Aktualitások

Gyorsabb és könnyebb a buszjegy vásárlás


Gyorsabb és könnyebb a buszjegy vásárlás

Az értékesítési pontokon kívül már két automatánál is megvásárolhatják bérleteiket illetve menetjegyeiket az utasok: jövő hét közepén a V-Busz Kft. további egy automata telepítésével járul hozzá, hogy még kényelmesebb és egyszerűbb legyen a jegyvásárlás. Bővebben Rövidebben

Január 1-től megváltozott a veszprémi közösségi közlekedés: a V-Busz Kft. megújult járműparkkal és a menetrendek reformálásával egy komfortosabb, modernebb lehetőséget kínál az utazóközönségnek.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a döntés egyértelmű volt, hiszen a veszprémieknek egy korszerűbb infrastruktúrával rendelkező közösségi közlekedési lehetőségét kell biztosítani: az autós közlekedéssel szemben egy jó színvonalú, vonzó opciót nyújtani.

Az első fejlesztéseket követően a második lépcső a jegyvásárlás könnyítése: a városban három jegyautomata telepítésével a bérletek és jegyek beszerzése egyértelműen egyszerűbb lesz.

Bármikor megvásárolható jegyek: az automata minden nap, 0-24-ig működik.
Minden bérlet, jegytípus elérhető.
Kártyás és készpénzes fizetési módra is lehetőség van.
Kevesebb időt vesz igénybe a jegyvásárlás.

A jegyautomaták használata egyszerű: a budapesti és más városokban elhelyezett rendszerekkel megyegyező, így több utasnak ismerős lehet.

A képernyőn az összes jegy- és bérlettípus közül egyet megérintve választhatjuk ki a számunkra megfelelőt, majd egy "+ "jellel növelve vagy "- " jellel csökkentve beállíthatjuk a mennyiséget. A darabszám pontosítása után eldönthetjük, hogy ÁFA-s számla igénylésével vagy ÁFA-s számla nélkül kérjük a jegyet ezt követően pedig készpénzes és bankkártyás fizetési mód közül választhatunk.

Pálinkás Norbert, a V-Busz Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az automaták kihelyezése elkezdődött, és jövő hét végére mind a három automatát üzembe helyezik. Jelenleg a Haszkovó fordulóban és a Hotel buszmegállónál működik automata, de jövő hét közepétől már a Cholnoky lakótelepen is lehetőség lesz a modernebb jegyváltásra: a Cholnoky 23. buszmegállónál lesz elhelyezve a harmadik jegyautomata.

Mihálszky Gábor, a V-Busz Kft. szakmai igazgatója hozzáfűzte, hogy aki a hagyományos módon történő vásárláshoz ragaszkodik, már 33 értékesítési helyen szerezheti be menetjegyét vagy bérletét a városban.

A szakmai igazgató elmondta, hogy az eddigi eladási adatok alapján az utasszám a tavalyihoz képest 3-4 százalékkal nőtt. Porga Gyula kiemelte, hogy a korábbi években folyamatosan csökkenő utasszám után pozitív eredmény, hogy nemcsak megállítani sikerül a folyamatot, hanem a fejlesztéseknek köszönhetően népszerűbbé is válhat a közösségi közlekedés.

 

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém
Új helyre költöztek a veszprémi oroszlánok


Új helyre költöztek a veszprémi oroszlánok

Hamarosan a nagyközönség is megcsodálhatja az állatok királyait az új, kétezer négyzetméteres kifutójukban. Bővebben Rövidebben

Befejeződtek a korábban ígért, jóval tágasabb oroszlánkifutó munkálatai a Veszprémi Állatkert gulyadombi részén, így megvolt a lehetőség arra, hogy a négyfős falkát átszállítsák az új, kétezer négyzetméteres helyükre, ami most már Magyarország egyik legnagyobb oroszlánkifutója. Itt később akár 6-8 állat is elférhet a jövőben, és a beépített üvegpaneleknek köszönhetően szerencsés esetben akár néhány centiméterről is szemügyre vehetők az állatok.

Az első két állat átköltöztetése nagyjából fél órán át tartott a szerda délutáni hőségben. Az elkábított oroszlánokat teherautóval, ketrecekben szállították, mely során állatorvosok és az állatkert munkatársai folyamatosan ügyeltek az állatok megfelelő életfunkcióira.

A jelek szerint minden rendben zajlott, félidőben, a hím és az első nőstény oroszlán elhelyezése után az állatkert igazgatója, Török László így nyilatkozott az új Oroszlánház épülete előtt:

-A beszoktatás időszaka most kezdődik meg, mely nagyjából 10-12 napot vesz igénybe az állatoknál, így a látogatóknak egyelőre várniuk kell, hogy megpillanthassák őket. A honlapon és a Facebookon tájékoztatást fogunk adni arról, mikortól csodálhatják meg a négy fős csapatot.

Elmondta azt is, az oroszlánok régi helyét egybenyitják a mellette levő kifutóval, így jelentősen nagyobb életteret kapnak a tigrisek. A tervek már készen állnak arra, hogy miként modernizálják ezt kifutót is.

Az új oroszlán-komplexum a Modern Városok Program keretében épült meg 100 millió forintból. Ovádi Péter parlamenti képviselő személyesen tekintette meg a költöztetést, majd a Vehirnek azt nyilatkozta: örömteli, hogy az állatkert hónapról-hónapra képes megújulni, és a korábbiakhoz hasonlóan a mostani fejlesztés is képes arra, hogy minél több vendéget csalogasson Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciójához.

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Hol vagy, Kajla? - pecsételj Veszprémben is


Hol vagy, Kajla? - pecsételj Veszprémben is

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék hazájukat. Bővebben Rövidebben

A kampány neve: Hol vagy, Kajla?

A történet szerint Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök gazdáinak sok fejtörést okoz, mert mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek "idegenvezetőjeként" segít a kicsiknek, hogy minél több kincset megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül.

A kampány három fő eleme:

  • Egy díjmentesen hozzáférhető mobilapplikáció, amelyben a gyerekek játszva ismerhetik meg az ország nevezetességeit: megyénként két turisztikai attrakciót. 
  • Egy matricagyűjtő album, melyet a SPAR Magyarország Kft. hoz forgalomba, ezzel nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a Kajla-kampány rövid idő alatt minél több háztartásba eljuthasson. 
  • Kajla útlevél: A Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZ) - a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével - a tanév végén, a bizonyítványosztással egyidejűleg minden magyar alsó tagozatos kisdiáknak eljuttat bizonyítványa mellé egy pecsétgyűjtő kiskönyvet, a "Kajla útlevelet", amelybe a gyerekek Kajla Pecsételő Pontokon, összesen több száz turisztikai nevezetesség környékén gyűjthetnek pecséteket. 

 

Sok szeretettel várunk minden kis felfedezőt Tourinform Irodánkban Veszprémben! (8200, Veszprém Óváros tér 2.)

 

További információ: https://kajla.hu/

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Megújult ízek az Oliva Étteremben


Nyári ízek az Oliva Étteremben

Megújult étlappal várja az Oliva Hotel és Étterem vendégeiket a belváros szívében! Bővebben Rövidebben

Étlap

ELŐÉTELEK

Libamáj tiramisu, cseresznye
2.890 Ft
Lángos, füstölt velő, paradicsom
1.790 Ft
Kenyérkosár (diós kenyér, olajbogyós fekete kenyér)
990 Ft

LEVESEK

Marha erőleves, gomba, ricottás ravioli
1.490 Ft
Keleties malacleves, libamáj, rizs, zöldség
1.690 Ft

FŐÉTELEK

Uborka, retek, kecskesajt, saláta
2.790 Ft
Fogasfilé, zsendicés spenótos medvehagymás lasagne, zsálya
3.890 Ft
Rántott bébicsirke, kapor, uborka, burgonya
3.590 Ft
Gödöllői csirkemell
3.790 Ft
Mangalica tarja, gnocchi, paradicsom, füstölt zöldbab, kajszibarack
4.490 Ft
Borjúmáj, barack chutney, burgonyapüré, szarvasgomba
3.790 Ft
Őzgerinc, chinoa rétes, bodza, köszméte (egres)
6.790 Ft

GYEREKÉTELEK

Húsleves palacsintatésztával
790 Ft
Rántott camembert nuggets hasábburgonyával
1.590 Ft
Rántott csirkemell falatok sült burgonyával, ketchuppal
1.590 Ft
Penne bolognese
1.590 Ft
Palacsinta
nutellás, kakaós vagy lekváros
380 Ft/db/pc/Stk.

SALÁTÁK

Oliva saláta (sárgadinnye, serrano sonka, mozzarella)
2490.-
Paradicsom saláta
790 Ft
Uborkasaláta
790 Ft
Madársaláta
990 Ft

DESSZERTEK

Túrógombóc, eper, bodza
1.590 Ft
Csokiszelet, málna parfé
1.590 Ft
Sajtválogatás helybéli sajtkészítőktől
2.490 Ft

Cím: 8200 Veszprém, Buhim utca 14-16.
Nem várt jövevények érkeztek az állatkertbe


Nem várt jövevények érkeztek az állatkertbe

Kettő páviánkölyök látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben az elmúlt napokban. Az érkezésük az állatkert gondozóinak is meglepetés volt. Az új majomkifutón már velük is lehet találkozni. Bővebben Rövidebben

Márciusban a hollandiai Beekse Bergen Safari Parkból érkezett az a húszfős galléros pávián csapat Veszprémbe, akik most két újszülött kölyökkel bővültek. Mivel közülük mindegyik majom nőstény volt, így minden kétséget kizárva a kicsik még Hollandiában fogantak. Török László igazgató kérdésünkre elmondta, hogy szerencsére a hosszú utat jól viselték a majmok és Veszprémben kifejezetten jól érzik magukat, ennek is köszönhető, hogy két egészséges újszülött jött világra, akik közül az egyik már többször elhagyja az anyját, érdeklődik, játszik a többiekkel.

– Amikor megérkezett a csapat Veszprémbe, a holland kollégák nem tudták biztosan megmondani, hogy bármelyikük vemhes lenne, így nekünk is meglepetés volt a majmok születése – tette hozzá az igazgató. A jövőben az sem kizárt, hogy még több kismajom születik, főleg mert tervben egy hím galléros pávián érkezése is.

A majomcsapatot és a két kis jövevényt - ha éppen nem az anyjuk hasán alszanak - már a látogatók is megtekinthetik.

 

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Változatos évaddal jelentkezik a Pannon Várszínház


A Pannon Várszínház nyári színházi előadásai

A Pannon Várszínház júliusban és augusztusban is színvonalas előadásokkal várja a látogatókat! Tekintse meg az aktuális programkínálatot! Bővebben Rövidebben

Programok:

Időpont:

  • 07.04. 19:00 Hangvilla - előbemutató
  • 07.26. 20:00 Vár - (Esőnap - 07.28. 20:00)

Egy világhírű produkció, méltán híres zenékkel, amely kiválóan éneklő és táncoló színészekből álló nagylétszámú társulatot igényel. Vándorfi László elmondta, hogy a történet szempontjából fontos a létszám és a korosztály, ezért nem terveztek változtatni: “több mint harmincan lesznek a színpadon és szinte mindannyian harminc év alatti színészek.” A fiatal színészek közül többen most először lépnek a Pannon Várszínház színpadára, bemutatkozva a veszprémi közönségnek.

A színházigazgató elmondta, hogy a musical több szereposztásban előadva, élő zenei kísérettel és új magyar fordításban kerül a színpadra: Likó Marcellhez és Marton Líviához fűződnek a dalszövegek fordításai, az új szövegkönyv pedig Vándorfi László munkája.

- Egy olyan szövegkönyvet próbáltunk létrehozni, amely történetet mesél el, ugyanakkor tartalmazza azt a magatartást, ami az identitás kereső fiatalokat jellemzi - fogalmazott az igazgató.

Vándorfi László előzetesen elmondta, hogy a közönség készülhet sok meglepetésre és csavarra, amelyekről július 4-én este hét órakor az előbemutatón lehullik a lepel.

Helyszín: Vár

Esőnap: 07.28. 20:00 

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásuk és közbeszédük része lett a grund, amely az övüké, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők. Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért. Költészettel és emlékekkel teli hívószavak ezek, amelyeket minden generáció újra-és újra felfedez magának.

Helyszín: Vár

Esőhelyszín: Hangvilla

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Mindenféle csinibabák és gézengúzok jelentkezni akarnak, hogy megmutassák, ők mit tudnak. A nyertesek kiutazhatnak a Helsinki VIT-re is, és az ugyebár már nyugat. Itt az alkalom, hogy az ’56-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attilának meg kell nyernie valamilyen kategóriát, hogy az Amerikában élő Katinkájához kijusson. Mivel ő és barátai a csajozáson kívül máshoz nem értenek, ezért tánczenekart alapítanak.

Helyszín: Vár

Esőhelyszín: Hangvilla

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

 

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
HŰSÍTŐ NYÁRI PROGRAMOK VESZPRÉMBEN


HŰSÍTŐ NYÁRI PROGRAMOK VESZPRÉMBEN

Végre itt a nyár! Irány a strand! Egy hűsítő fagyi után Veszprém is rengeteg üdítő programmal várja a nyári kánikulában. Ha kíváncsi, nézze meg a kínálatot! Bővebben Rövidebben

 

Veszprémi Régizenei Napok

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Régizenei Napok.
Gyönyörű környezetben, az egykori apácakolostor romjai közt álló Jezsuita műemlék templom várja kitűnő akusztikájával a régizene szerelmeseit július 22. és 27. között.


Veszprémi Utcazene Fesztivál 2019 

Idén újra Utcazene Fesztivál Veszprémben július 17 - 20. között.


Auer Fesztivál Veszprémben 

Idén immár ötödik alkalommal rendezik meg Veszprémben  az Auer Fesztivált, július 30 és augusztus 4. között.

Food Truck Show Veszprém 

Food Truck Show Veszprém belvárosában  az Utcazene Fesztivál ideje alatt!

XIV. Nyári Orgonavarázs

Öt este egyházzene orgonával Veszprémben, az Árpádházi Szent Margit templomban.

Pannon Várszínház:

Hair: 07.04. 19:00 Hangvilla - előbemutató, 07.26. 20:00 Vár - (Esőnap - 07.28. 20:00)

A Pál utcai fiúk: 07.27. 20:00

Csinibaba: 08.17. 20:00

A padlás: 08.11. 20:00

Városi Művelődési Központ nyári programjairól itt olvashat.


Veszprémi Állatkert

Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart! 


Nyári táborok az Agórában 

Az Agóra Veszprém többféle táborral készül a nyárra, hogy a gyermekek izgalmasan és hasznosan töltsék a nyári szünetet.


Nyári táborok a Szaléziánumban 

A Szaléziánum nyári táborokat szervez gyerekeknek. 


HunGarian Baja Terep-Rallye Világkupa Futam

XVI. alkalommal rendezik meg a HunGarian Baja Terep-Rallye Világkupa Futamot augusztus 8-11. között Veszprémben.


CELL-CUP Veszprém 2019 - Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 

Idén ismét Veszprém ad helyet a Cell-Cup II. nevű Nemzetközi Kézilabda Fesztiválnak augusztus 11 - 17. között.


Menő tudomány - Nyári tábor az Amerikai Kuckóban 

Nyári STEM tábor 10-14 év közötti, általános iskolás lányoknak a veszprémi Amerikai Kuckóban (Eötvös Károly Megyei Könyvtár), magyar nyelven.


A Dobbantás - Folk tánc show

Az Urban Verbunk Táncegyüttes előadásában 2019. augusztus 19-én.


Izgalmas tematikus séták Veszprémben – mindenkinek! 

Az ImagineVeszprém sétái során egy titokzatos borbélylegény nyomába szegődhetünk, a legfinomabb helyi étkekből kóstolhatunk, vagy vicces történeteket hallhatunk a magunk mögött hagyott 20. század második felének nehéz éveiből

Cím: 8200 Veszprém
Átadták a Veszprémi Állatkert új gazdasági háttéregységét - Forrás: veol.hu


Átadták a Veszprémi Állatkert új gazdasági háttéregységét

A Modern Városok Program keretében 2,5 milliárdos fejlesztéssorozat zajlik a Veszprémi Állatkertben, amelynek 800 millió forintos projektelemét, az új operatív központot kedden délelőtt adták át. Bővebben Rövidebben

Az új gazdasági udvar megvalósításával az elmúlt tízéves fejlesztési ciklusban először nyílt lehetőség arra, hogy infrastrukturális, a látogatók által ugyan nem érzékelhető, de az állatkerti dolgozók és az állatok számára rendkívül fontos egységek épüljenek meg.

Az új operatív központ ünnepélyes avatóján Ovádi Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy bármerre jár az országban, tapasztalatai szerint az embereknek Veszprémről első vagy második helyen az állatkert jut az eszébe, és erre büszkék lehetünk. Elmondta azt is, hogy a kormányzat kiemelt szándéka, hogy olyan fejlesztéseket támogasson, amelyek a családokat állítják a középpontba. Kiemelte, hogy közel ötmilliárdos fejlesztés valósult meg az elmúlt 11 évben, amióta Török László vezeti az intézményt, és a mostani beruházással létrejött egy olyan operatív központ, amely az itt dolgozók kényelmét szolgálja, s amelynek segítségével 21. századi körülmények között tudhatják biztonságban az állatokat is.

Brányi Mária alpolgármester rámutatott, hogy a Veszprémi Állatkertet, a térség leglátogatottabb turisztikai intézményét az utóbbi években több mint 400 ezer látogató keresett fel évente. Egy olyan helyszín, amit a Veszprém környékére vagy a Balatonra látogatók sem hagyhatnak ki. – Mi vagyunk a legszerencsésebbek, akik az utóbbi évtized fejlesztéseinek lehetünk a tanúi, mert egy léptékváltás, egy minőségváltás valósult meg – fogalmazott az alpolgármester, aki kiemelte, hogy nem csak a mérete, de a vonzereje is nőtt az állatkertnek, amely egy egészen új minőségű és hangszerelésű együttessé vált.

A több mint 1800 négyzetméter alapterületű komplexum nélkül az állatkert már nem tudna a kor színvonalán működni. Az új létesítményben európai szintű karantén épült. Készült egy állatorvosi klinika műtőkkel, laborral és kórteremmel. Az épület másik oldalán korszerű takarmánykonyhát alakítottak ki, amely mindennap ellátja az állatkert 600 lakóját. Emellett végre a több mint 60 dolgozó részére is sikerült megfelelő feltételeket kialakítani. Kulturált körülmények között öltözhetnek és étkezhetnek a munkatársak.

Török László állatkertigazgató az új központról elmondta, hogy az nemcsak az átadás pillanatában szép, hanem a fenntarthatóság jegyében, környezettudatosan készült, megfelelő szigeteléssel, napkollektorokkal, esővíz-hasznosítással. A Veszprémi Állatkertben nem állnak meg a fejlesztésekkel. A 30 hektáros Fejes-völgyi részen szeretnék folyamatosan megújítani a régi állatházakat és kifutókat, hogy ott is megfeleljenek a kor állatkertészeti és turisztikai kihívásainak.

Forrás: veol.hu

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!