Aktualitások

"Az Év Hotele 2018" - Közönségszavazás


"Az Év Hotele 2018" - Közönségszavazás

Szeptember 16-22. között szavazzon a Betekints Wellness és Konferencia Hotelre és nyerjen! Bővebben Rövidebben

A Betekints Wellness és Konferencia Hotel is részt vesz az RTL Klub "Az Év Hotele" című műsorában.

A nézők szavazataik segítségével megválasztják az egyes hónapok, illetve az Év Hotelét, voksukkal pedig részt vesznek egy nyereményjátékban, melynek keretében hetente hosszú hétvégét, a verseny végén pedig egy hetes nyaralást nyerhetnek. 

A szeptember 16-án, 12 óra körül adásba kerülő műsor végétől indul az első körös voksolás, mely egy hétig tart.
Kérjük, lehetőség szerint támogassák szavazataikkal a Betekints Wellness & Konferencia Hotelt**** és nyerjenek!

További információ:
https://betekints.hu/programok/az-ev-hotele-2018

A műsor hivatalos Facebook oldala:
https://www.facebook.com/azevhotele

Cím: Veszprém, Veszprémvölgyi utca 4.
f


Ismét díjat nyert a Betekints Wellness és Konferencia Hotel!

A veszprémi Betekints Wellness és Konferencia Hotel ismét elnyerte a "Magyar Turizmus Minőségi Díját", s így jogosult a Magyar Turisztikai Ügynökség tulajdonában lévő védjegy használatára, ezzel együtt pedig automatikusan az MTÜ kiemelt partnere is lett. Bővebben Rövidebben

A Magyar Turizmus Minőségi Díj 2017. évi nyertes szállodáinak és éttermeinek díjait Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese augusztus 30-án, csütörtökön adta át a Hotel Moments Budapest szállodában. Tizenhét szálloda és hat étterem, mint új pályázó kapott Magyar Turizmus Minőségi Díjat, velük együtt már negyvenhét szálloda és tizennyolc étterem jogosult a Magyar Turisztikai Ügynökség tulajdonában lévő védjegy használatára, ezzel együtt pedig automatikusan az MTÜ kiemelt partnerei is lettek.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke köszöntőjében a pályázók vállalkozó szellemét említette meg, hogy önmaguk kérték a megmérettetést, valamint azt, hogy ebben a munkaerő-válságban, amely az ágazatot is sújtja, minőségi kiszolgálást tudnak nyújtani.

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy vélte, hogy ez a díj a szakma egyik légértékesebbje, és segítséget nyújt majd a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia kitűzött céljához, vagyis ahhoz, hogy a magyar turizmus GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása a jelenlegi 10-ről 16 százalékra növekedjen 2030-ra, a vendégéjszakák száma elérje az ötvenmilliót, és erősödjön a magyar turizmus versenyképessége. Ehhez pedig a minőség emelése szükséges – szögezte le.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely az éttermek és a szállodák számára kínál minősítési rendszert. Nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége, a HOTREC is akkreditálta, ennek köszönhetően a vállalkozások számára a díj elnyerése a nemzetközi piacokon is versenyelőnyt jelent. A díjat három évre ítélik oda, ez idő alatt a nyertes jogosult a hazai és az európai Q-logó és minősítés használatára.

A minősítésre az elmúlt 12 évben 198 szolgáltató jelentkezett, és a 162 nyertes pályázó 75 százaléka újította meg azt az érvényesség lejártával. Jelenleg 65 szolgáltatónak van érvényes „Q” minősítése, akik közül több szolgáltatót már másodszor vagy harmadszor díjaztak.

A 2017. évi pályázaton eredményes turisztikai szolgáltatók:

Szállodák: Airport Hotel Budapest, Budapest; Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****, Tarcal; Aquaworld Resort Budapest, Budapest; Betekints Wellness és Konferencia Hotel, Veszprém; Caramell Premium Resort, Bük; Castellum Hotel Hollókő, Hollókő (új pályázó); ETO Park Hotel Business & Stadium, Győr; Globall Hotel, Telki; Hotel Azúr Premium*****, Siófok (új pályázó); Hotel Aquarell, Cegléd; Hotel Lycium, Debrecen; Hotel Silverine Lake Resort****superior, Balatonfüred; Kolping Hotel Spa & Family Resort, Alsópáhok; Residence Balaton****superior Conference & Wellness Hotel, Siófok; Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotel, Mátraháza; Velence Resort & Spa****superior, Velence; Zenit Hotel Balaton****superior, Vonyarcvashegy.

Éttermek: Ambrózia Étterem és Panzió***, Kazincbarcika; Deák Étterem, Sopron; Gundel Étterem, Budapest; Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft., Székesfehérvár (új pályázó); Kakukk Étterem és Panzió, Nyírbátor; Kiskohász Vendéglő, Dunaújváros (új pályázó).

(Forrás: www.turizmusonline.hu)

Cím: Veszprém, Veszprémvölgyi utca 4.
Megkezdi új évadát  a Kabóca Bábszínház!


Megkezdi új évadát a Kabóca Bábszínház!

Idén is nagyszerű bérletekkel, családi napokkal, valamit új bemutatókkal készül a Kabóca Bábszínház! Bővebben Rövidebben

A bérletajánló megtekinthető csatolt pdf-ként!


Családi nap:

December 16. - Kabócsabábszínház, Veszprém
Kabócakarácsony
11:00 Regő Rejtem - karácsonyi pásztorjáték
10:00 - 13:00 babszínházi előadás, kézműves fogallkozások, játékterk, ismeretterjesztő előadások

A 2018/2019-es évad további Családi napjai megtalálhatók a csatolt pdf-ben!


Bemutatók 2018/2019-es évadból:

  • Mamlasz királyság krónikája
  • Regő Rejtem
  • Zeng a lélek
  • A csillagok csókja
  • A kiskakas gyémát félkrajcárja
  • A tengerlépő cipő
  • Farkasbarkas és a rókakoma

Bővebb infromáció a csatolmányként feltöltött pdf-ben!

Őszi programkavalkád Veszprémben


ŐSZI PROGRAMKAVALKÁD VESZPRÉMBEN

Itt van az ősz, itt van újra... A nyárnak ugyan lassan vége, de ez nem jelenti azt, hogy ne találhatna kedvére való szórakozást városunkban! Ha nem tudja miből választhat, nézze meg alábbi programajánlatunkat! Bővebben Rövidebben

 


2018. szeptember 29. szombat, 10.30 – 12.30 (Szent Mihály-napi búcsú; Turizmus Világnapja) – INGYENES
2018. október 20. szombat, 15.00 – 17.00 (október 23., hosszú hétvége)
2018. november 10. szombat, 15.00 – 17.00 (Bakony Expo)

A Pannon Várszínház őszi előadásai

Ősszel is remek előadások, színdarabok közül választhatnak a színházkedvelők. Tekintse meg az aktuális programkínálatot!


A Petőfi Színház műsora

A veszprémi Petőfi Színház szeptemberben és októberben is színvonalas előadásokkal várja a látogatókat! 


A Kabóca Bábszínház előadásai

A Kabóca Bábszínház szeptemberben is sok érdekes darabbal és előadással várja a kicsiket és a még kisebbeket.

 

Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény:

Mátyás király emlékév a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményben

A kiállítás 2018. október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10–17 óráig látogatható.


Művészetek Háza Veszprém:

 

FOTOTAXIS - kiállítás a Csikász Galériában

Minden érdeklődőt várnak a FOTOTAXIS című kiállítás megtekintésére a Művészetek Háza/Csikász Galériába 2018.szeptember 30-ig.


Lakner László kiállítása Veszprémben

A Művészetek Háza Veszprém és Vass László műgyűjtő tisztelettel meghívja a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény galériájába (Veszprém, Vár u. 3-7.) Lakner László ÁTTEKINTÉS/MONOCHROMIA című kiállítás megtekintésére. A kiállítás megtekinthető 2018. október 27-ig. Naponta 10-18 óráig, szünnap vasárnap.


Laczkó Dezső Múzeum:

„Ezernyolcszáznegyvennyolc, Te Csillag” - Emlékkiállítás

A Laczkó Dezső Múzeumban az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának alkalmából új időszaki kiállítás tekinthető meg.


Változatlan változó - Veszeli Lajos festőművész kiállítása

A Laczkó Dezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt 2018. május 10-én, csütörtökön 18 órára Veszeli Lajos festőművész Változatlan változó című kiállításának megnyitójára. Veszeli Lajos kiállítása 2018. szeptember 30-ig látogatható a múzeum nyitvatartási idejében. Kedd-vasárnap 10.00 - 18.00, szünnap: hétfő


Emlékkiállítás Vajkai Aurél születésének 115. évfordulójára

A Laczkó Dezső Múzeum szeretettel várja az érdeklődőket Vajkai Aurél születésének 115. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megtekintésére.


„… Kendő, amely a Szent Jobbot takarta…” - kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban

Államalapító királyunk emléke előtt tisztelegve a Múzeum kamara kiállítást ad, ahol megtekinthető lesz a Szent Jobbot védelmező kendő és Mária Teréziai hitelesítő írása. Megtekinthető: 2018. július 3 – 2018. december 31. hétfő kivételével 10-től 18 óráig


A sziklától a kőbaltáig, az erdőtől a sivatagig kiállítás

A Vándorkiállítás 2018. augusztus 20. és 2018. december 30. között látogatható.

Eötvös Károly Megyei Könyvtár:

Brusznyai-vándorkiállítás 

Brusznyai-vándorkiállítás első állomása az Eötvös Károly Megyei Könyvtár földszinti kisgalériájában.

A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 30-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében.


Idő és Útkeresés - Ozorai Sándor és Ozorainé B. Ilona alkotók kiállítása

Ozorai Sándor és Ozorainé B. Ilona alkotók kiállítása az EKMK Dózsavárosi Könyvtárában. A tárlat megtekinthető 2018. szeptember 25-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Veszprémi Állatkert

Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart! Így ősszel is várja a vállalkozó kedvű látogatókat, akiket nem tántorít el a hűvösebb idő sem.

Érdemes azonban az alábbiakat figyelembe venni, ha úgy döntünk, hogy ősszel is felkeressük az Állatkertet:

"Extrém időjárás esetén az Állatkert fenntartja a jogot, hogy ideiglenesen zárva tart. Kérjük, ezen esetekben látogatásuk előtt szíveskedjenek nyitva tartásunkról tájékozódni. Az Állatkertben élő állataink az évszaktól vagy időjárástól függően a külső vagy belső kifutójukban tartózkodhatnak. Az állatházak 20 perccel a pénztárzárást követően kerülnek zárásra. Hűvös, hideg, csapadékos időjárás esetén nem minden állatunk tekinthető meg. Megértésüket köszönjük."


A Városi Művelődési Központ programjai

Szeptemberben is folytatódnak a VMK által szervezett programok, szeretettel várják az érdeklődőket.

A naplemente ragyogása - Filmklub az Agórában - Egy japán romantikus drámát nézhetnek meg az érdeklődők az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ szeptemberi Filmklubjának következő vetítésén.

Mindentudó Ház - Sokszínű élővilág, középpontban a bogarak - Mindentudó Ház előadás lesz az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban 2018. szeptember 27-én. 

Süsü nap - 2018. október 27-én Süsü nap lesz az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban.


Színház az állatkerben

Szeptember 23-án találkozzon az Állatkertben a Veszprémi Petőfi Színházzal!


Szent Mihály-napi búcsú és vásár

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a város valamennyi polgárát szeretettel hívja és várja 2018. szeptember 29-én, 30-án a Veszprémi Bazilika Védőszentje, Szent Mihály tiszteletére megrendezett Szent Mihály-napi búcsúra!


V. Bakony Expo

A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2018-ban ötödik alkalommal kerül megrendezésre november 9-11. között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely ismét 3 napon keresztül várja az érdeklődőket a Veszprém Arénában.


A HOLNEMVOLTBOLT - dalok a mese világából keretjátékkal

A történet: Vince, az igazi lázadó kamasz, aki haragszik az egész világra. A Holnemvoltbolt küszöbét átlépve azonban megváltozik az élete... 


III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó

Toyota - Lexus sportautó találkozó lesz a Veszprém Arénánál 2018. szeptember 23.- án.

Új helyszínen várnak minden Érdeklődőt az idén már harmadik alkalommal megrendezendő találkozóra, melyre csak a Toyota és Lexus márkájú autókat várják és a 25 évnél idősebb japán vasakat. 

Időpont: 2018. szeptember 23., 9-17 óráig
Helyszín: Veszprém Aréna


Győri Filharmonikus Zenekar - Bartók & Beethoven

Veszprémi hangversenyek a Győri Filharmonikus Zenekarral. 


Szimfonikus Est

A Magyar Állami Operaház Zenekara, Magyarország legrégebbi folyamatosan működő színházi együttese tolmácsolásában Rossini Selyemlétra nyitánya, Strauss Duet-Concertino-ja és Mozart Esz-dúr szimfóniája hangzik el.


Szulák Andrea – Így…

Az országos turné következő állomása 2018. 10. 13-án este 19.00 órakor a veszprémi Hangvilla.
A művésznő különleges hangulatú koncertjén ismert és szeretett dalai mellett nemrégiben megjelent nagylemezének műsorszámait is hallhatják a zenekedvelők.


Keresztben jégeső

Bereményi Géza és Másik János estje. Az író-költő készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket, a zeneszerző-énekes Cseh Tamás és Másik János dalokat játszik.


HABANA SOCIAL CLUB with the Stars of the TROPICANA bemutatja FIESTA CUBANA

Aki járt már Kubában, átélhette azt a páratlan életérzést, amit egy-egy kubai zenekar élő fellépése nyújt.
Felejthetetlen, semmihez sem hasonlítható, különleges élményben lesz részünk.


István, a király - rockopera

Az István a király veszprémi Aréna előadásának főszerepeiben Feke Pál, Vadkerti Imre, Szomor György, Szemenyei János, Tóth Gabi, Éder Enikő és László Boldizsár lép majd színpadra.


Illatos Advent Veszprémben

Karácsonyi vásár Veszprémben! Mézeskalács illatú vásári forgatagba, kulturális programokra hívjuk és várjuk Advent minden napján, Karácsonyra készülődő Kedves Mindnyájukat!


Izgalmas tematikus séták Veszprémben – mindenkinek!

Az ImagineVeszprém sétái során egy titokzatos borbélylegény nyomába szegődhetünk, a legfinomabb helyi étkekből kóstolhatunk, vagy vicces történeteket hallhatunk a magunk mögött hagyott 20. század második felének nehéz éveiből

Cím: Veszprém
Forgalmi rend változás a Veszprémi Állatkertnél


Forgalmi rend változás a Veszprémi Állatkertnél

Forgalmi rend változás az állatkertnél 2018. augusztus 1-től 2018. szeptember 30-ig. Bővebben Rövidebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark jobb megközelítése érdekében 2018. augusztus 1-től 2018. szeptember 30-ig kísérleti jelleggel a Gulyadombra vezető út egyirányúsításra kerül a Kiskőrösi utca felől az állatkert főbejárata irányába. A parkolókból a kijárat továbbra is a Barabás-féle térköves úton lesz lehetséges a 8-as számú főútra.

Kérjük a tisztelt lakosság és gépjárművezetők együttműködését és megértését!

 

Forrás:vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
A Veszprémi Állatkert 60 éves


60 éves a Veszprémi Állatkert

Az Állatkert – mely hatalmas társadalmi összefogással épült fel mindössze öt hónap leforgása alatt – kapuit 1958. augusztus 1-én nyitotta meg a nagyközönség előtt. Bővebben Rövidebben

Az elmúlt hat évtized legjelentősebb eseményeiről, legritkább és legérdekesebb állatfajairól egy történeti kiállítással is megemlékeztek, amely a Kölyökdzsungel Játszóház és Terrárium kiállító termében került kialakításra.

Az idén 60 éves Veszprémi Állatkert legnagyobb születésnapi ajándéka azonban kétségkívül az új Afrika szavanna játszótér. A néhány hete átadásra került élményjátszótér hamar a gyerekek kedvenc célpontjává vált, ahol kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik ügyességüket a különböző mászókákon és hintákon, sőt még egy zebracsíkos szafari repülőbe is felmászhatnak.

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Új étlap a Villa Medici Hotel**** és Étteremben


Új étlap a Villa Medici Hotel**** és Étteremben

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprém festői völgyében és azóta áll töretlenül a magyar vendéglátás élvonalában. Miközben őrzik értékeiket, hagyományaikat, törekszenek a folyamatos megújulásra és fejlődésre. Bővebben Rövidebben

 A mottójuk, amely a 25 év alatt az ars poeticájukká vált, nagyon egyszerű: mindenből a legjobbat. ennek tükrében igyekeztek megalkotni legújabb étlapjukat is.

Az új étlapról néhány ízelítőt a médiatárban találnak. A teljes étlap az alábbi linken olvasható.

Meleg nyári estéken egy finom rosé társaságában, gyönyörű környezetben várják vendégeiket! 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11.
Nemzetközi workshop Veszprém 2023-programjának sikeréért


Nemzetközi workshop Veszprém 2023-programjának sikeréért

Tanulmányútra, illetve a pályázattal kapcsolatos eszmecserére Veszprémbe látogattak az észt Tartu, a szlovén Ptuj, a brit Leeds és Milton Keynes, valamint a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Pécs szakemberei. Bővebben Rövidebben

Nemzetközi workshoppal folytatódott Veszprém felkészülése az Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázat második fordulójában. Az informális delegációk Porga Gyula polgármester és Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezető igazgatója meghívására városnéző sétákon vettek részt, majd kerekasztal-beszélgetésen cseréltek eszmét tapasztalataikról, meglátásaikról.

Porga Gyula polgármester a tanácskozás szünetében elmondta: Veszprém pályázatának megalkotásakor végig szem előtt tartották, hogy a várost érintő esetleges problémáknak Európai vetülete is van: számos, hasonló pozíciójú európai várost érinthetnek ugyanazok a kérdések. „Tanulni szeretnénk Európától, ugyanakkor példát is szeretnénk mutatni Európa számára” – fogalmazott. Mint mondta, a jelenlévő szakemberek közül többen olyan várost – Pécset, Liverpool-t, valamint a Mariborral együttműködő Ptuj-t – képviselnek, amelyek már alkottak Európa Kulturális Fővárosa-programokat. A többi résztvevő pedig Veszprémmel együtt arra készül, hogy később nyerje el ezt a címet. A két brit város, Leeds és Milton Keynes korábban Veszprémmel együtt a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa-program jelöltje volt, a brexit miatt ők nem vesznek részt a megmérettetésben, de az együttműködést szívesen folytatják Veszprémmel.

Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezetője arról beszélt, hogy fontos cél és eszköz is minél több európai várossal valós kulturális együttműködések kialakítása, amelyek kulturális közeledést is eredményeznek az EU országai között. Mint mondta, az eszmecserét folytató városok közös kérdése egyebek mellett a megvalósult projektelemek hosszú távú hasznosítása, a posztszocialista városrészek megújítása, a fiatalok elvándorlásának problematikája. Veszprém pályázatából kiemelte a Haszkovó lakótelep és a Vár területének kulturális tartalommal való feltöltésének igényét, a városrészek élettelibbé tételét a hétköznapokban is. Arról is beszélt, hogy Veszprém 2023-programjában szerepel majd egy nemzetközi építészeti pályázat kiírása a belvárosban lévő húszemeletes felújítására. Elhangzott: Veszprém pályázatának fontos eleme és különlegessége, hogy térségi pályázat: Veszprém a balatoni régióval együtt indul a címért. Erre utoljára 2010-ben Essen és a Ruhr-vidék, valamint 2013-ban Marseille és Provence-régió együttműködésében volt példa.

Cím: Veszprém
Iratkozzon fel hírlevelünkre!