Aktualitások

A Magyar Kultúra Napja Veszprémben


A Magyar Kultúra Napja Veszprémben

Veszprém, a királynék városa szeretettel vár minden érdeklődőt a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó programjain. Bővebben Rövidebben

Programok:

2019.02.19. Szombat

Irodánk január 19-én, szombaton 10.30 órától garantált városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével a a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan. 

A gyalogos városnézés keretében Hasprai Katinka idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

A városnéző séta az Óváros térről indul 10.30-kor.

Tervezett útvonal: Óváros tér - Színházkert - Csermák A. Zeneiskola - Francsics borbélyüzlete- Polg. Hiv. B épület - Hősök Kapuja - Piarista Gimnázium - Érseki Palota - Szent Mihály Bazilika 

A résztvevők a kitűzőjük felmutatása esetén az alábbi partnereinknél kaphatnak kedvezményt az idegenvezetés napján:

  • Művészetek Háza kiállítóhelyei – 50% kedvezmény a belépőjegy árból a Modern Képtár – Vass László Gyűjteménybe, a Dubniczay-palotába és a Csikász Galériába
  • ​Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ - 50% kedvezmény a belépőjegy árból
  • Fricska Étteremlakás – 10 % kedvezmény a fogyasztásból
  • Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyei (Laczkó Dezső Múzeum, Bakonyi Ház, Hősök Kapuja Látogatóközpont)  –  50% kedvezmény a belépőjegy árból  

A vezetés díja a 2 órás időtartamú séta esetén a felnőttek számára 1000 Ft/fődiákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.500 Ft (az ár a 27% ÁFÁ- tartalmazza). A jegyeket a Tourinform Veszprém irodájában lehet megvásárolni a vezetés előtt, vagy elővételben. A résztvevők a jeggyel együtt kitűzőt kapnak, mely jelzi az idegenvezető számára, hogy a vendég a csoport tagja. A jegy nem névre szól, átruházható.

A jegyvásárlásra irodánkban hétfőtől péntekig 9-17.00 óra között, valamint a vezetés napján 9 órától van lehetőség.

A Bakony és Balaton kártyával érkezők számára a Veszprém Séta ingyenes! www.bakony-balaton.hu

A sétán csak egyéni vendégek vehetnek részt, csoportoknak a részvételi lehetőség nem biztosított. A csoportoknak szóló ajánlatunkért keresse irodánkat!

A séta minimum 5 fő részvételével indul.

A városnézés során együttműködünk a veszprémi idegenvezetőkkel (www.idegenvezetok-veszprem.org).

Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

(A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.)

 

 

Az ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE című szolnoki kezdeményezéshez csatlakozva az elmúlt évekhez hasonlóan a Veszprémi Petőfi Színház immár kilencedik alkalommal adja át a színpadot a város és a megye középiskolásainak és országosan egyedülállóan a fogyatékkal élő diákoknak. 

 Idén Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából Ady Endre szerelmes verseiből, levelezéseiből válogattak a diákok.

Szereposztás


KáTéeM | Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola
KÖZGÁZ SZÍNJÁTSZÓKÖR (KöSzi) | Veszprémi SzC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma
Duende színjátszó kör | PSZC Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
SZÍNVILÁG | Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI
„ÁLMOK ÁLMODÓI” | Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
ALMÁDIÁK SZÍNJÁTSZÓK | Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

 

2019.02.22. Kedd

“Értékmérőt kap a népdallal, aki e századok csiszolta tökéletességhez méri, amit hall: nem tévesztik meg többé hamis bálványok.” Kodály Zoltán 

Időpont: 2019.01.22. szerda 19 óra
Helyszín: Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai u. 2.)

Hagyományos műveltségünk- táncaink, népzenénk kollektív emlékezetünk legszebb ékkövei. Hordozza magában eurázsiai származásunk emlékét, és köt minket szervesen az európai kultúrához is.
Az MTVA által 2012-ben először megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató, a Fölszállott a Páva a világon először tette a hagyományos kultúrát tehetségkutató műsor tárgyává. 2012 óta 6 évad ment le, ami a selejtezőkre jelentkező versenyzőket is beleszámolva több ezer táncost, zenészt jelent.
Vendégeink lesznek az első gyerek évad pacsirta ikrei, Palócföld fiatal múzsái, a Haraszti Ikrek. Itt fogja ropni a csillagszemű, puskalábú Molnár Bence. A Döntők Döntőjében, a legutóbbi évadban is megcsillanó ifjú táncosok- a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kiváló fiatal tehetsége, Juhász Bence Zsombor, valamint a miskolci testvérpár- Maródi Eszter és Levente fogja próbára tenni még a Hangvilla deszkaburkolatát, amelynek végső próbájaként Kelet-Magyarország legkiválóbb táncegyüttese, a Csaba Nemzetiségi Táncegyüttes érkezik. A sodró lendületet a legrégiesebb dallamvilágot megőrző pásztorságunk emblematikus hangszere, a furulya nyugtatja majd meg, közénk hozva a mezei ember szent csendjének nyugalmát, pásztorok műveltségét. Salamon Soma, aki a Liszt Ferenc Zeneakadémia óraadó tanára is, kiváló ismerője-ismertetője hangszerének. A 2017-es évad örök-derűs győztesei, a Pósfa Zenekar tesz azért, hogy vérnyomásunk ne lankadjon, s a kávégép had’ pihenjen!

 

 

A Laczkó Dezső Múzeum és a Bakonyi Ház ingyenesen látogatható a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Időpont: 2019. jan. 22. kedd 10:00 - 18:00
Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém Erzsébet sétány 1.

A Laczkó Dezső Múzeum épülete felújításának megkezdése miatt valamennyi tárlat, beleértve az állandó kiállítást is, és a Bakonyi Házat 2019. január 27-ig látogatható.

Ezután csak múzeumunk vári kiállítóhelyei a Hősök Kapuja Látogatóközpont, a Tűztorony és a Várbörtön látogatható.
A Tanulmányi Raktár csoportoknak, előzetes bejelentkezés után látogatható.

A felújítás menetéről és a rendkívüli év rendezvényeiről oldalukon és hírleveleikből tájékozódhatnak.

 

A magyar kultúra napja alkalmából szeretettel várnak minden érdeklődőt EKMK Március 15. úti Könyvtárába Szegedi József helytörténeti kutató kiállításának megtekintésére.​ 

A tárlat 2019. február 14-éig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.

Miről szól az Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezés?

Az Európa Kulturális Fővárosa program az Európai Unió egyik legfontosabb kulturális programja, amelynek célja rámutatni Európa kulturális gazdagságára, sokszínűségére, valamint a közös kulturális vonásokra Európán belül, hozzájárulva ezáltal Európa népeinek szorosabb együttéléséhez és egymás jobb megértéséhez. Az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban – a korábbi évektől eltérően – egyetlen városként Veszprém viseli majd.

Veszprém EKF2023-pályázata 

Veszprém és a balatoni régió közös, az Európa Kulturális Fővárosa 2023-program keretében kidolgozott pályázata a kulturális kínálat bővítését, sokszínűségének növelését és európai vonatkozásainak hangsúlyosabbá tételét célozza, egyebek mellett nemzetközi együttműködéseken keresztül. Törekszik a kultúrához hozzáférés szélesítésére, a kulturális közösségépítésre, további célja pedig a kulturális szektor teljesítményének és a kultúra más ágazatokhoz kapcsolódásának erősítése, valamint a város nemzetközi arculatának erősítésére a kultúra révén.

Hogy mit is várunk a pályázattól, és miért lenne jó ez a régiónak?

  • Kulturális hatások
  • Társadalmi változások
  • Gazdasági előnyök
  • Ökológiai fejlődés
  • Városi élet élénkülése

Forrás: 2023veszprem.hu

Veszprém EKF2023 pályázata a csatolmányban olvasható és letölthető!

 
 
Aktuális információk: 2023veszprem.hu
Cím: Veszprém
EKF 2023 Veszprém


EKF 2023 VESZPRÉM

Megcsináltuk! Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban! Bővebben Rövidebben

2018.12.14. VESZPRÉM LESZ EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA 2023-BAN

Beérett az elmúlt három év kemény munkája, a szakmai zsűri és a Magyarország kormányának döntése alapján Veszprém és a balatoni régió viselheti 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet.

A döntést pénteken délután, Budapesten hirdette ki a bírálóbizottság a három pályázó város, Debrecen, Győr és Veszprém csapatainak részvételével.

Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében úgy fogalmazott: valójában mind nyertesek vagyunk és mind gazdagodtunk, függetlenül attól, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címnek csak egy kiválasztottja lehet. Valójában azonban mindhárom város megérdemelné ezt a titulust, hiszen példaértékű helytállásról és komoly munkáról tettek tanúbizonyságot az elmúlt időszakban.

– 2018-ban ünnepeljük a kulturális örökség európai évét, ami Európa kiemelkedő művészeti eredményeit, hagyományait és értékeit állítja reflektorba. Lehetőséget kínál, hogy bemutassuk Európa kulturális sokszínűségét és elősegíti, hogy a kultúra még jobban hozzájáruljon Európa gazdaságának és társadalmának fejlődéséhez. Pontosan ezeket a célokat szolgálja az Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezés is – hangsúlyozta köszöntőjében Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője. – A cím lehetővé kívánja tenni, hogy az európai polgárok többet tudjanak meg egymás kultúrájáról, megcsodálják közös történelmünk emlékeit, megtapasztalják az európai értékek gazdagságát és az európai összetartozás érzését.

A megtisztelő címet eddig összesen 60 város viselhette, amely minden esetben hosszú távú fejlődést hozott a város kulturális infrastruktúrájában, növelte a polgárok önbecsülését és a város iránti büszkeségét, javította a városról kialakult korábbi képet, aktívabb résztvevőket eredményezett a kultúrában, fokozott turizmust, nagyobb ismertséget és gazdasági előrelépést eredményezett.

A címet eddig minden évben két európai város nyerhette el, 2023-ban egyedülálló módon azonban csak Magyarországról kerül ki győztes. Az első fordulóban összesen hét pályázó vett részt: Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár, Szombathely és Veszprém, közülük végül Debrecen, Győr és Veszprém került be a második fordulóba.

A döntőbe jutott városok mindegyikének november 9-ig kellett leadnia végleges pályázati anyagát, majd ezt követően a 12 tagú bizottság öt zsűritagja személyesen is meglátogatta a pályázó városokat – Veszprémbe december 12-én, szerdán látogattak el –, pénteken pedig utoljára prezentálták a városok elképzeléseiket a zsűri előtt.

Aiva Rosenberg, az európai testület elnöke elmondása szerint szerették volna, ha mindhárom város nyerhetett volna, hiszen mind nagyszerű munkát végeztek és rengeteg új, progresszív gondolattal találkoztak az első válogató óta. A végső döntésnél végül hat fő szempontot vettek figyelembe, amely alapján javaslatot tettek az EMMI-nek, ki viselje a címet 2023-ban: ezek a város kulturális stratégiája és az EKF-fel való kapcsolata, a pályázat művészeti, kulturális tartalma, az európai dimenzió megjelenése, a város pénzügyi és szervezeti kapacitása, az elképzelések társadalmi hatása, illetve a pályázat költségvetése.

MINDEZEK ALAPJÁN AZ EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA CÍM GYŐZTESE VÉGÜL VESZPRÉM LETT.

Ezzel a város, illetve a balatoni régió lehetőséget kapott, hogy a kultúra eszközével, a polgárok bevonásával megteremtse Európa jövőjét – hiszen éppen ez az EKF kezdeményezés lényege: interkulturális párbeszédet folytatva továbbadni az örökségünket és valami újat létrehozni – mondta el az elnök asszony beszédében.

A döntést hatalmas üdvrivalgás fogadta, Porga Gyula polgármester pedig úgy fogalmazott: egy fantasztikusan kiélezett versenyben kerültek ki győztesként két nagyon tekintélyes magyar város mellett.

„Ha értékelnem kell a győzelmet, az első gondolat ezért mindenképpen az örömé. A második pedig a köszöneté, hiszen az, hogy idáig el tudtunk jutni, csapatmunka eredménye. Szeretném megköszönni a térségben lévő polgármestereknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak, hogy segítettek minket és szurkoltak nekünk végig.

Holnap ugyanakkor már megkezdődik a munka, mert az, hogy Veszprém egyedül viselheti 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet, egyben nagy felelősség is. Akár csak az, hogy közben a magyar kultúrát is kell képviselnünk. Ám ha ugyanazt az egységet, bizalmat, erőt meg tudjuk tartani, ami a pályázat megírásához vezetett, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.”

A komoly munka valóban most kezdődik, az EKF testülete pedig a továbbiakban sem engedi el Veszprém kezét: folyamatosan nyomon követi majd, hogyan halad a pályázat megvalósítása.

Forrás: www.vehir.hu

 

2018.12.15. Porga Gyula: komoly Veszprém programjának társadalmi támogatottsága

Veszprém polgármestere szerint nagy siker a városnak az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím. Mint Porga Gyula szombaton az MTI-nek elmondta, az elmúlt években komoly társadalmi támogatottságot sikerült építeni a program köré.

Veszprém pályázata a Beyond címet viseli, ami arra utal, hogy szeretnének túllépni korábbi nehézségeiken, lebontani a falakat az önkormányzatok, a vállalkozói és a civil szféra között - emelte ki a polgármester. Hozzátette: nagyfokú bizalmat sikerült kialakítani a régió szereplői közt az előkészítés során, és ha ezt meg tudják tartani, sikeres lesz a program végrehajtása is.

Porga Gyula hangsúlyozta: az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím nem csak egy évről szól, már 2019 elején meg kell kezdeni a munkát. Nagy a felelősség, hiszen 2023-ban Veszprém egyetlen városként lesz Európa kulturális fővárosa, és nemcsak a régió, hanem egész Magyarország kultúráját kell közvetítenie Európa felé.

A polgármester arról is beszélt, hogy nem terveznek nagy infrastrukturális beruházásokat - ezt már a beadott pályázatban is hangsúlyozták -, és fontosnak tartja, hogy fenntartható módon hajtsák végre a programot.

Célként tűzték ki a Balatont és a térséget jellemző szezonalitás megszüntetését, mert - mint arra Porga Gyula rámutatott - a potenciál és az infrastruktúra rendelkezésre áll a térségben ahhoz, hogy egész évben tudjanak vendégeket fogadni. Bár Veszprémben pezsgő kulturális élet zajlik, szeretnének még több embert bevonni a programba, ezért Veszprém egyfajta városfejlesztő és közösségépítő eszközként is tekint a programra - tette hozzá.

Megjegyezte: több európai középvároshoz hasonlóan Veszprémre is jellemző, hogy a tehetséges fiatalok elmennek nagyobb városokba - akár a fővárosba vagy Nyugat-Európába -, a pályázat segítségével ezt a tendenciát is megfordítanák. Olyan szolgáltatásokat szeretnének nyújtani a térségben, hogy a fiatalok, ha el is mennek, visszatérjenek és itt tudjanak kiteljesedni.

Az EKF-projekt független nemzetközi szakértői testülete Veszprém pályázatát támogatta az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre, a döntést pénteken jelentették be Budapesten. A címért hét magyar város - Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár, Szombathely és Veszprém - indult, a második fordulóban Debrecen, Győr és Veszprém közt dőlt el, hogy melyik város lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban.

Forrás: www.vehir.hu

 

2018.12.16. EKF pályázat

A csatolmányban megtekinthetik a nyertes pályázatot! 

 

Cikkünk folyamatosan bővül!

Aktuális információk: 2023veszprem.hu

Cím: Veszprém
Ismerd meg a Laczkó Dezső Múzeum kabalafiguráját!


Ismerd meg a Laczkó Dezső Múzeum kabalafiguráját!

Mikulás napján megérkezett a várva várt plüssállat, amely természetesen a kavicsfogú álteknős alapján készült, Laczkó Dezső 1899-es felfedezése okán. Bővebben Rövidebben

A múzeum nevét – 115 éves múltjában –, számos kiállítás és tudományos eredmény fémjelzi, de eddigi történetében kabalaállatot még soha nem mutattak be. Most ez is megtörtént. A bemutatón először Schnitzer Miklós alkotó munkáját tekinthettük meg, aki a kabalafiguráról készített egy kisfilmet.

Katona Lajos Tamás geológus ismertette a kavicsfogú álteknős történetét, melyet tehát 1899-ben fedezett fel Laczkó Dezső (1860-1932), a veszprémi Jeruzsálemhegyen. A teknős felfedezése mellett kagylókra, puhatestűekre, és gerincesekre is lelt. Laczkó Dezsőről végül – számos ősmaradvány mellett – megyei múzeumot, forrást neveztek el, de azon kevés geológusok közé tartozik, akinek szobra is van.

S. dr. Perémi Ágota, a múzeum igazgatója elmondta: cél, hogy minél több gyerekhez eljusson a kis kabala, ami nem csak plüssként létezik, de már mágnesen, poháron, táskán, kulcstartón és noteszen is megtalálható.

Forrás: vehir.hu

 

Az alábbi videó a Laczkó Dezső Múzeum kabalafiguráját tekinthetjük meg:

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
„Közös érintés” - Rekordot döntöttek a Lovassy Gimnázium diákjai


„Közös érintés” - Rekordot döntöttek a Lovassy Gimnázium diákjai

Rekordot döntöttek a Lovassy Gimnázium diákjai Veszprém EKF 2023-pályázatának sikeréért Bővebben Rövidebben

Összesen száznyolcvannyolcan tenyereltek szombat délben színes festékbe mártott kezekkel egyidőben a #Veszprém2023 feliratra a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban, megdöntve ezzel „a legtöbb személy által egyszerre, egy időben adott tenyérlenyomat magyar rekordját”. A „Közös érintés” címmel megrendezett akció Veszprém Európa Kulturális Fővárosa pályázatához kapcsolódott.

A rekordot a helyszínen Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a magyar rekordok regisztrátora hitelesítette, aki azt is elmondta, körülbelül 130 pár tenyér már elég lett volna a korábbi rekord megdöntéséhez. A veszprémi Méz Rádió és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával megrendezett rekordkísérlettel a Lovassys diákok Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázatát támogatták. A színes tenyerek egy óriási #2023Veszprém feliratot díszítenek.

A rekorddöntésen részt vett Porga Gyula, Veszprém polgármestere is, aki a helyszínen elmondta: biztos abban, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázat két hét múlva esedékes döntésének kihirdetésekor a veszprémi közösség ugyanúgy együtt örülhet a sikernek, mint a mostani eredmény után.

Idén több újdonság:

- Egy teljesen megújult vendéglátóhely a hegytetőn, mely a Das Weltauto körvár új helyre került, 300 nm-es terasszal és szélfogó üveggel, mosdókkal, valamint visszaadják régi funkcióját: jó idő esetén újra ki lehet nyitni a tetejét!

- A kemencés büfé és a grill pult háttérkiszolgálását fejlesztették, konyhát bővítetettek a gyorsabb kiszolgálás érdekében.

- Feltöltötötték az A7-es pálya felső szakaszának kritikus pontjait földdel, hogy még kényelmesebb legyen a síelés és a snowboardozás.

- 3 új hóágyut szereztek be, amik közül van lándzsás változat is, ami sokkal energiatakarékosabb, így öszesen már 52 hóágyúval rendelkezik az Intersport Síaréna Eplény.

- Kibővítették az INTERSPORT kék bejárat parkolóhelyeit, így közel 400 autó tud annál a bejáratnál leparkolni.

- A működéshez elengedhetetlen karbantartásokat végeztek a felvonókon és a hóágyú rendszeren is.

Ahogy az időjárás engedi, folyamatosan fogják üzemeltetni a hógyártó berendezéseket!

Terveik szerint a Kemencés Büfé megújult kínálatából lehet majd válogatni a hétvégén.

Decemeber 1-én, szombaton 10:00-21:00-ig tartanak nyitva, december 2-án, vasárnap pedig 9:00-19:00-ig!

Megközelítőleg 22.000 köbméter havat sikerült gyártani a pályára, ami azt jelenti, hogy a pálya bizonyos pontjain 70 cm hó is képződött! Üzemelni fog az Audi Sport 4 üléses sífelvonó, az A1-es pálya és a T1-es tanulópálya!

Részletes információk az Intersport Síaréna Eplény honlapján találhatóak.

 

Cím: 8413 Eplény
Megújultak a veszprémi éttermek étlapjai


Megújultak a veszprémi éttermek étlapjai

Finomabbnál finomabb ételekkel és új ízekkel várják Vendégeiket a veszprémi éttermek. Bővebben Rövidebben

Élvezd a tél első hónapját a Nosztalgia Garden Ízkertészetben, ahol egy karnyújtásnyira van az erdő, pattog a tűz a kandallóban és ahol a hagyományokat ötvözik a szokatlan ízkombinációkkal.

A Nosztalgia őszi étlapjára körtekrémlevest álmodtak meg birsalmahabbal, a Garden Hidegtálon a szarvassonka, a malaccsászár és a kacsamáj találkozik, és a paprikás krumpli is egészen szokatlan formában jelenik meg.

Asztalfoglalás: 06 88/590-073

 

Megújult étlappal, őszi-téli színekkel és alapanyagokkal várja az Oliva Hotel és Étterem vendégeiket a belváros szívében!

Az étlapon a mediterrán konyha hatása érvényesül, ám a hagyományos gasztronómia fogásai is fellelhetőek. Az új őszi-téli ajánlatokból egy kis ízelítő:

Előétel:
„Figula Misi libamája” korianderes almával, dióval, zellerrel
Leves: 
Szarvasragu leves burgonya gombóccal
Főétel:
Rozé kacsamell rozmaringos-rózsaborsos körtével, házi burgonyafánkkal

A teljes étlap az alábbi linken érhető el.

 

A Malomkert Sörház gasztronómiai barangolásra invitálja vendégeit a megújult étlappal. A bemutatkozó új étlap szereplői nem csak az ízlelőbimbóknak, hanem a szemeknek is óriási élményt nyújtanak!

November 22-től új étlap a Malomkert Sörházban!

Az étlap az alábbi linken érhető el.

 

 

Új étlappal és megújult belsővel tértek vissza.

A Gusto 13 Bistro & Delicate a Chianti Étterem helyén, annak szellemiségét átvéve, megújult környezetben, de ugyanazzal a csapattal indult útjára, olasz tematikájú, kicsit egyszerűbb gasztrovonallal, a magyar és mediterrán konyha egyfajta ötvözésével.

Az új étlap megtekinthető a GUSTO13 Bistro & Delicate honlapján!

 

2018. november 29-től megújult étlappal várják Vendégeiket, frissített kínálatuk a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** és Étterem honlapján tekinthető meg!

 

Cím: Több helyszínen!
Új étlap a Historia Malomkertben


Új étlap a Historia Malomkertben

A Malomkert Sörház gasztronómiai barangolásra invitálja vendégeit a megújult étlappal! Bővebben Rövidebben

November 22-től új étlap a Malomkert Sörházban!

A csütörtökön bemutatkozó új étlap szereplői nem csak az ízlelőbimbóknak, hanem a szemeknek is óriási élményt nyújtanak!

Az étlap az alábbi linken érhető el.

Cím: 8200 Veszprém, Fenyves utca 15.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!