Szállások

Völgyikút Ház


Völgyikút Ház

Veszprém egyik legszebb fekvésű, csendes övezetében, egyhektáros park szomszédságában várja igényes vendégeit a Völgyikút Ház. Bővebben Rövidebben

Veszprém egyik legszebb fekvésű, csendes övezetében, egyhektáros park szomszédságában várja igényes, pihenésre, sportolásra, testi és szellemi felfrissülésre vágyó vendégeit a városközpontban a Völgyikútház, amelynek tervezésért Csomay Zsófia és Nagy György építészek elnyerték a Magyar Köztársaság Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztere, Varga István által adományozott Pro Architectura Díjat. A díjnyertes épületkomplexum része  a családias jellegű panzió, melynek egyik szobája akadálymentesített, így mozgáskorlátozott Vendégeink számára is könnyen megközelíthető.


A szobaár tartalmazza a kontinentális reggelit illetve egyéb reggeli lehetőségeket, melyet a BowlingCafeban szolgálunk fel reggel 7- 10- ig.  A szobákban WiFi elérhetőség könnyíti meg a kommunikációt és kapcsolattartást. További szolgáltatások a szobai széf az értéktárgyak megőrzésére, minibar/hűtőszekrény, illetve információs csomag a helyi látványosságokról. A panzió előtt elterülő park alkalmas reggeli sétára. Wellnes részlegünk várja szállóvendégeinket testi felfrissülésre szaunáink egyikében, a gőzkabinban vagy éppen a jacuzziban, illetve masszázson. A BowlingCafeban napi menü és pizzák várják vendégeinket, míg éttermünkben az a la carte menüből választhatnak.


VÖLGYIKÚTHÁZ WELLNESS- FITNESS

Wellness centrumunk az alternatív orvoslás és gyógyítás központja, mely követve a történelmi római, török fürdő illetve a skandináv egészségmegőrző hagyományokat modern környezetbe invitálva a felfrissülni, testi, szellemi, lelki megújulásra vágyókat.   A Völgyikútház missziója, hogy a wellness fogalmát népszerűsítése és vendégeinknek utat mutasson a wellness fogalmán belül, a társadalmi, környezeti, munkahelyi, baráti, fizikai, szellemi és lelki jólét meglelésére, kiegyensúlyozására és annak megőrzésére.

Szolgáltatásaink közé tartoznak a méreganyagoktól megtisztító finn szauna, infraszauna, illetve a revitalizáló gőzkabin valamint a relaxáló jacuzzi.

A szaunázásról állítják, hogy „kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer”. Serkenti az agyműködést, méregteleníti a szervezetet. Lazító hatását illóolajokkal fokozhatjuk, melyek a légutakra, idegrendszerre és érzelmeinkre is pozitívan hatnak.

Finn szauna- 3-4 fordulós 70- 90 Celsius körüli hőmérsékleten ajánlott. A szaunázást még kellemesebbé teszik az illó- és szauna olajok. Amikor a test felhevül, lehűthetjük a wellness rész hűsebb levegőjén vagy hideg vízzel történő zuhanyozással. A folyadékpótlásra fokozottan figyelünk, és italokkal várjuk a vendégeket. A szaunázás edzi a szívet, javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, és az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak a méreganyagok. Hatékony a narancsbőr lebontásában, feszesíti a bőrt, az álmatlanság ellen is jó gyógyszer, továbbá az izomláz enyhítésére is kellemes gyógymód.

Infrakabinunk mélyre ható hője fokozza a vérkeringést, oxigénben gazdag vérrel látja el minden sejtünket. A napi izzadás segít annak megakadályozásában, hogy a nehézfémek mint az ólom, higany, cink, nikkel továbbá alkohol, nikotin és kénsav felhalmozódjanak  a szervezetben. Hatékony a csont és izomrendszeri panaszok enyhítésében.

Gőzkabinunk és a gőzfürdőzés titka a keringés élénkítése a szervezet, a bőr méreganyagoktól való megtisztítása, mely a légutak tisztításán túl, nyugtatólag hat az idegrendszerre és szépít.

A Jacuzzi, azaz a vízmasszázst már több ezer éve ismeri az emberiség. Mai elődjét Roy  Jacuzzi készítette el egy rokona számára, aki gyógytornára szorult. A vízbuborékok és a vízsugár kellemesen masszírozzák a testet, csökkentik a stresszt, a gyors szívverést, csökkenti a magas vérnyomást és fokozza az öngyógyító folyamatokat.

A masszázs többezer éves hagyományokkal bír, pozitív fizikai és szellemi frissítő hatásait már a történelmi időkben ismerték a rómaiak vagy éppen a törökök. Gyógymasszőrünk a különböző masszázs technikák alkalmazásával éri el a megfelelő gyógyító, frissítő vagy éppen relaxáló hatást.

A sok lazító, gyógyító alternatíva mellett fitness órákat is tartanak edzőink, akik a legmodernebb mozgássorokat, testedzéseket népszerűsítik vendégeink körében, mint spinning, köredzés, siluett power training, dance aerobic, pilates, boksz aerobic és kangoo.

 

Cím: 8200 Veszprém, Kopácsi u. 2.
E-mail: volgyikut@volgyikut.hu
Telefonszám: +36 88 688 800
Honlap: http://www.volgyikut.hu
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Széchenyi Pihenőkártya
Osztályba sorolás: II. osztály
Kétágyas szobák száma: 9
Befogadóképesség: 21
Árszínvonal: közepes/átlagos