Helyek

Veszprémi Petőfi Színház
Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház a megye, valamint a Balaton régió kiemelkedő, országos hírű kulturális centruma. Bővebben Rövidebben

A Veszprémi Petőfi Színház kiemelt színházként működik a királynék városában. Veszprém városának és a megyének legjelentősebb kulturális attrakciója, hiszen átlagban évadonként 100 ezer néző fordul meg színvonalas, feltöltést kínáló előadásokon. A színház két kiemelt fesztiválja – Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál, Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztivál – hagyományosan minden évben megrendezésre kerül, melynek látogatottsága nagyon jelentős. Évről-évre egyre több nézőt fogadnak szerte az országból és határon túlról egyaránt az előadások során. 2021 nyarától kezdődően Balatonalmádiban, a Vörösberény Kolostor kertjében és a Kerényi Imre Kult-Magtár termében és pincéjében is várják kiemelt kedvezménnyel, feltöltő előadásokkal és zenés estekkel a nézőket.

Minden évadban új kínálattal 5 nagyszínházi-, 5 játékszíni-, 2 gyermek- és az ifjúsági korosztálynak szóló bemutatókkal várják bérletet- és jegyet váltott nézőiket egyaránt.

A Veszprémi Petőfi Színház jellegzetessége, hogy alaptevékenységén túl társadalmi szerepvállalása is nagyon élénk. Szlogenükhöz hűen a legfőbb törekvésük a közönség igényeinek magas színvonalú kiszolgálása, a kultúra közvetítése, a színház gyógyító, feltöltő erejének átadása.

Játszóhelyeik:

            8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2. Veszprémi Petőfi Színház

            8200 Veszprém, Iskola utca 2. Latinovits-Bujtor Játékszín

            8220 Balatonalmádi, Thököly utca 1. Vörösberény Kolostor és Kerényi Imre Kult-Magtár

Jegyvásárlási lehetőségek:

            Jegyiroda (Színház bejáratától jobbra) 

            Veszprémi Ifjak Pontja (VIP) (Kossuth utca, Postával szemben) 

Jegyekkel, bérletekkel és előadásokkal kapcsolatban keressék bizalommal a színház munkatársait a 20/772-8200-as telefonszámon vagy a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen.

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételeinken is!

Cím: 8200 Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.
E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu
Telefonszám: +36 88 564 220
Honlap: http://www.petofiszinhaz.hu
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Erzsébet-utalvány
  • Kultúra utalvány
  • Széchenyi Pihenőkártya
Kedvezmény-kártyák:
  • Veszprém kártya
  • Veszprém megye kártya

Az előadások idejében látogatható.