Programok

Katie Melua


VESZPRÉMFEST 2019 (2019.07.10. - 2019.07.13.)

A VeszprémFest 2019. júliusában 16. alkalommal várja vendégeit Veszprémbe. Bővebben Rövidebben

Ismét világsztárok Veszprémben!

Július 10-én nyit az idei VeszprémFest, mely a régi és új közönségnek egyaránt kínál kellemes hallgatnivalót. A tizenhatodik évéhez ért népszerű fesztivállal részben egy időben zajlik majd – szintén Veszprémben – kísérőrendezvénye, a tíz napon át tartó Rozé, Rizling és Jazz Napok – szokás szerint sok kiváló fellépővel.

Mától vásárolható, sőt ajándékba is adható VeszprémFest jegyek. Három világsztár - Caro Emerald, UB40 featuring Ali & Astro és Katie Melua - koncert dátumait már be is vésheted a naptáradba, a második nap - július 11. - előadóját pedig 2019 februárjában jelentik majd be.

Online jegyértékesítés a veszpremfest.hu oldalon.

Program:

CARO EMERALD

Caro Emerald holland énekesnő. Előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywood-i aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legizgalmasabb énekesnőjévé teszi. A most 36 éves művésznő karrierje csúcsán, különleges koncertprogrammal érkezik a VeszprémFestre.

Caro Emerald Caroline Esmeralda van der Leeuw néven született. Karrierje 2007-ben kezdődött, amikor felvette Back It Up című dalát. A szerzeményt egy évvel később előadta egy holland TV műsorban, óriási sikerrel.

Az énekesnő első lemeze Deleted Scenes From The Cutting Room Floor címen jelent meg 2010-ben. Különleges album született: az anyag, melyet a 40-es és 50-es évek zenéi és filmjei ihlették, tökéletes elegye a ballroom jazz, a tangó, valamint a groovin' jazz hangzásnak, némi mambó behatással. A Deleted Scenes From The Cutting Room Floor kirobbanó siker volt. Első dala 2009 nyarának legnagyobb holland slágere volt, a következő kislemez, A Night Like This pedig rögtön első helyen kezdett 2010 januárjában. A nagylemez ugyancsak első helyen nyitott az eladási listán, és 6 héten belül platina státuszt ért el. 30 héten keresztül őrizte első helyét, amellyel megdöntötte Michael Jackson Thriller-rekordját Hollandiában. Az anyag tucatnyi európai országban is megjelent hasonló sikereket elérve, mára közel másfél millió példány kelt el belőle.

2013 májusában jelent meg második lemeze The Shocking Miss Emerald címmel, amely megismételte elődje nemzetközi sikerét, többek között az angol slágerlistán is rögtön az első helyen kezdett. Több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte, és olyan díjakat hozott az énekesnőnek, mint az Echo, a Goldene Kamera, az Edison Award, az EBBA és az MTV Music Award. Caro és csapata számtalan teltházas turné mellett a fesztiválok kedvence lett, felléptek többek között a Glastonbury és az Isle of Wight fesztiválon is.

Caro Emerald Veszprémben aktuális koncertprogramját adja elő, amellyel visszanyúl az első lemez világához, a ballroom jazz, a tangó és a 90-es évek groovin' jazz izgalmas keverékéhez.

FELÁLLÁS:

Caro Emerald - ének
Stephen Large – billentyűs hangszerek
Wieger Hoogendorp - gitár
Jeroen Vierdag - basszusgitár
Rémon Hubert - dob
Claus Tofft - ütőhangszerek
Benjamin Cummings - trombita
David Temple - szaxofon

Időpont: 2019. július 10. szerda 21:00
​Helyszín: Historia Kert, Nagyszínpad​

 

UB40 FEAT. ALI & ASTRO

Tizennyolc stúdiólemez, 10 arany és platina album, több mint 70 millió eladott példány, 4 Grammy jelölés és világslágerek tucatjai – a UB40 alapítótagok, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae formációjának vezetőiként pályafutásuk és zenekaruk 40. évfordulóját ünneplik folyamatban lévő turnéjukon, melyet a VeszprémFesten is bemutatnak.

A nevét a brit munkanélküli segélylapból (unemployment benefit form) vett UB40 1978-ban alakult Birminghamben, és a következő évben adta első koncertjét.  A csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Food For Thought, a Red Red Wine, a Can't Help Falling in Love, a One in Ten vagy a Chrissie Hynde-val közösen rögzített I Got You Babe.

A UB40-ban angol, skót, ír, jemeni és jamaicai szülőktől származó tagok egyaránt játszanak. A felállás az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, a nyolc zenész által alkotott csapatból azonban Ali Campbell énekes és Mickey Virtue billentyűs 2008-ban kilépett. 2013 ban aztán követte őket az énekes-tombitás Astro is.

Ali Campbell, Mickey Virtue és Astro 2014-ben bejelentették, hogy újra szövik a UB40 történetét, és közös lemezanyagot is készítenek. Ez volt a Silhouette, amelyet aztán számtalan fellépés és több közös album is követett: 2015-ben a The Hits of UB40 Live című lemez, 2016-ban pedig Unplugged albumuk, utóbbi a 17. helyig kúszott fel az Egyesült Királyság album listán.

2018-ban kiadták The Real Labour of Love című lemezüket, amely egyenes folytatása a 80-as években kiadott Labor Of Love sorozatnak, és amelyen olyan feldolgozásokat adnak elő, melyek meghatározóak voltak zenei fejlődésük során. A The Real Labour of Love sikere minden várakozást felülmúlt: második helyen végzett az Egyesült Királyság album listáján, a Billboard Reggae album listán pedig az előkelő első helyre került.

Az Ali Campbell és Astro vezette UB40 azóta a világ számos nagyvárosában hatalmas sikerrel koncertezik. A reggae brit úttörői 2018-19-es turnéjukon a UB40 40 éve történt alapítását ünneplik, hitelesen képviselve a zenekar szellemi örökségét.

Időpont: 2019. július 12. péntek 21:00
​Helyszín: Historia Kert, Nagyszínpad​

 

KATIE MELUA

2014 után 2019-ben ismét a VeszprémFest színpadán Katie Melua!  Az énekesnő egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket elérő előadóinak, több mint 12 millió eladott albummal, 1 millió koncertjeggyel és 32 platina lemezzel.

Amikor a grúz születésű Katie 2002 szeptemberében leszerződött Mike Batt Dramatico Records nevű kiadójához, még elképzelni sem tudta senki, hogy mire harmadik, Pictures című albumát kiadja, abban az évben az ő lesz a világon a legnagyobb példányszámban lemezt eladó énekesnő. Első két albuma, a Call Off The Search és a Piece By Piece egyaránt nemzetközi listavezető lett. A The House címmel 2010-ben megjelenő negyedik albumát a kritikusok lenyűgöző hangzásúnak, izgalmasnak és drámainak jellemezték, s felkerült az európai toplisták élére. 2011-ben együttese egy vonósnégyessel egészült ki majd megjelentették a Secret Symphony exkluzív kiadását, s egy digitális gyűjtést The Tracks That Got Away címmel, amelyen B-oldalas számok és élő kedvencek kaptak helyet. 

Tíz évvel a listák élére került debütáló Call Off The Search album után jelent meg Katie hatodik stúdió lemeze, a Ketevan, 2013 szeptemberében, Katie 29. születésnapján. A Ketevan (ez Katie grúz neve) első single-je az I Will Be There, amelyet régi társa, Mike Batt írt, és a koronázási gálán mutattak be a Buckingham Palotában július 11-én.

Hetedik albuma In Winter címmel jelent meg 2016-ban. A lemez kedvéért szülőföldjére, Grúziába utazott, hogy Gori város női kórusával készítsen felvételeket. Melua ezzel a lemezzel zárta le alkotói együttműködését Mike Battel.

A lemezeken túl Katie Melua rekordokat döntő turnésorozattal és számtalan olyan nagyszerű pillanattal büszkélkedhet, mint amikor Nelson Mandeláért lépett egy színpadra bálványával, a Queennel, vagy amikor a királynőnek játszott, s vele vacsorázott a Buckingham Palotában.

Katie Melua 2019-ben visszatér Veszprémbe, hogy megismételje az öt évvel ezelőtti sikert. A művésznő pályafutásának legismertebb dalait adja elő, ezúttal 4 tagú zenekari kísérettel.

FELÁLLÁS:

Katie Melua - ének & akusztikus gitár
Tim Harries - basszusgitár
Mark Edwards – billentyűs hangszerek
Zurab Melua - gitár
Joe Yoshida - dob

Időpont: 2019. július 13. szombat 21:00
​Helyszín: Historia Kert, Nagyszínpad​

 

Forrás: http://veszpremfest.hu

Cím: Historia Kert és Jezsuita Templomkert
Esemény időpontja:2019.07.10. - 2019.07.13.
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező E-mail: info@veszpremfest.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu
Iratkozzon fel hírlevelünkre!