Aktualitások

VESZPRÉM ZÁRVA - KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS SZIGORÍTÁSA


VESZPRÉM ZÁRVA - KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS SZIGORÍTÁSA

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetések folytatása után Porga Gyula, Veszprém város polgármesetere úgy döntött , hogy Veszprémben is szigorításra van szükség. Bővebben Rövidebben

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetések folytatása után Porga Gyula, Veszprém város polgármesetere úgy döntött , hogy Veszprémben is szigorításra van szükség. 

"Így 2020. április 10. 12:00-tól - április 13., hétfő 24:00-ig elrendelem, hogy

- a húsvéti hosszú hétvégén kizárólag az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyiárut, háztartási tisztítószert árusító üzletek, a Vásárcsarnok és  az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva

- közterületi korlátozásként tilos a tartózkodás a népszerű kirándulóhelyeken, mint a Gulya-domb, a Séd-völgy, a Benedek-hegy és a parkerdő

- tilos a tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket

- kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a Kossuth utcán, az Erzsébet-ligetben, a Szabadság téren, a Vár utcán és a Színház kertben

- dohányboltban - az ott foglalkoztatottak kivételével - tilos tartózkodni. Dohányboltból csak elvitelre lehet vásárolni.

- dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

A babakocsis gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás kizárólag a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges. 

A rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban!  A szabályok megszegése büntetést von maga után!

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést!

Kerüljék a csoportos összejöveteleket, valamint tartózkodjanak a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől!

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében."

Veszprém, 2020. április 10.

Porga Gyula

Cím: Veszprém