Vendéglátóhelyek

Fricska Étteremlakás


Fricska Étteremlakás

Mi is a fricska? Amikor a barátunk megpöcköli az orrunk. Amikor egy picit meglepődünk, és egy pillanattal később mindketten nevetünk. A fricska a jóízű meglepetés maga. Bővebben Rövidebben

A Fricska Étteremlakás egy egyedi hangulatot árasztó bár és grill étterem, mely a Séd patak partján egy volt malom épületében kapott helyet. Magyarország 10 legjobb hamburgerébe beválasztott specialitásuk házi ketchuppal és mustárral, kézműves sajttal készül, héjában sült burgonyával szeretik a Fricskába-járók.

Cím: 8200 Veszprém, Miklós u. 10.
E-mail: fricska@fricska.org
Telefonszám: +36 88 794 331
Honlap: https://www.facebook.com/Fricskaetteremlakas/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya

Hétfő: 10.00-22.00
Kedd: 10.00-22.00
Szerda: 10.00-22.00
Csütörtök: 10.00-22.00
Péntek: 10.00-23.00
Szombat: 10.00-23.00
Vasárnap: 10.00-22.00

Konyha Jellege: nemzetközi
Befogadóképesség: 60
Árszínvonal: közepes/átlagos
Felönt a garatra - Romkocsma a Fricska malmában


Felönt a garatra - Romkocsma a Fricska malmában

Romkocsma nyílt a veszprémi vár lábánál, a Séd partján. Évtizedek után újranyitott az 1473 óta jegyzett Frick malom. 600 éves történelem, balatoni borok, prémium és kézműves sörök, szörp és limonádé különlegességek műemléki környezetben. Bővebben Rövidebben

Felönt a garatra – Romkocsma a Fricska malmában. A 2013 óta nagy sikerrel működő Fricska tulajdonosai úgy gondolták, hogy felújítják az étterem mellett található 600 éves Frick malom műemléképületet, és romkocsma formájában újranyitják. Mivel az épület évtizedek óta méltatlanul elhanyagolt állapotban volt, szerették volna, ha a hely Veszprém turisztikai attrakciójaként megnyílna a látogatók előtt, bejárható lenne; csodálatos tereiben, eredeti belső gerendái és a timpanonos bejárat boltívei alatt bárki elfogyaszthatna egy italt.

A romkocsma a malom névadó molnára, Frick Mihály előtt tiszteleg azzal, hogy söralátét stílusú logójába belekerült stilizált portréja. Frick Mihály 1866-ban, 25 éves nemesvámosi molnármesterként vette bérbe a malmot, majd amikor 1870-ben azt a káptalantól elárverezték, mint a legtöbbet ígérő licitáló, 5810 forintért megvette, s üzemeltette 1926-ig, azaz 60 éven át. Az akkor a Séden működő tizenöt malomból ma már négy áll műemlékvédelem alatt, ezek közül egyik a Felönt a garatra romkocsmának helyet adó Frick malom.

A Felönt a garatra nevét a malomkultúrából átemelt ma már tréfás kifejezésről kapta, ugyanis a molnárok öntötték fel a búzát a malom garatára, ott kezdődött az őrlési folyamat. A hely egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal őrzi meg az eredeti értékeket, és felel meg a modern kor követelményeinek, Frick Mihály dédunokája által őrzött olajfestmény másolatát is megtekinthetik a látogatók. (Belsőépítészet: Enner Patrícia).

A Felönt a garatra italkínálatában kiemelt szerepet kapnak a környékbeli borászatok és kézműves sörfőzdék, az egyedi választékban nagy hangsúlyt kapnak a magyar gyártók. 2020. őszétől a kínálat ételválasztékkal bővül.

Az épület központi tere 30 főnek, a különterem 24 főnek, terasza 30-35 főnek ad helyet. Hétköznapokon 16 órától éjfélig, hétvégén éjjel 2-ig várja vendégeit. Igény esetén szívesen fogad napközben is csoportokat, bonyolít le zártkörű rendezvényeket.

Egyedülálló épület kapott új életet, Európa-szerte is kuriózumnak számít, hogy egy ilyen nagymúltú malom falai modern közösségi térként szülessen újjá. 

Cím: 8200 Veszprém, Miklós utca 8.
Nyitva tartási időszak: A hét minden napján
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya
 • Széchenyi Pihenőkártya

Vasárnap - Csütörtök 16:00 - 0:00

Péntek - Szombat 16:00 - 2:00

Kedvencem Wok & Bar


Kedvencem Wok & Bar

"Tészta és feltét, a legegyszerűbb konstrukció, mégis az egyik legnagyobb kedvencünk. Az ételeknél pedig talán csak a változatosságot szeretjük jobban, ezért hoztuk létre a Kedvencemet." Bővebben Rövidebben

s hogy mivel készülnek? Íme a bemutatkozásuk:

„Tészta és feltét, a legegyszerűbb konstrukció, mégis az egyik legnagyobb kedvencünk. Az ételeknél pedig talán csak a változatosságot szeretjük jobban, ezért hoztuk létre a Kedvencemet.

Tészta minden mennyiségben és a hozzá illő feltétek a legjobb minőségű alapanyagokból, mindez thai ízélménnyel. Lehetsz húsimádó, esetleg vega, nálunk nem fogsz csalódni.

És hogy valami izgalmat is belecsempésszünk, egy kísérletezésre hívunk éttermünkbe!

Válaszd ki különböző tésztáink, megannyi alapanyagunk és a különleges szószok  közül a te kedvenceidet, és mi elkészítjük őket egy ételben neked!

Az alapanyagok végtelen kombinációja vár arra, hogy ízlésed és fantáziád szerint testet öltsön a tányérodon egy ételkülönlegességben.

Ha mégis séfünkre bíznád magad, akkor kész tésztaételeink, vagy étlapunk kínálata közül is válogathatsz.

Mindezeken felül a Kedvencem nem csak ételkülönlegességek szerelmeseinek szeretne a kedvence lenni! Minden pénteken és szombaton késői nyitvatartás mellett prémium italválasztékunk kerül a középpontba. Minőségi söreink és boraink mellett a long drinkek és koktélok világába is elmerülhetnek.

Mindezt az élményt egyedi kialakítású, árnyékos teraszunkon is élvezheted Veszprém szívében, az Óváros téren a Kedvencemben.”

Aktuális információk megtalálhatók a Facebook, illetve Instagram oldalukon, továbbá hamarosan a honlapon is:

Facebook

Instagram

Honlap

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 26.
E-mail: kedvencem.veszprem@gmail.com
Honlap: http://www.kedvencemveszprem.hu/

Vasárnap - Csütörtök 11:00 - 22:00

Péntek - Szombat 11:00 - 02:00

 

Konyha nyitva tartás:

Vasárnap - Csütörtök 11:00-21:00

Péntek - Szombat 11:00-22:00

 

Chill Bistro Étterem, Pizzéria és Kávéház


Chill Bistro Étterem, Pizzéria és Kávéház

Meghitt, hangulatos étterem a belváros szívében. Streetfood ételek, frissensültek, pizzák újraértelmezve. Bővebben Rövidebben

Bemutatkozásuk:

" “Vintage! A régmúlt divatja a ma stílusa” szlogennel és berendezéssel kellemes környezetben kínáljuk különleges, változatos étlapunkat illetve itallapunkat!"

 

Forrás: http://chillbistro.hu/

Cím: Veszprém, Óváros tér 4.
E-mail: rendeles.chillbistro@gmail.com
Telefonszám: +36 88 444 445
Honlap: http://chillbistro.hu/
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya

Kedd: 10.00 - 22.00
Szerda: 10.00 - 22.00
Csütörtök: 10.00 - 22.00
Péntek: 10.00 - 22.00
Szombat: 10.00 - 22.00
Vasárnap: 10.00 - 22.00 

Árszínvonal: közepes/átlagos
Mackó Cukrászda és Snack


Mackó Cukrászda és Snack

Immár 20 éve friss süteményekkel és kávéházi hangulattal várjuk kedves látogatóinkat Veszprém szívében lévő üzletünkben. Bővebben Rövidebben

Kiváló minőségben, hagyományos technológiával és természetes alapanyagokkal készülő cukrász és hidegkonyhai készítményeket ajánlunk. Keresse nyírfacukorral és mandulaliszttel készült termékeinket!

 

 

Cím: 8200 Veszprém, Megyeház tér 2.
E-mail: info@mackocukraszda.hu
Telefonszám: +36 30 782 5232
Honlap: http://mackocukraszda.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya
 • Balatoni Korona
 • Erzsébet-utalvány

Hétfő - vasárnap: 09:00-17:00
 

Osztályba sorolás: III. kategória
Konyha Jellege: magyaros
Befogadóképesség: 80
Árszínvonal: közepes/átlagos
Péter Pál Panzió Étterme


Péter Pál Panzió Étterme

A Péter Pál Panzió és Étterem Veszprém városközpontjától 3 percre, a Petőfi Színház közelében található. Fél- és teljes panziót igénylő vendégeink részére napi menüválaszték alapján biztosítjuk az ellátást. Bővebben Rövidebben

Bejelentett csoportok részére egyeztetett ételsort kínálunk (választás szerint tál-, tányérszervizes, svédasztalos).
Italfogyasztás az alsó étteremben lévő pultnál lehetséges, a szokásos italfajták, palackos és csapolt sör, rövid italok, borok, hűtött üdítőitalok, kávé, tea stb. fogyaszthatók.
Rendezvények céljára a felső étterem használható, kapacitása 40-45 fő.

 A panzió közösségi terei, közlekedői, szobái, vendéglátással kapcsolatos kisebb gyűjtemények, a berendezési tárgyak múlt század eleji hangulatot sugároznak.

A vendégek számára 16 fürdőszobás szoba (összesen 40 férőhellyel), reggeliző, ital-büfé, több kertrészlet kényelmes és kellemes pihenést biztosít.

Cím: 8200 Veszprém, Dózsa György u. 3.
E-mail: infopeterpal@gmail.com
Telefonszám: +36 88 328 091
Honlap: http://www.peterpal.hu
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
 • Széchenyi Pihenőkártya
Konyha Jellege: magyaros
Befogadóképesség: 70
Árszínvonal: mérsékelt
Elefánt étterem és kávézó


Elefánt Étterem és Kávézó

Délután hangulatos kávézó, esténként pedig baráti összejöveteleknek, vagy üzleti vacsoráknak is tökéletes helyszín. Rendszeresen megújuló konyha és belső design. Bővebben Rövidebben

Bemutatkozás:

"A veszprémi Óváros szívében található éttermünk hosszú ideje különleges színfoltja a városnak. Már az 1900 évek óta tölt be különböző szerepeket az épület. Az Óváros tér a várnegyed kapujaként éttermekkel, kávéházakkal, mulatókkal várta és várja ma is a szórakozni vágyó közönséget.

Ezt a csodálatos régi épületet nagyon szeretjük, a különleges boltíves ajtókat, az ablakokat, az atmoszféráját. Éttermünk hangulata meghitt, nyáron terasszal kiegészülve várjuk vendégeinket. Tökéletes helyszín baráti, családi összejöveteleknek és romantikus találkáknak. Kínálatunk összeállításakor törekszünk az idénynek megfelelő és változatos ételek megalkotására, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Hétről hétre állítunk össze napi menüt. Ha Veszprémben jársz, gyere és ülj be hozzánk egy finom ebédre, vacsorára vagy csak egy frissitő italra. Várunk szeretettel!"

 

Forrás: http://elefantetterem.hu/

Cím: Veszprém, Óváros tér 6.
E-mail: elefantetterem@gmail.com
Telefonszám: +36 88 329 695
Honlap: http://elefantetterem.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya
 • Széchenyi Pihenőkártya

Hétfő: 10.00 - 21.30
Kedd: 10.00 - 21.30
Szerda: 10.00 - 21.30
Csütörtök: 10.00 - 21.30
Péntek: 10.00 - 21.30
Szombat: 11.00 - 21.30
Vasárnap: 11.00 - 21.30

Árszínvonal: közepes/átlagos
Allegro Café és Étterem


Allegro Café és Étterem

Ha rendelkezik félóra ebédidővel és szeretne egészséges, frissen készített ételeket, kultúrált körülmények között elfogyasztani, szívesen vendégül látja az Allegro Café és Étterem! Bővebben Rövidebben

A 2001- ben nyílt gyorsétterem a Veszprémet elkerülő körgyűrű mellett, a 82-es (Győr felé) és a 8-as főút (Budapest felé) között, a TESCO hipermarketben található.

Könnyen és díjmentesen lehet parkolni az áruház parkolójában, ahonnan közvetlen bejárat van az étterembe.

Kultúráltan berendezett belső vendégtér (70 fő) és a tavaszi-nyári szezonban működő 70 fős terasz kiválóan alkalmas akár csoportok fogadására és gyors kiszolgálására is.

Cím: Veszprém, Külső-Kádártai út 3.
Nyitva tartási időszak: Minden nap 8-18 óráig nyitva tart
Fizetési lehetőségek:
 • Bankkártya / hitelkártya
 • Erzsébet-utalvány

A hét minden napján 8-18 óráig tart nyitva a vendéglátóegység.

Osztályba sorolás: III. kategória
Befogadóképesség: 140
Árszínvonal: mérsékelt