Aktualitások

VESZPRÉM KIÁLLÍTÓHELYEI ISMÉT VÁRJÁK A LÁTOGATÓKAT


VESZPRÉM KIÁLLÍTÓHELYEI ISMÉT VÁRJÁK A LÁTOGATÓKAT

Veszprém ébredezik, a város kiállítóhelyei folyamatosan nyitják meg kapuikat a látogatók számára. Bővebben Rövidebben

​Újra nyitva álló veszprémi látnivalók:

A Hősök Várkapu Ajándékbolt és a Tűztorony látogatóinak és munkatársainak egészségét és biztonságát szem előtt tartva – részlegesen ismét megnyitja kapuit!

A Tűztoronyban egy időben maximum 5 fő tartózkodhat, kérik jegyváltás után a 1,5 méteres távolság megtartásával a Tűztorony udvarban várakozzanak!

Csoportokat csak előzetes bejelentkezés után tudják fogadni, csoportbontásban! Bejelentkezés a kertesz.helga@ldm.hu címen.

Kérik Tisztelt Látogatóikat, hogy jegyvásárláskor és a Tűztorony területén való tartózkodás során mindig tartsák be az előírt 1.5 méteres távolságot.

A  Várkapu ajándékbolt és a Tűztorony területére való belépés kizárólag maszkban lehetséges!

Kérik használják a kihelyezett fertőtlenítőket a kiszolgáló egységek bejáratánál!

 

A Művészetek Háza Veszprém újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. 2020. június 23-tól ismét a megszokott nyitvatartással működik intézményük, látogathatóak állandó gyűjteményeik:

  • Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény / TÉRMOZGÁSOK – MOVEMENT IN SPACE (az emeleti galérián megújult tartalommal várnak mindenkit)

A kiállítótérben egyszerre tíz fő tartózkodhat.

  • Dubniczay-palota / Hiszünk a halál előtti életben – válogatás az Irokéz Gyűjteményből

A kiállítóterekben egyszerre húsz fő tartózkodhat.

  • Dubniczay-palota / Tegulárium

A kiállítótérben egyszerre tíz fő tartózkodhat.

 

Folyamatosan nyílnak új kiállításaik is, a következő:

A Borkovics Péter és Bullás József / Fényrétegek – Light Layers kiállítás 2020. július 11-én, szombaton 11 órakor nyílik a Dubniczay-palota Várgalériában.

További információ: https://www.muveszetekhaza.hu/hu/aktualis/borkovics-peter-bullas-jozsef-hamarosan-2020-07-11

A kiállítások nyitvatartása alatt galériaasszisztenseik maszkban végzik munkájukat. Ezúton kérnek mindenkit, hogy a terekben viseljenek maszkot és tartsák be a 1,5 méteres távolságot egymástól. Belépéskor kérik, használják a kézfertőtlenítőket.

Az intézmény helyiségeinek fertőtlenítésére, szellőztetésére, a megfelelő higiéniai eszközök biztosítására a jövőben is nagy figyelmet fordítanak (beleértve a kilincsek, ajtó-és ablakfelületek, kapcsolók, recepciós pult, stb.).

Ismét látogatható a Szent Mihály Bazilika, nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

június 1. - augusztus 31. kedd-vasárnap 9.00-17.00
SZÜNNAP: HÉTFŐ 

Ismét látogatható a Szent György-kápolna, nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

június 1. - augusztus 31. kedd-vasárnap 9.00-17.00
SZÜNNAP: HÉTFŐ 

Ismét látogatható a Gizella-kápolna, nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

június 1. - augusztus 31. kedd-vasárnap 9.00-17.00
SZÜNNAP: HÉTFŐ 

Ismét látogatható a Ferences templom, nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

június 1. - augusztus 31. kedd-vasárnap 9.00-17.00
SZÜNNAP: HÉTFŐ 

Ismét látogatható a Szent Imre piarista és helyőrségi templom, nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

június 1. - augusztus 31. kedd-vasárnap 9.00-17.00
SZÜNNAP: HÉTFŐ 

A Veszprémi Állatkert újranyitott!

A látogatással kapcsolatban a vendégeik védelmében az alábbi intézkedéseket hozták:

- A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével - legalább másfél méter egyéni védőtávolság betartása mind szabad térben, mind zárt térben kötelező.
- A látogatók számára zárt térben (állatházak, ajándékboltok, mosdók stb.) szájat és orrot eltakaró eszköz használata (pl.: maszk, sál, kendő) kötelező.
- A pénztárak, ajándékboltok stb. előtti területen jelzőszalagok kerültek kihelyezésre a védőtávolság kijelölése érdekében. Kérjük ezen védőtávolságok betartására fokozottan ügyelni szíveskedjenek.
- Mosdóikat, illemhelyeiket rendszeresen fertőtlenítik. Kérik ügyeljenek a tisztaságra, belépéskor, kilépéskor fordítsanak fokozott figyelmet az alapos, folyékony szappannal történő kézmosásra. Ha ezen helyiségekben rendellenességet észlelnek, kérjük haladéktalanul jelezzék az állatkert munkatársainak.
- Vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, büfék – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
- Fizetéskor azt kérik, hogy lehetőség szerint törekedjenek a készpénzmentes fizetési módokra (bankkártyával történő fizetés stb.).
- A Kölyök-dzsungel játszóház jelenleg nem látogatható. Kérik szíves megértésüket, hogy látványetetéseik nem kerülnek megtartásra.
- Az ideiglenes földtörténeti kiállítás (Dinópark) június 1-től augusztus 31-ig minden nap nyitva tart. A 2020. február 14-én született kis szélesszájú orrszarvú már kezd ismerkedni a külső kifutóval, az időjárástól függően azonban még főleg az orrszarvú házban tartózkodik, ahol már megnézhető az üvegbetekintőn keresztül.
- Folyamatosan nyomon követik a Magyar Kormány és az Operatív törzs rendelkezéseit, melyek alapján a látogatási rendet felülvizsgálják, szükség esetén módosítják.

Tekintettel az előző hetek járványhelyzet miatti zárva tartásukra, a korábban megvásárolt éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi idejét 49 nappal meghosszabbították.

Várják Önöket szeretettel a több mint harminc hektáron elhelyezkedő, különleges természeti adottságokkal rendelkező, folyamatosan megújuló Veszprémi Állatkertben!

Cím: 8200 Veszprém