Aktualitások

Veszprémből rajtol a Tour de Hongrie kerékpárverseny mezőnye


Veszprémből rajtol a Tour de Hongrie kerékpárverseny mezőnye

Május 14-én Veszprémből rajtol a 2021-es Tour de Hongrie, Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnye. Bővebben Rövidebben

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye május 12-én Siófokon rajtol és öt nap alatt 794 kilométert tesz meg a budapesti befutóig.

 

3. szakasz, 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)

Május 14-én pénteken a veszprémi Óváros térről indul útjára a Tour harmadik szakasza. A bringások Észak felé haladnak, hogy Hárskút, Zirc, Pannonhalma, Kisbér és Oroszlány érintésével, több mint három órányi tekerés után elérjék a célt Tata belvárosában. A száznegyvenkét kilométeres, ugyancsak dombos szakasz során két gyorsasági és két hegyi részhajrá fokozza majd az izgalmakat.

Veszprém 1962-ben látott először vendégül Tour de Hongrie befutót, azon a napon a legendás Megyerdi Antal szerezte meg az elsőséget. A királynék városa aztán főszerepet játszott az ezredforduló környékén újrainduló Magyar Körverseny életében: 2001 és 2005 között négy alkalommal is a prológ helyszíne volt Veszprém, ahol legutóbb a szlovákiai magyar bringás, Remák Zoltán győzelmét ünnepelhette a publikum.

Tata – és természetesen a Magyar Körverseny – történetében is fontos esztendő lesz 2021: az Élővizek városa első alkalommal fogadja a Tour de Hongrie mezőnyét. Érdekesség, hogy Komárom-Esztergom megye egészen 2019-ig egyáltalán nem játszott szerepet a viadalon, Tata a hetvenharmadik település lesz, amely rajt- vagy célállomás volt a Tour de Hongrie során.


Élőben és összefoglalókkal, 150 országban

A 2021-es Tour de Hongrie szakaszairól az M4Sport minden nap élőben közvetít majd, az Eurosport az első négy versenynapról összefoglalót sugároz, az utolsó, budapesti etapot pedig élőben közvetíti. Az összefoglalók a világ több mint százötven országában lesznek majd láthatóak a televíziós csatornákon.


Bővebb információ a versenyről az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/watch/?v=490941482074006
és a honlapon: https://www.tourdehongrie.hu

Cím: Veszprém