Aktualitások

Veszprémből rajtol a Tour de Hongrie kerékpárverseny mezőnye


Veszprémből rajtol a Tour de Hongrie kerékpárverseny mezőnye

Május 14-én Veszprémből rajtol a 2021-es Tour de Hongrie, Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnye. Bővebben Rövidebben

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye május 12-én Siófokon rajtol és öt nap alatt 794 kilométert tesz meg a budapesti befutóig.

 

3. szakasz, 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)

Május 14-én pénteken a veszprémi Óváros térről indul útjára a Tour harmadik szakasza. A bringások Észak felé haladnak, hogy Hárskút, Zirc, Pannonhalma, Kisbér és Oroszlány érintésével, több mint három órányi tekerés után elérjék a célt Tata belvárosában. A száznegyvenkét kilométeres, ugyancsak dombos szakasz során két gyorsasági és két hegyi részhajrá fokozza majd az izgalmakat.

Veszprém 1962-ben látott először vendégül Tour de Hongrie befutót, azon a napon a legendás Megyerdi Antal szerezte meg az elsőséget. A királynék városa aztán főszerepet játszott az ezredforduló környékén újrainduló Magyar Körverseny életében: 2001 és 2005 között négy alkalommal is a prológ helyszíne volt Veszprém, ahol legutóbb a szlovákiai magyar bringás, Remák Zoltán győzelmét ünnepelhette a publikum.

Tata – és természetesen a Magyar Körverseny – történetében is fontos esztendő lesz 2021: az Élővizek városa első alkalommal fogadja a Tour de Hongrie mezőnyét. Érdekesség, hogy Komárom-Esztergom megye egészen 2019-ig egyáltalán nem játszott szerepet a viadalon, Tata a hetvenharmadik település lesz, amely rajt- vagy célállomás volt a Tour de Hongrie során.


Élőben és összefoglalókkal, 150 országban

A 2021-es Tour de Hongrie szakaszairól az M4Sport minden nap élőben közvetít majd, az Eurosport az első négy versenynapról összefoglalót sugároz, az utolsó, budapesti etapot pedig élőben közvetíti. Az összefoglalók a világ több mint százötven országában lesznek majd láthatóak a televíziós csatornákon.


Bővebb információ a versenyről az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/watch/?v=490941482074006
és a honlapon: https://www.tourdehongrie.hu

Cím: Veszprém
Veszprémi vállalkozás kapta a Magyar Turisztikai Szövetség különdíját


Veszprémi vállalkozás kapta a Magyar Turisztikai Szövetség különdíját

Különdíjat nyert a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség idén Zöldben utazunk címet viselő CheckINN GREEN pályázatán a Túrajó sétákat szervező vállalkozás. Bővebben Rövidebben

Különdíjat nyert a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség idén Zöldben utazunk címet viselő CheckINN GREEN pályázatán a Túrajó sétákat szervező vállalkozás, méghozzá a Bögretúr elnevezésű kezdeményezésével és az arra épülő városnéző sétákkal.

Járnak a bögrék kézről kézre címmel nemrégiben és a program indulásakor, azaz két éve is írtunk már a Bögretúrról. A lényege, hogy a kávézókban, a bárokban elvitelre kapható italokat papír és műanyag sétálópoharak helyett kérhetjük porcelánbögrékbe is, amelyeket felajánlások révén gyűjtöttek a szervezők. Népszerűek az egyszerhasználatos poharakat kiváltó, használatuk visszaszorítását segítő közös bögrék, jó lenne, ha többen ismernék ezt a veszprémi környezetbarát kezdeményezést és több vendéglátóhely csatlakozna a rendszerhez. Ezt most a különdíj is segíti.

A Bögretúr egy zöldmegoldás. Ötletgazdája Raffai Csilla, a Túrajó séták szervezője. Az idegenvezetés, a városnéző séták mellett ugyanis környezetvédelmi szemléletformálással is foglalkozik. Az akciót 2018. szeptember 20-án, a takarítási világnap alkalmából indították útjára. Először összegyűjtötték a két, két és fél decis porcelánbögréket. Bárki adhatott le olyat, amit otthon nem használt. A bögrék azóta körforgásban vannak. Népszerűek, főleg a veszprémi egyetemisták körében. Turisták is szívesen használják ezeket, a Bögre és Te-a Jókai utcán című városnéző sétához például teával töltik tele. A bögréket mindenhol elmossák, így csak tisztán kaphatjuk meg őket, bár néhol a kirakatban is látunk néhányat a dekoráció részeként.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) CheckINN GREEN pályázatát a társadalmilag felelősen gondolkodó és cselekvő turisztikai vállalkozások és szervezetek számára hirdették meg. Idén a Zöldben utazunk címet viselte, mert a koronavírus világjárvány alatt különösen felértékelődött a zöld turizmus, a zöld szemlélet és az aktív turizmus iránti igény. Olyan már működő vagy fejlesztés alatt álló környezettudatos projektekkel lehetett nevezni, amelyek a hazai turizmus hosszú távú fenntarthatóságát célozzák. A jelentős érdeklődés és a benyújtott ötletek magas színvonala miatt a zsűri idén egy egymillió forintos különdíjról is döntött. A díjjal egy olyan innovatív, ötletes kezdeményezést ismertek el, amely egyszerűen, nagyobb közösség bevonásával népszerűsíti a fenntartható turizmust és a környezettudatos gondolkodást. Ennek a nyertese a Veszprém megyében a Túrajó városnéző és vidékjáró sétákat szervező vállalkozás Bögretúr programja és az abból kinövő Bögre és Te-a elnevezésű sétái.

– Nagy öröm, hogy a második CheckINN pályázaton, amire először neveztünk be, rögtön nyertünk is, méghozzá különdíjat. Egyszerűnek és újszerűnek ítélték ezt a sajátos veszprémi civil kezdeményezést. Ugyan a Bögretúr a rendezvénytilalom, a vendéglátóhelyek működésének korlátozása miatt épp nem időszerű, de remélem, minél többen értesülnek róla és amint lehet, kipróbálják. A kezdetek óta nem csak veszprémi kávézók vesznek részt benne, rögtön csatlakozott hozzá például az örvényesi Balaton bár is, s kiterjeszthető további településekre is. Fontos, hogy a résztvevő vendéglátóhelyek hálózatban működnek. Az egyik helyen kapott bögrével, a benne lévő italt elfogyasztva átsétálhatunk egy másikhoz, s ott leadhatjuk. Vagy csak pár utcát megnézve visszamehetünk vele oda, ahol felvettük. Kényelmesen andalogva csodálhatjuk meg közben az épületeket, jobban megismerhetjük környezetünket. Kezdeményezésünk a lassulásról is szól, a magunkra, családtagjainkra figyelésről. Igyekszünk fejleszteni. Kedvezményeket is hirdethetnek a bárok ehhez kapcsolódva, hogy minél többeknek legyen kedve a Bögretúrhoz. Célunk a szemléletformálás, hogy sokan tudják, nem csak egyszer használatos műanyagokat, mást is választhatnak, változtathatnak szokásaikon – mondta el Raffai Csilla, aki több turisztikai-környezetvédelmi tudományos publikációt írt, egyetemen is ennek jegyében tanít, rendezvényeket a zöldítés keretében szervez.

A Bögretúr programról bővebb információt az info@turajo.hu e-mail-címen kérhetnek azok is, akik csatlakoznának a hálózathoz. A CheckINN GREEN pályázaton idén a zsűri döntése alapján a fődíjat a patcai Katica Tanya Élményközpont kapta, amely a Zselicben található. A turisztikai koncepciót úgy álmodták meg, hogy élményközpontú, a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő szolgáltatóként legyenek jelen a piacon. Csak olyan attrakciókat fejlesztenek, amelyek nem fogyasztanak energiát, vagy ha igen, akkor azt saját maguk állítják elő megújuló forrásból.

 

Forrás: veol.hu

 

Gratulálunk a díjhoz!

Cím: Veszprém
ÉTELKISZÁLLÍTÁS VESZPRÉMBEN


ÉTELKISZÁLLÍTÁS VESZPRÉMBEN

Kérjük, amennyiben tudomása van közvetlen közelében élő idős vagy rászoruló emberről, lehetőségeihez mérten segítsen abban, hogy az információ az igénybe vehető ételkiszállítási szolgáltatásról eljusson hozzájuk is. Bővebben Rövidebben

​​Veszprémi éttermek:

 

Változatlanul nyitva tartanak mindennap 9-17ig a szabályok betartása mellett!

- ELVITEL lehetséges (nincs helyben fogyasztás)
- igen VASÁRNAP is nyitva 
- maszk kötelező - csomagolás és tortadoboz ingyenes
- KISZÁLLÍTÁS telefonon rendelhető (2000.- felett ingyenes Veszprémben)
Rendelés: webshopon vagy  +36 30 782 5232


Új étlappal:

Ebéd ajánlataik: http://oliva.hu/etterem/gasztronomia/ebed-menu

Egész napos wok ételeik: http://oliva.hu/etterem/gasztronomia/wok-menu

Vacsora ajánlataik: http://oliva.hu/etterem/gasztronomia/vacsora-menu

Elvitelre vagy kiszállításra, az oliva.hu -ról, a 88/561900-ról vagy a netpincer.hu -ról
 

Ételeiket, napi menüajánlatukat és különleges söreiket tovàbbra is házhoz rendelhetik!

  • Kiszállítás mindennap 15:00-ig: +36 88 579 231
  • info@hotelmalomkert.hu
  • rendeles.hotelmalomkert.hu

 


FRICSKA HÁZHOZ MEGY 
Összeválogatták a Fricska kedvenceket és a Garat különleges, balkán konyha kínálatát, és a “Best of Fricska” ételeket és italokat házhoz viszik. 

Rendelésfelvétel: 11:30-20:30
Házhozszállítási díj: 3000 Ft felett ingyenes Veszprém területén (3000 Ft-ig 300 Ft)
Telefonszám: +36 88 784 331
 

Ételeiket kérhetik elvitelre vagy házhozszállítással!
Házhoz szállítás esetén az előre leadott rendeléseket másnap 11 és 13 óra között szállítják ki.
Az előző napon leadott rendeléseket éttermeikben kialakított átadópontokon is átvehetik minden nap 11-14 óra között.
Rendeléseik minden nap 9-15:30 óra között várják (telefonon és/vagy emailben) és 16 óráig szállítják ki.
További információkért keressék fel honlapukat: www.allegrocafe.hu

Éttermük a bejelentett szigorítások értelmében, 2020.11.11-től kizárólag elvitelre értékesít ételeket, cukrásztermékeket. Személyes átvétellel várják Önöket a megszokott nyitvatartási időben.

Aktuális étlap: www.sefkrajcar.hu

Konyhájuk továbbra is üzemel és készítik a finom ételeket.
Az ajtójuk ugyan zárva, de az új helyzetre reagálva új étlappal indítanak, hogy legyen miből szemezgetni!
Kiszállításhoz igénybe vehetik a netpincért vagy hívhatják őket is.
Személyes átvétel esetén is az éttermet hívják: +30 (88) 329 695.
Rendelés felvétel 20:30-ig
A heti menü továbbra is elérhető.

Aktuális étlap: http://elefantetterem.hu/


Házhozszállítás reggel 11:00 órától este 21:00 óráig!
A Kedvencem gondoskodik arról, hogy késő este se maradjon éhes!
Plussz a teljes élmény kedvéért - kedvenc tésztája mellé mostmár kedvenc italát is kérheti házhozszállítással illetve személyes átvétellel az étteremben.
Fontos információ: A + 36 70 634 9440-es telefonszámon leadott rendelések esetén a honlapukon szereplő, helyben fogyasztásra feltüntetett árakat tudják Önöknek biztosítani.
Ugyanakkor a falatozz.hu-n és a Netpincéren is megtalálhatóak.
A teljes étlapért kattintson a www.kedvencemveszprem.hu-ra!
 

Rendeljen kedvező árakon napi menüt hétfőtől vasárnapig! Érintés mentes kiszállítás, friss és változatos.
A teljes heti menüsor itt található:
www.historiahangvilla.hu/hu/Etterem/Deli-menu

Fizessen elő diákmenüre 990 Ft áron.

További információ: +36 88 579 231


Ételeiket házhoz is rendelheti! Telefon: 88/444-445
Rendeléseket 9:30 órától vesznek fel, a konyha 11.00-tól üzemel, kiszállítás Hétfőtől Szombatig 11.00-21.00 óráig vehető igénybe.
Napi menü rendelése esetén dobozonként 50 Ft-ot számolnak fel.
A kiszállítás Veszprém területén INGYENES.
Kollégáik rendelkeznek terminállal, de kérik kártyás, szépkártyás (MKB, OTP) fizetési szándékukat előre jelezni.
Menü rendelés:
http://chillbistro.hu/heti-menu/
Étlap:
http://chillbistro.hu/etlap/

Gourmandia Étterem nyitva tartása kedd - szombat 11.00 - 14.00
Ebéd menü elvitelre, teljes menü ide kattintva tekinthető meg.

Telefon: +36 30 216 9299

A hatályos jogszabályok alapján éttermükben maszk viselése kötelező és a vendégtérben való tartózkodás kizárólag az étel átvételének időtartamára engedélyezett.
Az ételek elvitele csak az általuk biztosított csomagolásban lehetséges, melyet ingyenesen biztosítanak.
A kínálat változtatásának jogát fenntartják.
 


A kormány bejelentése alapján éttermük szerdától (11.11) sajnos határozatlan időre bezár.
Konyhájuk továbbra is üzemel, így ételeiket házhoz szállítják!
A rendelések leadása így fog működni:
1. NAPI MENÜ 
  • Rendelésfelvétel 9:00-15:00 között vagy előző nap 9:00-15:00 között.
  • Kiszállítás 11:00-tól
  • Fizetés: készpénz, bankkártya és SZÉP kártya
2. A La Carte étlapuk
  • Rendelésfelvétel 9:00-15:00 között
  • Kiszállítás folyamatosan, a rendelés elkészülésekor
  • Fizetés: készpénz, bankkártya és SZÉP kártya

+36 30 9570 552
+36 88 326 790
A kiszállítás és a csomagolás ingyenes.

INDUL A BORzsonGOO BORFUTÁR!

A bort házhoz is szállítják Veszprémben!
Számukra is fontos a vásárlók biztonsága, ezért a kiszállítás során fokozottan figyelnek a higiéniai ajánlások betartására. Az üvegeket tapogatás mentes állapotban teszik a kartonba, amit lezárva adnak át. Természetesen a személyes higiéniára (kesztyű, maszk, fertőtlentő használatára) is figyelnek.
RENDELÉS és INFORMÁCIÓ:
Telefonon: 20/5297909, E-mailben: borzsongo@gmail.com
valamint Messengeren
A rendelés menete:
Amennyiben nem a már ismert, kedvenc borát szeretné megrendelni, vagy Ön új vásárló vagy, kérésére árjegyzéket küldenek, ami alapján kiválaszthatja a kívánt bort.
Minimum rendelés összege: 10.000 Ft
Rendelés leadása: H-Szo.: 8-18 óra között
Kiszállítás: ingyenes
Fizetés: készpénzben
FONTOS, hogy nyitvatartásuk változatlan.
 

 

 

Cím: 8200 Veszprém
TÁJÉKOZTATÓ A VESZPRÉMI TOURINFORM IRODA NYITVATARTÁSI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓL


TÁJÉKOZTATÓ A VESZPRÉMI TOURINFORM IRODA NYITVATARTÁSI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓL

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. által üzemeltetett Tourinform Veszprém iroda 2020. november 11-től határozatlan ideig zárva tart. Bővebben Rövidebben

Laczkó Dezső Múzeum


VESZPRÉMI KIÁLLÍTÓHELYEK ÉS KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK A RENDKÍVÜLI HELYZETBEN

Az alábbiakban olvashatók a veszprémi kiállítóhelyek közleménye a rendkívüli helyzetben. Bővebben Rövidebben

 

A LACZKÓ DEZSŐ MÚZEUM KÖZLEMÉNYE:

"Kedves Látogatóink!
Kiállítóhelyeink a járványügyi korlátozásoknak megfelelően 2020. november 11-től bizonytalan ideig bezárják kapuikat. Kutatószolgálatunk is szünetel.
Bár kiállításainkon nem találkozhatunk, de a múzeumi munka nem áll le. A következő hetekben megnövelt online jelenléttel és virtuális tartalmakkal jelentkezünk! Látogassák honlapunkat (www.ldm.hu), kövessék közösségi oldalainkat!
Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!"
 

A SZALÉZIÁNUM ÉRSEKSÉGI TURISZTIKAI KÖZPONT KÖZLEMÉNYE:

"Kedves Látogatóink!

A Veszprémi Érsekség turisztikai látogató helyei november 11-től átmenetileg – de legalább 30 napra – zárva tartanak.

A Szaléziánum könyv és kegytárgybolt, valamint a Szaléziánum Tea -és Kávéház továbbra is várja Önöket. Üzlet helyiségeinkben a munkatársainkon kívül maximum 2 fő tartózkodhat. Továbbra is kötelező a szájmaszk megfelelő használata. (nyilvános mosdó használatára nincs lehetőség)

Ideiglenes nyitva tartásunk: kedd-péntek 9-16 óráig

Bízunk benne, hogy mihamarabb újra teljes körűen várhatjuk kedves látogatóinkat!
​Jó egészséget, vigyázzunk egymásra!"

 

A MŰVÉSZETEK HÁZA VESZPRÉM KÖZLEMÉNYE:

"Kedves Látogatók!
Az összes kiállítóhelyünk határozatlan ideig zárva tart.
A tervezett eseményeinket későbbi időpontban megrendezzük.

Kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat a további tájékoztatásért: www.muveszetekhaza.hu

Megértésüket köszönjük:
Művészetek Háza Veszprém"

A VESZPRÉMI ÁLLATKERT KÖZLEMÉNYE:

"Kedves Látogatóink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Veszprémi Állatkert a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdése alapján 2020. november 11-től átmenetileg zárva tart! [‼️]
Ezen időszak alatt elkötelezett munkatársaink természetesen továbbra is odaadóan gondoskodnak állatkerti lakóink jóllétéről, mindennapi ellátásáról.
Állatkertünk újra nyitásáról közösségi oldalunkon tájékozódhatnak.
A korábban megvásárolt éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi ideje természetesen a zárvatartás miatt kieső idővel meg fog hosszabbodni.
(Pl. ha 30 napot voltunk zárva, akkor az éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi ideje 30 nappal meghosszabbodik, ha 40 napig, akkor 40 nappal és így tovább.)
Ha kérdése merül fel ezzel kapcsolatban, kérjük, az info@veszpremzoo.hu címen érdeklődjön.
Reméljük mielőbb ismét megnyithatjuk kapuinkat látogatóink előtt. Kérjük, figyeljék közleményeinket.
Bízunk benne, hogy mihamarabb találkozhatunk! 
Megértésüket köszönjük!"
 

A VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZ KÖZLEMÉNYE:

"A járványügyi helyzet és a vírus terjedésének lassítása érdekében hozott legújabb korlátozások érintik Színházunk működését is.
A jelenlegi rendelkezésre álló információk értelmében november 11-től december 11-ig meghirdetett előadásaink elmaradnak. Ez idő alatt is nagyon készülünk, a szakmai munkát folytatjuk, hogy újabb és újabb színházi élménnyel tudjunk szolgálni Önöknek!
Meglepetéssel is készülünk, figyeljék honlapunkat, hírlevelünket és Facebook-oldalunkat!

Közösségben a közönséggel! Vigyázzunk egymásra!

Viszontlátásra a Veszprémi Petőfi Színházban!"

A PANNON VÁRSZÍNHÁZ KÖZLEMÉNYE:

"Tisztelt Nézőink, kedves Bérletesek, Jegyvásárlók!
A mai kormányfői bejelentés alapján értesítjük Önöket, hogy 2020. november 10-e éjféltől elrendelték többek között a szabadidős létesítmények, így a színházak bezárását is. Ennek következményeként - határozatlan ideig - nem tudunk az Önök rendelkezésére állni.
Ahogy a tavaszi zárás után is teljesítettük ígértünket az előadások maradéktalan pótlását illetően, így ezt tesszük most is. Valamennyi, az évadra tervezett bérletes és bérleten kívüli előadásunkat megtartjuk, melyek módosult időpontjáról a zárások feloldását követően azonnal értesítjük Önöket.
A legnagyobb tisztelettel köszönjük eddigi megértésüket és méltányosságukat.
A Hangvilla zárt falai között, a megengedett létszámban tovább próbálunk, dolgozunk, teljesítve hivatásunkat.
Önök a rendkívüli helyzetben sem maradnak színház nélkül, ennek körülményeiről, időpontjairól, technikai feltételeiről rövidesen tájékoztatjuk Önöket. Addig is fogadják szeretettel néhány napja indított online színházi újságunkat, melynek üzenetei most még
aktuálisabbak.
https://pannonline.blogspot.com
Jegypénztárunk a 889-182-es telefonszámon ezen a héten 09.00 – 16.00-ig, pénteken 09.00 – 15.00-ig,
november 16-tól az alábbi ügyeleti rendben lesz elérhető:
hétfői és csütörtöki napokon 10.00 – 17.00-ig
Jó egészséget kívánunk és bízunk a színház iránti töretlen szeretetükben.
Veszprém, 2020. november 9.
Üdvözlettel
Vándorfi László és a Pannon Várszínház Társulata"

 

A KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ KÖZLEMÉNYE:

"Tájékoztatunk benneteket, hogy a járványhelyzet okozta szigorítások miatt a novemberre meghirdetett előadásaink elmaradnak."

A VESZPRÉMI PROGRAMIRODA KÖZLEMÉNYE:

"Kedves Közönségünk!
Az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelően a Hangvilla épülete 2020. november 11-étől határozatlan ideig bezárja kapuit.
A Veszprémi Programiroda rendezvényei előre láthatóan 2021. február 1. napjáig elmaradnak, jegypénztárunk zárva tart.
Kérjük, az erre az időszakra meghirdetett koncertek és előadások lemondásáról, új időpontjáról és a jegyek visszaváltásának lehetőségeiről tájékozódjanak a www.hangvilla.com oldalon, az egyes események leírásában. Az információkat folyamatosan frissítjük, köszönjük türelmüket!
Kérdéseikkel a jegy@veszpremiprogramiroda.hu e-mail címen fordulhatnak hozzánk."

AZ EÖTVÖS KÁROLY MEGYEI KÖNYVTÁR KÖZLEMÉNYE:

"2020. november 24-től korlátozott időtartamban, keddtől péntekig 10.00-14.00 óra között lehetőség nyílik az előre egyeztetett könyvek átvételére az Eötvös Károly Megyei Könyvtár valamennyi könyvtárában. Az igények leadásakor az igénylő nevére, elérhetőségére, és a kért könyvek adataira van szükség. A szolgáltatás minden helyszínen egy ablakon keresztül történik, a könyvtárakba az ott dolgozókon kívül más nem léphet be."

Bővebb információ a médiatárban található pdf fájlban olvasható.

AZ AGÓRA VESZPRÉM KULTURÁLIS KÖZPONT KÖZLEMÉNYE:

"Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy intézményünk - a kormány rendelete értelmében - 2021. február 1-ig zárva tart. [❗️]
Aktuális információkkal Facebook oldalunkon jelentkezünk.
Köszönjük megértésüket!"

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tourinform Veszprém 2020. november 11-től határozatlan ideig zárva tart.

A zárva tartás ideje alatt telefonon és e-mailben továbbra is rendelkezésükre állunk a szokásos elérhetőségeinken (+36 20 404-4044, info@veszpreminfo.hu).

Cím: Veszprém
Döntőbe került ’Az arc, a medence, két torony és egy rom’ kiállítás a Média Építészeti Díja közönségdíj kategóriájában


Döntőbe került ’Az arc, a medence, két torony és egy rom’ kiállítás a Média Építészeti Díja közönségdíj kategóriájában

Két veszprémi érdekeltségű alkotás is versenyben van idén az Média Építészeti Díja közönségdíjáért. Bővebben Rövidebben

Ebből az egyik a tavalyi Veszprém Design Hét ideje alatt elkészült köztéri kiállítás, amely a Haszkovó lakótelep tereit gazdagította színes köztéri bútorokkal és a hozzájuk kapcsolódó történetekkel, amely történeteket a haszkovo.eu oldalon a mai napig meg lehet hallgatni.

A projekt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa csapat és a Paradigma Ariadné együttműködésében jött létre több nemzetközi építész csapat bevonásával. A díjat minden évben az Építészfórum online építészeti portál hirdeti meg és közönségdíjat mind a három meghirdetett kategóriában osztanak. A Haszkovós kiállítás az épített környezet kategóriában versenyez.

A szavazás ezen az oldalon érhető el: https://epiteszforum.hu/elindult-a-2020-as-med-kozonsegszavazasa

Cím: Veszprém
Magyar Brands díjat kapott a VeszprémFest


Magyar Brands díjat kapott a VeszprémFest

A VeszprémFest 2020-ban Magyar Brands díjat nyert „Kiváló fogyasztói márka" kategóriában. Bővebben Rövidebben

Kapható a Tourinform Veszprémben.

"Inspirációt adni - mindössze ennyi a célunk. Bemutatunk 23 üzletet a mindennapokból: zsongó ételudvartól az exkluzív óraszalonig, a sarki hentes tiszta boltjától a parázsló szoláriumig. Olyan üzleteket emeltünk a könyvbe, amelyek jól példázzák, miként járhat kéz a kézben praktika és jó küllem.

Nem spóroltunk a fotókkal, hadd regéljen maga a látvány - s csak annyi szót szólunk, amennyi jól szolgál kísérőül. Végy magadhoz ihletet a könyvből!" - szerzők.

A Tourinform Veszprémben megvásárolható.

Ára: 4 580 Ft

Cím: Veszprém