Aktualitások

Veszprémi kuriózumok - Veszprémi Állatkert


Veszprémi kuriózumok

Járt már városunkban? Ha még nem, itt a kiváló alkalom, hogy felfedezze értékeit! Ha már járt nálunk, a Vár és az Állatkert biztosan szép emlékei között szerepel. Két kiemelt vonzerőnk mellett Veszprém számos más kincset is rejt! Bővebben Rövidebben

A természet változatossága, a Séd-völgy romantikája, a Bakony és a Balaton érintése… a kultúra és a fesztiválok otthona, az aktív kikapcsolódás színtere, a kézilabda hazai fellegvára... a tudás és innováció központja, a történelmi emlékek sokasága, a legendák szövevényes hálója… a minőségi éttermek és szálláshelyek kínálata - mind-mind a város sokszínűségének ékes bizonyítékai.

Veszprémi kuriózumok

 

Veszprémi Állatkert
Látogasson el hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertjébe, mely folyamatosan újdonságokkal szolgál!

Szent Mihály Bazilika
A Veszprémi Várban található Magyarország első és legrégebbi székesegyháza, ahol Boldog Gizella karcsont-ereklyéjét őrzik.

Szent Imre Piarista- és Helyőrségi templom
Térjen be a Magyar Honvédség templomába! Kiállítóterében egyházművészeti és kortárs képzőművészeti kiállításokat rendez a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény.

Szaléziánum
Fedezze fel az Érsekségi Turisztikai Központ barokk épületét a Várban! Interaktív kiállítótermek, üvegpadlós gyógynövényszoba, hegedűkészítő látványműhely…és sok más érdekesség!

Laczkó Dezső Múzeum
Gyűjteménye felöleli Veszprém és Veszprém megye néprajzát, régészetét, történelmét, képző- és iparművészetét, irodalomtörténetét.

Kolostorok és Kertek
Tegyen egy sétát a festői szépségű Veszprémvölgyben! A Várat az Állatkerttel összekötő séta- és kerékpárútvonal télen-nyáron tartalmas élményt nyújt!

VeszprémFest
A legmagasabb minőséget képviselő zenei, kulturális nagyrendezvény, mely az ország legszebb barokk terén, a Veszprémi Várban található Szentháromság téren zajlik minden év júliusában.

Utcazene Fesztivál
Különböző stílusú utcai formációk zenélnek délelőttől késő éjszakáig a belvárosban. Vidám forgatag, igazi fesztiválhangulat minden év júliusában!

VeszKrémes
Igazi különlegesség: a megyeszékhely nevét és emblémáját viseli. A helyi specialitásban a hagyományos krém mellett karamellás réteg is található, a tejszínhab pedig kapucsínóval ízesített.

Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapat
26x magyar bajnok, 27x magyarkupa-győztes, 2x EHF-kupagyőztesek Európakupája-győztes férfi kézilabdacsapat. Otthona a Veszprém Aréna.