éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi idejét 49 nappal meghosszabbították.

Várják Önöket szeretettel a több mint harminc hektáron elhelyezkedő, különleges természeti adottságokkal rendelkező, folyamatosan megújuló Veszprémi Állatkertben!

A Könyvesbolt és a Kávéház június 2-tól várja a Vendégeket.

Nyitva tartás ideje:
kedd-vasárnap 9-17 óra között

Kérik a megfelelő óvintézkedések betartását.

A Szaléziánum kiállításai határozatlan ideig nem látogathatóak!

A fenntarthatóság jegyében töltse le a Tourinform Veszprém és a város ingyenes kiadványait Veszprémről! 

Az alábbi linken megnyitható és letölthető prospektusokban szálláshely- és étteremajánló mellett találhat környékbeli kirándulási tippeket és túraútvonalakat is!

Cím: Veszprém