Programok

VII. BAKONY EXPO


VII. BAKONY EXPO (2021.05.22. - 2021.05.24.)

A természet íze- a vidék portékája. Idén hetedik alkalommal 2021. május 22-23-24. között várja látogatóit a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására. A három napos rendezvénynek a Veszprém Aréna előtti tér ad otthont. Bővebben Rövidebben

Tavaszi vásárral tér vissza a Bakony Expo

Nyitva tartás:

- május 22-23-án 9-19 óráig

- május 24-én 9-17 óráig

"Tavaly novemberben megígértük, hogy amint a szabályozások lehetővé teszik a Bakony EXPO megrendezését, azonnal lépni fogunk. Itt az idő, hogy a Bakony Expo visszatérjen, bár a járványügyi szabályozások értelmében a megszokottól egy kicsit eltérő formában. Változatlan vendégszeretettel, változatlan minőségű portékákkal, a járványügyi előírások betartásával a Veszprém Aréna előtti rendezvénytéren igazi bakonyi vásárral, piaccal várjuk a kedves érdeklődőket.

 

A piaci formában visszatérő EXPO-n a szűkebb és tágabb térségünk finom termékei, különleges portékái jelennek meg. A rendezvényen hangsúlyos szerepet kap a gomba, mint a Bakony egészséges természeti kincse. A vásáron a korábbi évekhez hasonlóan, természetesen jelen lesznek a térség hagyományos élelmiszeripari termékei is és számos meglepetés is várja az érdeklődőket.

A Bakonyvidéki Gombász Egyesület szervezésében megismerkedhetünk a gombatermesztés és gombagyűjtés szabályaival. Praktikus tanácsokkal látnak el minket a gomba szárításáról, tartósítási lehetőségeiről, és savanyításáról. Szombaton és hétfőn szarvasgomba keresésre kiképzett kutyával is találkozhatnak a látogatók. Ingyenes gomba bevizsgálás szombaton 9-12 óra között a hozott gombából.

 

A kormányablak-busz lehetőséget biztosít hatósági kérelmek beadására, valamint személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel vagy ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyek intézésére is.

Ügyfélfogadás a Bakony Expo mindhárom napján 09:00 órától 16:00 óráig.

 

A „teraszon” magyaros finomságokkal találkozhatnak.

 

A vásárra a belépődíj jelképes, 400 Ft-os áron váltható, de 14 év alatti gyermekek esetében továbbra is ingyenes a részvétel.

Találkozzunk az Arénánál kialakított piactéren, ahol reményeink szerint mindenki újra átélheti az összetartozás érzését, a hosszú, nehéz időszak után végre visszakap valami régit a megszokott életéből.

 

Kérünk mindenkit, hogy a rendezvényen a járványügyi szabályok betartása mellett vegyen részt! A maszk előírásszerű használata kötelező, és belépésnél mindenkinél mérjük a testhőmérsékletet. A vásár során rendezőként betartunk minden járványügyi előírást, és erre kérjük minden kedves látogatónkat is.     

A területen árusítók, kiállítók és vendéglátók is kötelesek kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani.

 

Hangsúlyozottan kérjük, hogy aki nem érzi magát egészségesnek, vagy bizonyítottan fertőzött személlyel került kapcsolatba a rendezvényt megelőző két hétben, az ne vegyen részt a rendezvényen.

A rendezvény sikeréhez minden résztvevő támogatását kérjük, és egyben reméljük, hogy ez lesz az egyetlen, ilyen nehéz helyzetben megrendezésre kerülő Bakony Expo.

Részletes, folyamatosan frissülő információk a honlapunkon (www.bakonyexpo.hu) és facebook oldalunkon találhatók."

Cím: 8200 Veszprém, Külső-Kádártai u.
E-mail: info@bakonyexpo.hu
Honlap: http://www.bakonyexpo.hu
Esemény időpontja:2021.05.22. - 2021.05.24.
Szervező neve: Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Szervező tel.: +36 88 781 391
Szervező Weboldal: http://www.bakony-balaton.hu